ROPÖRTAJ

Aysal Galatasaray'ı tarihe gömecek

Galatasaray'ın eski yöneticisi Turgay Kıran gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Aysal Galatasaray'ı tarihe gömecek
Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı kırmızılı camianın içinde bulunduğu sorunlar ve Ünal Aysal hakkında şok açıklamalarda bulundu. 

Turgay Kıran ''Yükselen Gençlik'' Dergisine gündem oluşturacak açıklamalar yaptı. Ünal Aysal ın son dönemlerde yaptığı hamlelerle kulübü kaosa sürüklediğini belirten Turgay Kıran; "Başkan birilerinden mi korkuyor?" açıklaması yaptı.

İşte Turgay Kıran ın gündem yaratacak açıklamaları...

"HİÇ YAKIŞMADI BAŞKAN"

Fatih Terim'in takımdan gönderilmesinin hata olduğunu belirten Turgay Kıran; "Olay baştan yanlış çünkü sezonun başlamasından bir iki ay sonra rastgele bir sebepten dolayı Fatih Terim'in yollanması Galatasaray'a yakışmadı. Sevgili başkana hiç yakışmadı, bir felaketti. Dolayısıyla Galatasaray'ın bir sıkıntıya düşeceği belliydi. O saatten sonra oyuncu, teknik adam arayışları mümkün değildi. Gelen de tutmadı. Ne yazık ki bir başka hata yapıldı. Hiç başarısı olmayan sadece baba bir tavrı var diye bir İtalyalı gönderip, bir İtalyalı alındı. Başkan Ünal Aysal'ın son yıl yaptıkları Galatasaray'ın futbol takımını tam bir kaosa dönüştürdü.

"Sevgili başkan Galatasaray erkek basketbol takımını tarihe gömecek"
Galatasaray basketbol takımı her zaman sahaya çıkar mücadelesini yapar eğer mücadele yaparken bir sıkıntı olursa takımı çekersin. Sizin o emekleri masa başında almanız tamamen yanlış bir olay. Ardından sponsorda bu takımdan vazgeçti ve küçülmeye gidildi. Herhalde sevgili başkan Galatasaray erkek basketbol takımını tarihe gömecek. Futbol ve basketbol takımımızın her ikisi de bir gerileme safhasında.

''BAŞKAN BİRİLERİNDEN KORKUYOR''

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan antrenmanda talihsiz bir kaza geçirerek vefat eden sabah gazetesi muhabiri Erkan Koyuncu'nun ölümüne ilişkin olarak Turgay Kıran;

"Bu çok acı bir olay. Erkan çok iyi ve değerli bir arkadaşımızdı. Tüm camiaya sabırlar diliyorum. Biz yönetime gelirken ve 2004'te yönetimde olduğumuz zamanda gazeteci kardeşlerimizin hem stadda hem kulüpte yer almaları için özel bölümler yapmıştık. Onlara çalışma kolaylığı getirmiştik. Ancak ne yazık görüyorum ki Galatasaray yönetimi ya da başkan birilerinden korkuyor. Galatasaraylı futbolcuları kara bir kutu içinde kapatmaya çalışıyor.

Kimden korkacaksın ki taraftar bizim taraftarımız...Oyuncuyu alkışladığı gibi kötü oynadığı zamanda tepkisini ortaya koyacak. Milyonlarca euroyu alırken alkışladığı zaman iyi , tepkisini ortaya koyduğu zaman kötü olmayacaklar. Elbette taraftarlar gelip antremanları izleyecek, oyuncuları görecek.

Biz çok büyük bir kulübüz. Kapatılmasına anlam veremiyorum. Dünyada birçok spor kulübünü gördüm hiç birinde taraftarlar bizde olduğu gibi tehdit altında değil. Bunların tek nedeni var Galatasaray'ı hiç tanımayan bir başkan adayını getirip başkan olarak koyarsanız bunları bekleme sonuçlarınız vardır. İnşallah sevgili başkanda 3 yıldır tecrübelenmiştir...Bunları değiştirir.Bir daha da Galatasaraylılar böyle bir olaya şahit olmaz." açıklamalarında bulundu. 

"HAJROVIC'IN PARASINI BAŞKAN ÖDEYECEKTİR" 

Izet Hajrovic'in ikinci Ribery vakası olduğu düşünülüyor. Galatasaray tazminatta ödemek zorunda kalacak.

"Düşünebiliyor musunuz? Biz Ribery'i gönderirken kaybettiğimiz parayı totalde kazanacağımız parayı kaybettik. Mehmet Helvacı o zaman basında bu parayı alırız diyordu. Bugün daha komik... Bir arkadaşı 3 ay elimizden tutamayıp birde karşılığında 9-10 milyon euro gibi para ödeyeceksek dersimizi alamamışız. Bir mesaj gitmedi diye Fatih'i elemanını göndermişti. Artık bunu yapan arkadaş profesyonel midir eleman mıdır nedir kulüpte oturmaktadır. 9-10 milyon euroyu kim ödeyecek bunun bir sorgusu olmalı... Olmazsa da başkan ödeyecektir sonuçta o kulübün başında. Bir mesaja cevap vermedi diye Terim 'i kulüpten gönderirken maddi açıdan Galatasaray'a zarar veren o arkadaşı da kulüpten yollayacaksınız. İşler bu kadar kolay olmamalı."

"BU YÖNETİMDEN DAHA FARKLI BİR ŞEY BEKLEMİYORUM"

Galatasaray'ın çocuğu Sabri Sarıoğlu'nu Prandelli takımında istemedi ? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

"Galatasaray'ın alt yapısından çıkan bütün futbolcular Galatasaray'ın çocukları. Galatasaray'ın gelenekleriyle yetişiyorlar. Elbette belli bir yaşa gelince arkadaşlarımızın oynaması zor olacaktır. Ancak dün gelen birinin bu arkadaşımızı kapı önüne koyması Galatasaray etiğine uygun değil. Bundan önceki İtalyan Sabri'yi sağ bek sol bek her türlü yerde oynatıyordu.3 ayda ne değişti de bu adam kimin görüşüne göre yaramaz oldu. Son dönemlerde hiç onaylamadığımız olaylar oluyor. Bu isimler bizim değerlerimiz Galatasaray onlarla değer kazandı. Onlara karşı böyle tutumlar çok yanlış.Ancak inanın ki ben bu yönetimden daha farklı bir şey beklemiyorum."

"BİZ GALATASARAY'IN VEFALI ÖĞRENCİLERİYİZ"

Biraz eski günlere dönelim... Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst de Ünal Aysal'ın kararıyla saf dışı bırakıldı. Ünal Aysal'ın bu davranışını nasıl yorumluyorsunuz ?

"Galatasaray'ın hiç tanımadığı bir başkan adayı vardı. Bu başkan adayının da zayıf olacağını bildikleri için yanına Refik Hakan, Ali Dürüst, Adnan Öztürk gibi deneyimli isimler koydular. Ancak bunu kıskanıyor, başarıya tek başınıza sahip olmak istiyorsanız işte siz genel başarısızlığın nedenisinizdir. Galatasaray'a bu kadar katkısı dokunmuş Galatasaraylıları şampiyonluğu kutlamadan saf dışı ediyorsanız bu sizin hatanız. Biz Galatasaray'ın vefalı yöneticileriyiz. En kısa zamanda onların göreve gelmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

''GALATASARAY SK HALKIN KULÜBÜDÜR''

Sizin gibi gerçek bir Galatasaraylı Galatasaray lisesi mezunu bir aday varken dışarıdan gelen bir adayın seçilmesinde sizce genel kurulunun bir hatası var mı?

"Ben bu düşüncenize katılmıyorum. Galatasaray Spor Kulübü Galatasaray Lisesi'nden çıkmıştır ancak şimdi halkın kulübüdür. Başarısı, bilgisi ve tecrübesi ile yer yapmış insanların yönetimde bulunması gerekir. Ben Galatasaray Lisesi mezunu olduğum için gurur duyuyorum ama bu benim çok iyi bir Galatasaray taraftarı olmamı gerektirmez. Ben lise konuşmadan Galatasaray'a emek vermiş herkese saygı duyarım."

"Galatasaray hala sponsor bulamadı. Sponsorsuz nereye kadar gider? Son yıllarda Galatasaray'ın başarısızlığı sponsor konusunda sıkıntı yaratıyor. Ancak Galatasaray'ın değeri büyük zamanla bu değeri tekrar kazanacaktır.Çok daha önemli sponsorlar bulunacaktır.Oturup neden sponsor bulamadık,var olan sponsorlar neden gitti,eksiğimiz ne gibi analiz yapılması gerekir.Oradan çıkaracağımız değerlendirmeyle yeni sponsorlar arayışa girmeliyiz.Mühim olan hatalarımızdan ders çıkartıp Galatasaray'ın değerine değer katmaktır. Değerli olduğunuz zaman sponsorlar size gelir."

galatasaray 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER