KONYASPOR

Aytemiz Alanyaspor-Atiker Konyaspor maçı golleri ve sonucu

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta karşılaşmasında Aytemiz Alanyaspor sahasında Atiker Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Alanyaspor'da Emre Akbaba penaltı atışından yararlanamadı.

Aytemiz Alanyaspor-Atiker Konyaspor maçı golleri ve sonucu

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta maçında düşme hattından kurtulma mücadelesi veren ve kadrosuna Eto'o, Jahovic gibi yıldızları katan Atiker Konyaspor, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup ederek kritik bir üç puanın sahibi oldu.

Bu sonuçla Aytemiz Alanyaspor 21 puanda kalırken, Atiker Konyaspor 20 puana yükseldi. Düşme hattında yer alan Atiker Konyaspor 5 maç sonra kazanarak rahat bir nefes aldı.

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Aytemiz Alanyaspor olurken golü bulan taraf ise Atiker Konyaspor oldu. 21. dakikada Jahovic'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Samuel Eto'o gole çevirdi. Yeşil beyazlı takımın devre arası transferi Kamerunlu futbolcu çıktığı ikinci maçında ilk golünü kaydetti.

Bu gole Alanyaspor 25. dakikada Douglas ile cevap versede, 40 dakikada Ömer Ali Şahiner yeniden takımını öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı da Konyaspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda ev sahibi takım önce beraberliği yakalamak daha sonra öne geçmek için daha baskılı oynayan taraftı. 45+2'de Gassama'nın yerde kalmasıyla Alanyaspor penaltı atışı kazandı. 45+4'de topun başına geçen Emre Akbaba'nın vuruşunda ise kaleci Serkan Kırıntılı gole izin vermedi.

Atiker Konyaspor'da Moke 64. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Konuk ekip yaklaşık 26 dakika 10 kişi mücadele etti. İki takımın kalan dakikalarda ki çabası gol getirmeyince sahadan 3 puanla ayrılan tarafa konuk ekip Atiker Konyaspor oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR: 2. dakikada Emre Akbaba'nın ara pasında topla buluşan Douglas'ın ceza sahası içine girerek, yaptığı vuruşta savunma topu kornere çeldi.

5. dakikada Lucas Villafanez’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Junior Fernandes’ıin kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

15.dakikada hızlı gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında Emre Akbaba'nın ceza alanının sol çaprazından sert şutunu kaleci Serkan Kırıntılı iki hamlede kontrol etti.

19. dakikada Adis Jahovic, savunma arkasında topla buluştu ve kaleci Remy Riou'nun müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

21. dakikada penaltı için topun başına geçen Samuel Eto’o topu ağlara gönderdi. 0-1

24. dakikada topla buluşan Emre Akbaba, takım arkadaşı Efecan Karaca’ya topu aktardı. Onun pasıyla altı pas içerisinde topla buluşan Douglas Costa topu ağlarla buluşturdu. 1-1

35. dakikada ani gelişen Atiker Konyaspor atağında Jahovic’in sağ kanattan getirdiği topa Fofana gelişine vurdu. Savunmaya çarpan top kaleci Remy’de kaldı.

40. dakikada hızlı gelişen Atiker Konyaspor atağında Deni Milosevic’in ara pasıyla topla buluşan Ömer Ali Şahiner savunmadan sıyrıldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-2

45. dakikada ceza sahasında topla buluşan Gassama’ya Eren Albayrak’ın müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Emre'nin kullandığı penaltı atışında kaleci Serkan, topu çıkardı.

Fırat Aydınus ilk yarıdaki son düdüğünü çaldı ve Emre Akbaba'nın penaltı kaçırdığı ilk 45 dakikada Konyaspor, soyunma odasına 2-1 önde girdi.

49. dakikada Samuel Eto'o, şık çalımları sonrasında savunma arkasına pasını gönderdi ve Jahovic'i pozisyona sokmak istedi ancak tehlikeyi sezen Riou, kalesinden çıktı ve topu kontrol etti.

56. dakikada sağ kanattan Konyaspor ceza alanına gönderilen ortaya yakın mesafeden Welinton'un kafa vuruşunu Serkan Kırıntılı inanılmaz bir refleks ile gole izin vermedi.

59. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşa altı pas dışında kafa vuruşu yapan Welinton'un bu şutu üstten az farkla auta çıktı.

67. dakikada sağ kanattan Konyaspor ceza alanına gönderilen ortayı Douglas indirdi ve direk dibinden Wanderson'un Serkan'ın üzerinden aşırttığı topu savunma kornere çeldi.

74. dakikada Konyaspor'un rakip yarı sahada kazandığı top sonrasında Jens Jonsson'un Jahovic'e gönderdiği pasta Jahovic karşı karşıya kaldı ancak yardımcı hakemin bayrağı ofsayt için kalkmıştı.

82. dakikada Berkan, sol kanatta rakibinden sıyrıldıktan sonra pasını çıkardı ve bu topa Lucas Villafanez'in çaprazdan sert şutu üstten auta çıktı.

85. dakikada Junior Fernandes'in sert şutunu yine Serkan Kırıntılı çıkardı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER