BAŞAKŞEHİR

Avcı'dan Pektemek açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, takım olarak gelişen bir yapıları olduğunu söyledi.

Avcı'dan Pektemek açıklaması!

Antalya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren lacivert-turunculu ekibin antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Abdullah Avcı, geride kalan sezonun ilk yarısına oranla bu yıl devre sonunda fazladan bir puan topladıklarını belirterek, "Ancak oyun kalitesi olarak daha üstteyiz. Bunlar, istatistik verilere sağlıklı bir şekilde yansıyor. Gelişen bir oyunumuz var ve bu bizi mutlu ediyor. Umarım ikinci yarıda skor anlamında biraz daha üzerine de koyarak devam ederiz" diye konuştu.

Takım olarak ilk yarıda ortaya koydukları performansın kendileri için önemli bir gösterge olduğunu aktaran Avcı, "Özellikle oyuncu grubunun algı seviyesi yüksek. Çalıştıklarımıza çabuk geri dönüşler alıyoruz. Bugün bulunduğumuz yer iyi ama daha fazlası da olabilirdi. Belki 32, 33 veya 35 puanlarda da olabilirdik. Zaman zaman bizim hatalarımız oldu, sıkıntı yaşadık, yanlış kararlar oldu ama bu işin içinde bunlar var. Bundan sonraki süreçte daha da üzerine koyarak gideceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Transfer çalışmalarımız her zaman devam ediyor"
Ara transfer dönemi için planlarına değinen Avcı, şunları kaydetti: "Biz, 22 tane birbiriyle eş değerde, hem ligi hem kupayı götüren, kadro yaparken de zaman zaman zorlandığımız bir oyuncu grubuna sahibiz. Son derece sağlıklı bir şekilde çalışıyoruz. Oyuncu havuzumuz var. Bizim için hangisi doğru olacaksa ona göre karar vereceğiz. Bugün olmayabilir, belki 6 ay sonra olabilir. Sanki 6 ay sonrasına hazırlık yapıyormuşuz gibi bir durumuz var. Ancak biliyorsunuz bazen oyuncu anlaşamıyor gitmek isteyebiliyor, bazen de biz farklı bir oyuncu yakalayabiliyoruz. Bu nedenle de transfer çalışmalarımıza her zaman devam ediyoruz."

Avcı, Beşiktaşlı futbolcu Mustafa Pektemek'le ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna ise, "Beşiktaş'ın muhakkak ona ihtiyacı var. Bizim için ve Türk futbolu için değerli bir oyuncu ama şu an böyle bir tasarrufumuz yok" yanıtını verdi.

"İkinci yarı önemli bir yarış olacak"
Lacivert-turunculu teknik adam, lig sıralamasında bulundukları bölgede önemli bir rekabet yaşanacağını kaydetti.

Geçen sezona oranla daha fazla takımın dördüncülük için yarışacağını aktaran Avcı, "Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor çıkışta. Trabzonspor yine önemli bir takım. Bursaspor alttan çıkış yapabilir. Biz de bunun içindeyiz. UEFA Avrupa Ligi için önemli bir yarış olacakmış gibi duruyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ligin ilk iki sırasında puan farkıyla yer alan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından çok sayıda takımın birbirine yakın durumda bulunduğunun altını çizen Avcı, "Üst sırayla makas daralabilir mi bilemem. Yukarıda da son derece değerli iki takım var. Galatasaray yine son 4 sezonda 3 şampiyonluk aldı. Bu oyunda inişler çıkışlar olabiliyor. Galatasaray belki şu an onu yaşıyor. Biz takım olarak ne kadar üst sıralara yapışırsak, ne kadar yukarıya doğru adım atabilirsek yapmaya çalışacağız. Geçen sezon dördüncülük için Bursaspor ve Trabzonspor'la yarışmıştık. Bugün itibarıyla baktığımızda takım sayısı çoğaldı ve bu da ligin geliştiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Sadece teknik direktörler mi bedel ödeyecek?"
Abdullah Avcı, Gençlerbirliği'nde peş peşe yaşanan teknik adam değişikliklerinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı'nın bu konuyu gündeme almasına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Türk futbolunda ele alınması gereken çok konu var. Ele alınmadan çok, uygulamayla, denetlemeyle gitmesi gereken konular mevcut. Antrenör değişiminin sık olduğu bir dönemi yaşıyoruz ve bu giderek artıyor. Bunun tam tersi de kendi adıma, toplamda sekizinci senem olacak. Arada bir tek milli takım dönemim var. İstikrarın, sürekliliğin olduğu yerlerde genelde başarı var. Sirkülasyonun çok olduğu yerlerde ise seneyi, günü kurtarıyorsun, ardından başka sıkıntılar yaşanıyor. Bunun sağlıklı bir yere oturtulması lazım. Bu işte sadece teknik direktörler mi bedel ödeyecek? Antrenörlük çok önemli bir meslek ve detayları var. İnsanların da buna saygı göstermesini rica ediyoruz"

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER