ŞAMPİYONLAR LİGİ

Avrupa futbolunda Türk haftası yaşandı

Avrupa arenasında mücadele eden Türk takımları, bu haftaki karşılaşmalarında elde ettikleri sonuçlarla gruplarında iddialı konuma geldi.

Avrupa futbolunda Türk haftası yaşandı

UEFA Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'nin dördüncü haftasının ardından, aldıkları başarılı sonuçlarla 3 Türk takımının üst tura çıkma olasılığı büyük oranda arttı.

Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, konuk ettiği İtalya temsilcisi Napoli ile 1-1 berabere kalarak B Grubu'nda üst tura çıkma iddiasını sürdürdü.

Grupta, 7 puanlı takımlardan Napoli ile Portekiz ekibi Benfica ilk iki sırayı paylaştı. 6 puanlı Beşiktaş'ın üst tura çıkma şansı ise son iki maçta alacağı skorlara göre belli olacak. Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ise 1 puanla grubun son sırasına demir attı

Beşiktaş avantajlı

Siyah-beyazlı ekip, Napoli'den iki maçta 4 puan çıkararak ikili averajda rakibinin üzerine çıktı ve İtalya temsilcisi ile grubu aynı puanda tamamlaması durumunda üstünde yer almayı garantiledi.

Sonraki maçında Vodafone Arena'da Benfica'yı 23 Kasım'da konuk edecek Beşiktaş, galibiyet alması durumunda 9 puana çıkarak son 16 takım arasına kalma olasılığını büyük oranda artıracak. 0-0'lık sonuç ise ikili averajda Beşiktaş'ı rakibinden öne taşıyacak. Karşılaşmanın 1-1'lik skorla sonuçlanması ve 6 hafta sonunda iki ekip arasındaki puan eşitliği durumunda ise bu kez genel averaja bakılacak. 2-2 ve daha üzeri gollü beraberliklerde ise ikili averajda üstün taraf, Benfica olacak. Son sıradaki Dinamo Kiev'in 5. hafta puan kaybetmesi durumunda, Beşiktaş ne sonuç alırsa alsın en azından UEFA Avrupa Ligi'ni garantileyecek.

Şampiyonlar Ligi'nde en düşük puanlı liderliğin yaşandığı grubun son haftasında Beşiktaş, Dinamo Kiev'e konuk olacak. İki karşılaşmadan alınacak olası6 puan, siyah-beyazlı kulübün üst turda yer almasını sağlayacak.

Ricardo Quaresma Şenol Güneş'le yeniden doğdu!

Fenerbahçe avantajlı

Grupta iki maçı kalan ve 5. hafta mücadelesinde 24 Kasım'da Zorya'yı konuk edecek sarı-lacivertli takım, bu maçtan 3 puan çıkarması halinde üst tura kalmak adına önemli bir avantaj yakalayacak. Aynı hafta, Manchester United ise Feyenoord'u konuk edecek.

Fenerbahçe, grubun son maçında ise 8 Aralık'ta Feyenoord'a konuk olacak. 5. haftada Fenerbahçe'nin Zorya'yı, Feyenoord'un da Manchester United'ı mağlup etmesi halinde Türk temsilcisi son haftaya üst turu garantilemiş olarak girecek. Feyenoord'un Manchester United'a yenilmesi ve Fenerbahçe'nin Zorya'yı mağlup etmesi halinde ise sarı-lacivertli kulübün son haftada Feyenoord karşısında 1 puan alması bile gruptan çıkması adına yeterli olacak.

Osmanlıspor üst tur için avantajlı

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa Ligi'nde önemli bir başarıya imza atarak 4. hafta sonunda L Grubu'nda 7 puanla lider konumda bulunan Osmanlıspor'u ise 5 puanla İspanya'dan Villarreal, İsviçre'den Zürih ve 3 puanla ise Romanya'dan Steaua Bükreş izliyor.

Osmanlıspor, son iki maçında, deplasmanda Steaua Bükreş ve evinde Zürih ile oynayacak. Başkent ekibinin, 5. haftada Steaua Bükreş'i yenmesi ve Zürih'in, konuk ettiği Villarreal ile berabere kalması durumunda, Türk temsilcisi lider olarak üst tura kalmayı garantileyecek. Osmanlıspor'un Steaua Bükreş'i, Villarreal'in Zürih'i yenmesi durumunda da başkent temsilcisi üst turu garantileyecek

 Konyaspor'un şansı azaldı

H Grubu’nda mücadele eden Atiker Konyaspor'un ise Portekiz temsilcisi Braga karşısında aldığı 3-1’lik yenilgi sonrası gruptan çıkma şansı oldukça azaldı. Grupta Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk 12 puanla lider, Braga 5 puanla ikinci, Belçika temsilcisi Gent 4 puanla üçüncü, 1 puanlı Atiker Konyaspor ise son sırada bulunuyor.

Atiker Konyaspor, 5. haftada Shakhtar Donetsk deplasmanına gidecek ve son haftada ise Gent'i konuk edecek. Yeşil-beyazlıların gruptan çıkabilmesi için kalan son 2 maçını kazanması ve rakiplerinin de puan kaybetmesi gerekiyor.

Türk takımları maddi açıdan güldü

Türk takımlarının aldığı başarılı sonuçlar, kasalarına da olumlu yönde etki yaptı. Beşiktaş, Napoli deplasmanında aldığı beraberliğin ardından UEFA tarafından 500 bin avro gelir elde etti. Böylece, siyah-beyazlıların bu sezon katılımla birlikte 4 maçın ardından elde ettiği gelir toplamda 15,7 milyon avroyu buldu.

Fenerbahçe ve Osmanlıspor  ise aldığı galibiyetle 360 bin avro daha kazandı.

Gruplarında 2 galibiyet ve 1 beraberlik alan iki takım da Avrupa Ligi'nde grup aşamasından itibaren kazancını toplam 3 milyon 440 bin avroya çıkardı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER