DÜNYADAN FUTBOL

Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa'daki (Ligue 1) karşılaşmalara, hafta sonu devam edildi.

Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm
Premier Lig
 
Manchester City, 11. haftada konuk ettiği Arsenal'ı 3-1 yenerek  galibiyet serisini 9 maça çıkardı.
 
Zirve mücadelesi veren iki takımı karşı karşıya getiren maçta Chelsea,  sahasında Manchester United'ı 1-0 mağlup etti.
 
Tottenham ise evinde Crystal Palace'ı 1-0 ile geçti.
 
Premier Lig'de 11. maçların ardından 31 puan toplayan Manchester City,  takipçileriyle arasındaki farkı 8 puana yükseltti. City'yi, 23'er puanlı  Manchester United ve Tottenham, 22 puanlı Chelsea izledi.
 
La Liga  
 
Lider Barcelona, La Liga'nın 11. haftasında ağırladığı Sevilla'yı 2-1  mağlup etti. 
 
Zirve takipçilerinden Valencia, Leganes'i, son şampiyon Real Madrid de  Las Palmas'ı 3-0 yendi. Atletico Madrid ise Deportivo deplasmanından 1-0 galip  ayrıldı.
 
Villarreal'in Levante'ye kiraladığı milli futbolcu Enes Ünal,  Girona'ya 2-1 yenildikleri maçta gol attı. 20 yaşındaki Enes böylece Levante  formasını giydiği ilk karşılaşmada fileleri havalandırmayı başardı.
 
La Liga'da 31 puana sahip Barcelona, liderliğini korudu. Katalan  ekibini, Valencia 27, Real Madrid ve Atletico Madrid 23'er puanla takip etti.
 
Bundesliga 
 
Almanya'da haftanın önemli karşılaşmasında Bayern Münih, deplasmanda  Borussia Dortmund’u 3-1 yenerek art arda 4. galibiyetini aldı.
 
Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Leipzig,  seyircisi önünde oynadığı Hannover mücadelesini 2-1 kazandı.
 
UEFA Avrupa Ligi'nde Medipol Başakşehir'in rakiplerinden Hoffenheim,  Köln deplasmanından 3-0 galip ayrıldı.
 
Milli futbolcu Yunus Mallı, takımı Wolfsburg'un sahasında Hertha  Berlin ile 3-3 berabere kaldığı maçta gol attı.
 
Bundesliga'nın 11. haftasının ardından 26 puanı bulunan Bayern Münih,  Leipzig'in 4 puan önünde zirvede yer aldı. Bu iki takımın arkasında 20'şer puanla  Borussia Dortmund ve Schalke 04 sıralandı.
 
Serie A 
 
Serie A'nın namağlup ekipleri Napoli ve Inter, haftayı birer puanla  kapattı. Lider Napoli, deplasmanda Chievo ile 0-0, Inter de sahasında Torino ile  1-1 berabere kaldı.
 
Ağırladığı Benevento'yu 2-1 yenen son şampiyon Juventus, haftanın en  karlı takımı oldu.
 
Zirve takipçilerinden Lazio'nun Udinese ile yapacağı karşılaşma,  yağmur nedeniyle ertelendi. Bir maç eksiği bulunan Roma ise deplasmanda  Fiorentina'yı 4-2 yendi.
 
Ligde 12. haftanın sonunda 32 puan toplayan Napoli'yi, 31 puanlı  Juventus, 30 puanlı Inter, 28 puanlı Lazio ve 27 puanlı Roma izledi.
 
Ligue 1
 
Namağlup lider PSG, konuk olduğu Angers'i 5-0 mağlup etti.
 
Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Monaco, konuk  ettiği Guingamp'ı 6-0 yenerek zirve yarışını sürdürdü.
 
Lyon, Saint-Etienne'i, UEFA Avrupa Ligi'nde Atiker Konyaspor'un  rakiplerinden Marsilya da Caen'ı 5-0 yendi.
 
Ligue 1'in 12. haftası sonunda PSG, 32 puanla liderliğini sürdürdü.  Monaco 28 ve Lyon 25 puanla Paris ekibinin arkasında yer aldı.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER