FUTBOL

Avrupa'nın en iyi kiralık 8 futbolcusu!

Avrupa'nın önde gelen futbol kulüpleri, kadrolarındaki oyuncuları forma şansı bulabilmeleri ve deneyim kazanmalarının yanı sıra kadroda düşünmedikleri için farklı takımlara kiralamayı tercih ediyor.

Avrupa'nın en iyi kiralık 8 futbolcusu! - Sayfa 1

Avrupa'nın önde gelen futbol kulüpleri, kadrolarındaki oyuncuları forma şansı bulabilmeleri ve deneyim kazanmalarının yanı sıra kadroda düşünmedikleri için farklı takımlara kiralamayı tercih ediyor. Kulübünde forma şansı bulamadığı için kiralanan ancak Avrupa'da performansı ile dikkatleri üzerine çeken futbolcuların sıralaması şöyle:

Avrupa'nın en iyi kiralık 8 futbolcusu! - Sayfa 2

Enes Ünal Profesyonel futbol hayatına Bursaspor'la başlayan ve burada 2 sezon forma giyen Enes Ünal, geçen sezon başı Manchester City ile 5 yıllık anlaşma sağlamıştı. 2015-16 sezonunun ilk yarısında Belçika 1. Ligi ekiplerinden Genk'e kiralanan Ünal, 14 maçta 2 gol atmış, sezonun 2. yarısında kiralık oynadığı Hollanda 2. Lig ekiplerinden NAC Breda forması altında ise 11 maçta 9 kez fileleri havalandırmıştı.

Avrupa'nın en iyi kiralık 8 futbolcusu! - Sayfa 3

Bu sezon Hollanda 1. Futbol Ligi ekiplerinden Twente'ye kiralanan milli futbolcu Enes Ünal, Hollanda ekibinde başarılı bir sezon geçiriyor. 15 lig maçında 10 gol atıp 2 asist yapan Enes, gol krallığında ikinci sırada bulunuyor.

Avrupa'nın en iyi kiralık 8 futbolcusu! - Sayfa 4

Bersant Celina Enes Ünal'ın takım arkadaşı Bersant Celina, Twente'nin gol yolundaki etkili isimlerinden biri olarak ön plana çıkan bir diğer isim. Enes ile birlikte takımın gol yükünü çeken Kosovalı Celina, 13 lig maçında 4 kez fileleri havalandırıp 1 asist yaptı. Türkiye'nin de yer aldığı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda bulunan Kosova'nın formasını giyen 20 yaşındaki oyuncu, milli forma ile henüz golle tanışamadı