YAZARLAR

Atiba bir şanstır..

Trabzonspor’u mahalledeki genç,yakışıklı, çalışkan bir grup delikanlıya benzetiyorum. Ersun hoca ilerleyen yıllarda yazılabilecek çok güzel bir hikayenin

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Futbolda yapılan matematik hesapları saha içinde her zaman karşılık bulmaz. Yani diğer bir tabirle bazen evdeki hesap çarşıya uymaz. Bu söz Beşiktaş için geçerli değil. Beşiktaş çarşıda, pazarda, sahada, deplasmanda kendine güvenenleri yanıltmıyor bu sezon. Benfica ve Galatasaray maçlarında nasıl geri döndüyse dünde Trabzon karşısında 3-2’den müthiş futbol, özveri ve güven sayesinde dönmeyi başardı.

Trabzonspor’u mahalledeki genç,yakışıklı, çalışkan bir grup delikanlıya benzetiyorum. Ersun hoca ilerleyen yıllarda yazılabilecek çok güzel bir hikayenin alt yapısını kurmuş. Ama çok eksikleri var, defansın göbeğindeki iki stoperde oyun kuramıyor, hakeza ortasada da öyle. Herkes iyi niyetli bir şekilde çalışıyor ama futbolda üretmek önemli. Bide önlemi zor oyuncuları yok. Mesela Beşiktaş’ta Talisca,Q7,Babel, Oğuzhan,Abubakar vs. önlemi zor oyuncular, ama Trabzon’da şapkadan tavşan çıkaracak oyuncu sayısı 1.5 bile değil. Castillo ve Yusuf bireysel yetenekleri itibari ile sınıfı geçebilirler ama takımın kalanı vasat sayılır.

Şenol hoca’nın ligin ilk yarısının sonunda ‘En başarısız takım biziz,çok puan kaybettik,girdiğimiz pozisyonları  yeterince gole çeviremiyoruz ve çok top kaybediyoruz’ şikayeti ligin ikinci yarısında kısmen azalmıştır sanırım çünkü ilk yarım saatte resmen Barcelona gibiydi Beşiktaş,kaybettiği topları kazanması,atak devamlılığı vardı. Şayet 1-0’dan sonra ikinciyi bulabilseydi belkide tarihe geçicek süper bir maç izleyemeyecektik. Enteresan olan Beşiktaş iyiyken gol yedi,kötüyken gol attı. Maç gitti geldi ama sonunda %51 hak eden Beşiktaş kazandı.

Ben dünya futbolunda çok az gördüm bir ortasaha oyuncusunun bukadar kahraman olduğunu, Atiba sadece Beşiktaş için değil Türk futbolu için bir şanstır ve oynadığı pozisyonda dünyadaki en örnek oyunculardan biridir..

 

Yorumlar
TREND HABERLER