FENERBAHÇE

Aziz Yıldırım: Biz bunu yapmışsak namussuz ve şerefsiziz!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-3 Haziran'da yapılacak kritik seçim öncesi TRTSPOR'da yayınlanan 'Basın Tribünü' programında açıklamalarda bulundu..

Aziz Yıldırım: Biz bunu yapmışsak namussuz ve şerefsiziz!

2-3 Haziran'da yapılacak olan ve sarı lacivertli camianın merakla beklediği kritik seçim öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TRTSpor'da yayınlanan Basın Tribünü programında açıklamalarda bulundu..

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları : Fenerbahçe için çok önemli bir kongre gündemi başladı. Bu sürecin hayırlı olmasını, kim seçilirse seçilsin diğer tarafı tebrik etmesini temenni ederim. Kongreyi statta yapacağız. Salon yetersiz geleceği için böyle bir karar aldık. Saha Avrupa'dan gelen bir malzemeyle kaplanacak. Fenerium Tribünü tarafında yapılacak. Oy verecek kişiler girerken kartlarını alacaklar. Turnikeden kartla geçecekler. İsteyenler tribünde oturup kongreyi izleyecekler. Başka düzenlenmesi gerekenler olursa divan başkanı karar verecektir. Bu şekilde olacak ve böyle bitecektir. Ali Koç'a da hayırlı olmasını diliyorum. 

'Biz yönetim olarak seçim sürecine karışmadık' : Sandık sayısının yeterli olup olmayacağı sorusu üzerine; 'Fenerbahçe yönetimi bunu organize etmiyor. Personel tarafından düzenleniyor. Yetişmiş personel sorumlu bundan. Sicil Kurulunun idaresinde yapılıyor. Yönetim olarak şu kadar sandık koyun demedik. Tüzükte kaç kişinin olacağı belli. Ona göre yapılıyor. Mimar hanımla sandıkları düzenlemişler. Gerekli dökümanları da hazırlayıp üyelere göndermişler. Vefa Bey'le bir toplantı yapıp bu süreçte bilgi aldım. Bu sürece karışmak istemiyorum. Yetkililer gerekeni yapacaklar. Sayımlar da 3 tane zarf olacak. Sandık Kurul başkanı ve üyeleri, hüviyet karşılığında zarflara konacak belgeleri verecek. Kapalı kabin içinde siz istediğiniz oyu koyup getirip, oyunuzu atıp, işlemin bittiğine dair imzayı atacaksınız. İki aday olduğu için çok çabuk belli olacaktır. Oy atacak kalmayacaksa hemen sandık açılmaya başlanır. 26.000 katılım hakkı var ama kaç kişi katılır belli olmaz. Tahminim bu civarda olacaktır. 

'Benim seçim vaadim yok' : Sayın Ali Koç'un 1.5 sene öncesinde yaptığı açıklamalarıyla onlar yönünden başladı çalışmalar. Bizim haziran ayında başladı çalışmalarımız. Kalabalık ve tecrübeli bir ekiple %70 yakın bir üye sayısıyla çalışmalara başladık. Herkes bir şey vaad ediyor mu? Benim vaadim yok. Şunu yapacağız falan yok. Bir hikaye yaşandı. Bu hikayede sevinç hüzün her şey var. 3 Temmuz'da bu camia çok acılar çekti. Bu ülke FETÖ örgütü tarafından ele geçir ve yok etme amacıyla operasyonlar yaptı. Biz bu süreçte hepimiz dik durduk. Bu şike değildi. Bu camiayı ele geçirmekti. Bizi ele geçirdikten sonra diğer kulüpleri de ele geçirmekti amaçları. O dönemde Kulüpler Birliği başkanıydım. Bunu ele geçirmek istediler. Bu örgüt spor pastasından pay almak için idare etmek için yaptılar bunu. Biz Vatan'da Metris'te her yerde bunun bir şike değil kumpas davası olmadığını söyledik. Bunu bütün hakimlere savcılara söyledi. 14 Temmuz'da mahkemede 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' dedim. Çünkü bu operasyonu gördüm. Fenerbahçe bunun ardından güç kaybetti. Fenerbahçe'nin değer 600 milyon dolara düştü. Büyük maddi kayıplar oldu. 2 defa hakettiği halde Şampiyonlar Ligi'ne 1 defa Avrupa Ligi'ne gidemedi.  

Fenerbahçe Martin Skrtel'i satmaktan vazgeçti

Sonra okula giden çocuklarımızı siz şikecisiniz diye manevi olarak taciz ettiler. Büyükler olarak bütün herkes, medya ayağa kalktı şike yaptılar. Onları yapanlar bugün TV'lerde gazetelerde hala yazı yazıp konuşmaya devam ediyorlar. Fenerbahçe'nin hepsiyle hesaplaşması lazım. Yargıtar kararı çıktıktan sonra bir maddi manevi hesaplaşma yapılması lazım. Yargıtay kararı tamamen bundan kurtulduğumuzu gösteririr. 3 yıl başkan olmak için değil, bu hesaplaşmayı yapmak için adayım. Benim bu süreci Metris'te Vatan'da yaşayanlar yapar bu hesaplaşmayı. Benimle yaşayanlar yapar. Yaşamayanlar bunun peşini bir süre sonra bırakır. Kayıplarını isteyecektir Fenerbahçe camiası. Bunu devletten de isteyecektir. Devlete mahkeme açacağız. Ben sırf bu hesabı sormak için arkadaşlarımla ben adayım. 3 yıl sonra bir daha aday değilim. Bir daha görev almayı düşünmüyorum. Ancak bir şekilde görev alırım, bana ihtiyac olursa alırım. Fenerbahçe'ye şart koşulmaz. 

'Eğer Ali Koç'un FETÖCÜ olduğunu düşünseydim aday göstermezdim' : Ali Koç'ın FETÖ iddiası üzerine Yıldırım; 'Ben kapalı kapılar ardından konuşacak kadar karaktersiz bir adam değilim. 20 yıllık bir başkan olarak, FETÖ'ye ilk dikilen bir adamım. Hakimlerin yüzüne konuşan bir adamım. Bu süreçte FETÖ'yle ilgili bir ben bir de sayın Cumhurbaşkanı konuştu. Sayın Ali Koç, 2012 mayıs ayına kadar benimle birlikte görev yaptı. Sayın Ali Koç'a hiç bir zaman FETÖ'cü demedim. Benim düşüncelerimde Ali Koç'la ilgili böyle bir şey yok. Olsaydı benim yerime aday göstermezdim. Bu seçim şeylerini bıraksınlar. Benim bekletim yok. 5-6 aydır görüyorsunuzdur ne kadar yumuşak davrandığımı. Güzel bir kongre geçsin diye uğraştım. Ama benim dışımda başkalarını bunu söylüyorsa gelip bana söylüyorsa o orada kalmalı. O abileri gelsin benimle konuşsun. Gelsin ben anlatayım. Ben hiçbir zaman için Ali Koç'la ilgili bunu söyleyemem. 101 kişi beni şikayet etti diyor. Sanki bizden birileri yapmış gibi ima ediyor. Biz bu kadar şerefsiz değiliz. Biz bunu yapmışsak biz namussuz ve şerefsiziz. Bunu kanıtlayamazlarsa iddia edenler namussuz şerefsizdir. Benim sosyal medyayla ilgili ne birini tuttup ne birşey yaptım. Ali Bey bir şey söylenince hemen inanıyor. Bir durum varsa gider şikayetinizi yaparsınız. Bunun sonucunda biz varsa gelirsiniz bize sorarsınız. Kendinizi yıpratmaya çalışıyorsunuz. Rahat ol ya bir şey yok. Eğer ben suçlayacaksam kapalı kapılar ardında değil, çıkar herkesin önünde söylerim. Ben yürekli adamım. 3 Temmuz sürecinde de ne kadar yürekli biri olduğumu herkesin gördüğünü düşünüyorum. Gelsin o abisiyle konuşalım. Kongrede geldik görüştük. Şekip Bey'le görüştüler. Her şeyin arkasında bir şey konuşuyorlar. Sandıkların üzerini kapatalım diyorlar Bunlar basit şeyler. Sen Koç ailesinin bir çocuğusun basit düşünme. Kimse oy çalamaz. Zamanında oy çalmalar oluyordu. Ölü insanlara oy attırıyorlardır. Ama eskidendi bunlar. Biz bu konuda hiçbir gün konuştuk mu? Müdahale ettik mi? Bir şey söylüyorlar. Sosyal medya hemen ayağa kalkıyor. Fenerbahçe tüzüğünde ne yazıyorsa herkes ona uymak zorunda. Bu anayasasıdır Fenerbahçe'nin. Ben dahil kimse değiştiremez. Biz yönetim olarak buna karışmayız. Yetkili olan insanlar burada görev alacaklar. Seçilmiş insanlar bunlar.

F.Bahçe'ye resti çekti! Paramı verin gideyim

'Fenerbahçe'nin içine fitne sokuldu' : Bugün o belgeyle ilgili Vefa Bey'le konuştum. O 101 kişiden biri göndermiş. Bunlar olabilir. Bizim hakkımızda da neler yazıyorlar. Bunları tespit edebilirsiniz ya. Koskoca Koş Holding'sin sen ya.Alır götürürsünüz bu belgeyi. Devlet gereğini yapar ya. Bu ülkede iltimaslı insanlarsınız, devlet hemen halleder. Benim kumpas gören bir insan olarak kumpas yapar mıyım? Ben dediğim gibi 3 yıl için değil, hesaplaşmak için geldim. Fenerbahçe'nin içine fitne sokuldu. Biz temizleriz bunları. FETÖ, Kanada'dan Avrupa'nın heryerinden sosyal medyadan hakaret yağıyor. Bunların hepsi FETÖCÜ. Biz bunlara çanak tuttuk. Bunları sosyal medyalara taşımasalardı olmazdı bunlar. Ben de toplardım taraftar. Yürütürdüm. Şehirlerden otobüsle taraftar getirttirdim. Buna gücüm var. Ama bunlar yanlış şeyler. Ali Koç bir daha aday olmam diyor. Fenerbahçe'de pazarlık olmaz. Gerekirse gelirsin.

'Cebinden vereceği para, 3 yıl rahat ettirir. Sonra ne yapacak? : Fenerbahçe'nin maddi durumu kötü diyor. Eğer borç var. 400 milyon borcumuz var dedik. Kur farkından dolayı fark açılıyor. 2010'dan beri kur 3 misline çıktı. Biz bu süreçte 400 milyon dolar vergi ödedik. 200 milyon dolar amatör şubelerden eksi gider var. Biz 2 defa Şampiyonlar Ligi'ne gidemedik. Bu paraları düşerseniz borç 300' düşer. Amatörden 200 düşerseniz 100'e düşer borç. Basketbol şubesinin açığı var. 4 senedir Final Four'a gidiyor yine açık var. Diğer kulüplerin bunun katı borcu var. Ben yüklü bir bedel vereceğim diyor. Siz bu borcun daha da büyümemesi için ne yapacaksınız. Bu parayı önümüzdeki 3 sene rahatlarsınız. Sonra ne yapacaksınız? Başkan seçilmezseniz bu paraları Fenerbahçe'ye vermeyecek misiniz? Ben seçilmezsem benim projelerim aynen yapılabilir. Uygunsa alır yaparlar. Akademi ilk defa bugün çıkmadı ki. 5-10 yıllık proje yapacağız. Yeni bir düzen kuracağız dedik Gebze'de. Altyapıdan oyuncu yetiştirme zorunluluğu olduğunu söyledi. Biz Avrupa'da bir hocayla anlaştık. Dünya Kupası'nda görev aldıkta sonra gelecek. Çim sahaları yapıp, oyuncu yetiştirip oynatmak, satışlarını sağlamak üzere bir proje hazırladık. Seçilmezsek yine veririz bu projeyi. Ben 20 yıldır başkanım. En gerekli neyse en iyiyi ben bilirim. 

'Biz de sermaye attırabilirdik, yapmadık' : 3 Temmuz'un yarattığı tahribatın onarım süreci başladı. Düşen hisse senetlerimiz vardı. Düşmeden önceki o günlerimizi geleceğiz. Sermaye Artımı diyor. Biz de şuan yaparız istesek. Bunu yapmadık. Yapsaydık hisse senetlerinden satış değil yeni senet satmak gerekiyor. 300 trilyon değerinde bir bedel kulübe bir girdi yapabilirsiniz. Kulübün dengelerine dokunmadan kulübü idare etmeye çalıştık. 3 Temmuz'da 551 milyon dolara düşüyor kur. Bugün 250 milyon dolara çıkmış durumda değer. Mevut olarak kulüp hissesi %67. 358 milyon TL de halka açık kısmı. Çalışmaları bar bu konuda. Biz hisse miktarlarını düşürmemek için dokunmadık bunlara.

Aziz Yıldırım’dan Ahmet Hakan’a sert yanıt!

'Üniversiteye karşıysa zamanında mütevelli heyetine katılmayacaktı' : Üniversiteyi kurduk Silivri'de.  Fenerbahçeli iyi durumda olan insanlardan Ataşehir'de yardım istedik. Daha başarılı olamadık. Üniversitede 2 başarılı üniversite var. Koç Üniversitesi, Özyeğin vb. bir de Okan Üniversite gibi üniversiteler var.  Kongre üyeleri karar verecektir bu konuda. Bu bahsettiğim az ama başarılı üniversite mi yoksa öğrenci sayısı çok olan üniversitelerden mi olacak. Ali Koç'un karşı geldiği konuda zamanın yapılan projede mütevelli heyetinde kendisi de var. Eğer böyle bir düşüncen varsa o zaman söyleyecektin. 1000'e yakın talebeyle başlayacağız. 200 dönüme yakın bir arsa talep ettik milli emlaktan. Yakın zamanda Samandıra Üniversitesi faaliyete başlayacaktır.

'Ali Koç geldi, benden hesap sordu, kırılma noktası budur' : Adalete Fener Yak projesini başlattılar Teşekkür ederiz. Ben dahil oldum, herkes dahil oldu. Yürüyüş tertip ettim ben. Anıtkabiri biz tertip ettik. Onlarla alakası yok bunların. O süreçte bizim mahkemelerimiz devam ediyordu. Beraat yazıldığı gece 1907'den açıklama yapıp bizden önce teşekkür ettiler. Ben de kızdım neden bizde önce teşekkür ediyorsunuz diye. Hikaye bu. Sonra Ömer Bey'in evinde buluşalım dedik. Kendisi gelmedi. Telefon konusunda benim bir isteğim olmadı. Kimse dediyse çıkıp açıklasın. Esas orada başka konu var. Herkes iyi bilsin. 2 Eylül 2015'te Ali Koç sekreterimi arayıp ziyarete gelmek istediğini söylüyor. Ben de sekreter bana söyleyince benim yurtdışını bir seyahatım var. Gitmezsem beklediğimi söyledim. Burhan Karaçam'la beni ziyarete geldiler. Ziyaretlerinin sebebinin Fenerbahçe'yle ilgili konuşmak olduğunu söylediler. Benle konu Fenerbahçe diye yönetici arkadaşları. Şekip Bey, Önder Bey, Mahmut Beyi çağırdım. Onlar da geldiler. Bu arada mahkeme de devam ediyor. Şöyle bir sıkıntı var. Savcı 2 ay izne gideceğini söyleyince heyet de savcının bir an önce mütaala vermesini söylemiş. Biz bunlarla uğraşıyor. Kurtulalım diye bekliyoruz. Ben hep kaçak gezdim o süreçte. İsteseydi devlet hemen hapise atardı o zaman. Kimse de bir şey diyemezdi. Yargıtay aleyhimizde karar vermişti. O süreçte bu gerginlik vardı bizde. Bunlar geldiler toplantıyı. Sayın Burhan Karaçam geldi. Durmadan söylüyor Yandex'ten ne  kadar kazanacağız? falan. Kafam orada değil. Mahkemeyi düşünüyorum. Acayip sorular soruyolar. Ne kadar forma sattık, ne kadar kombine sattık. Ondan sonra bir nokta geldi. Ben hitap ve konuşmalardan ne oluyor dedim. Ali Bey orada sizden sonra bizden olacaktık gibi laflar etti. Biz tabi orada gerildik. Bize hesap soruyorlar. Onun üzerine 'Ben daha ölmedim. Yaşıyorum. Ben öldükten sonra mirası paylaşırsınız' dedim. Kırılma noktası burasıdır. Geldiler hesap sormaya. Biz yargı beklerken onlar bizden Fenerbahçe'yle ilgili hesap sordular. Ben toplantı bitmiştir dedim.

'Bundan sonra Ali Koç'un adını ağzıma almayacağım' : Ali Koç'la canlı yayına neden çıkayım ya? Bir sebep olması lazım. Gazetelerde gitsin kendini ifade etsin. Televizyona çıksak kavga edeceğiz. Ali Koç hep mağdura oynuyor. Bundan sonra Ali Koç'un adını ağzıma almayacağım. Her şey 3 Temmuz'a bağlanacaktır. Maddi, manevi kayıplarımız oldu. Başkanları hapise girmiştir. Buna rağmen 2013 şampiyon oldu Fenerbahçe. Şampiyonlar Ligi'ne alınmadık. Sonraki sene Avrupa Ligi'ne alınmadık. Sonra Trabzon'dan dönerken otobüsümüz kurşunlanmıştır. Lig lideri olan şampiyonluğa giden takım kurşunlanmıştır. O gece şampiyonluk kaçmıştır. Yabancılar bitirdi kafada o gece. Daha yeni yeni toparlanıyoruz. Bu sene de hakları yenmiştir Fenerbahçe'nin. Bu sene Galatasaray maçında bir tane penaltımız verilse bugün şampiyonduk. Bülent Yıldırım tarafından hakkımız yenilmeseydi şampiyonduk. O hakem gözlemci oldu, hayatını sürdürüyor. Ama Aziz Yıldırım ve arkadaşları takımı şampiyon yapamadı oldu. Aziz Yıldırım ve arkadaşları olmasaydı şimdi Fenerbahçe başka taraflarda olurdu. Niye konuşmuyorsun diyorlar. Konuşsak ceza yiyoruz. Cebimizden veriyoruz bu cezaları. Bizim hukuk bölümü açıklama yapıyor, ben evde hasta yatarken ceza yedim. Seneye bunlar değişecek. Bu sene de operasyon yapıldı. Penaltımız verilmedi. Bu çocuklar şampiyon olsaydı konuşacaklar mıydı yetersiz diye. Takım kalitesizdi diyorlar. Hayır kaliteliydi. Sizi yensek şampiyonduk Bahri. Her şey hakemlere bağlı.

Fenerbahçe seyircisini böldük. Kombine almayın, bunu almayın diye sosyal medyada açıklama yaptırdılar. Ali Koç'un erken çıkmasının nedeniyle oldu. Kötü niyetle değil, biraz beklese sonra çıksaydı bunlar olmazdı. Biz takım insanlar var. Aziz Yıldırım gitsin, yerine Ali Koç gelsin. O da gidince biz gelir buraya sahip çıkarız. Ben Ali Bey'e gider 'Erkeksen çık' falan der miyim? Ali Bey'i aday gösterdim ben. O kişiler yaptı bunları. Yanlış anlıyor Ali Koç. 

Biz kimseyi bilabedel üye yapmadık kimseyi. Kimse gelip para vermeden aday olamaz. Bilabedel, hiç para vermeden üye olunaz. Bugün Koç Grubu'nda çalışanlardan son zamanlarda üye oluyorlar. Bunların parasını bir kişi verecek. Beni ilgilendirmez ya. Kulüp parasını alıyor. Ben buna bakarım. Bedelsiz üye olunamaz. Üye olanın kimden yana olduğunu nerden bileceksiniz?

Gençler zor hatırlar 98'de açıklamam vardı. 'Birgün herkes Fenerbahçeli olacak' dedim. Bir kişi 'Ben Fenerbahçeliyim' diyorsa 3 tane de referansı varsa bu arkadaş Fenerbahçe'ye üye olabilir. Ben hiç bir şekilde sen gel Galatasaraylı'sın Beşiktaşlı'sın diye üye yapmadım. Yaptıysam şerefsizim. Ama bunları söyleyenler de sen böyle yaptın diye kanıtlamazsa onlar şerefsiz.1 milyon üye kapsamında gelip üye olanların hepsini üye yaptık. O zaman toplu imzalar attık. Ben o süreçte kim hangi takımlıdır ben bilemem. Referansı varsa üye yaptık. Biz de daha önce kürek çekmiş, masa tenisinde olup üye olanlar var. Eskiden olmuş bunlar. Getirir çağırır bunları. Fenerbahçeliyim derse bir şey yapamazsınız. Ama değilim derse ihraç ederiz bunları. Hakkında işlem yapılanlar da tüzükte ne yazıyorsa onu yaptık. Bana arkadaşlarıma küfrediliyorsa işlem yapılır. 

Yargıtay kararından sonra UEFA, CAS süreci olacak. Bunların hepsinin zamanı gelecek. Şampiyonlar Ligi'ne 2 defa gidemedik. 45 milyon euro o zaman bir kaybımız olduğunu bildirmişler. Bu karar ülke menfaati deyip geri çekildi. 

Mehmet Ali Bey'in tazminatıyla ilgili gidip 'TFF'den alacaksınız, ben daha ne alacaksınız' diyebilir davayı kazanırsak. Haklı olarak. O UEFA'yla davanın ülke için çekilmesi lazım dendi ve çekildi. Bizim o zaman değeri düşen hisse senetlerimiz için bir devlette oturup konuşacağız. Bizim zararımız karşılanacak. Devletin hakimi, savcısı yaptı bunları. 2012'de altın çağımızı yaşayacaktık. Forbes, Aziz'in mucizeleri diye başlık attı.

Bizde şuan maddi olarak bir sıkıntı yok. Diğer kulüpler patlayacak. Geldiğimde 16 milyon dolar bütçe vardı. 10 milyon doları da yayın geliriydi. 100 bin dolardı Adidas'tan gelen sponsorluk ücreti. Kimse hatırlamıyor. O zamanlar statta tuvalete gider sünnetli çocuklar gibi paçaları toplar yürürdük pislik bulaşmasın diye.

Sayın Ali Koç, TÜPRAŞ'ı alırken gidip kredi alıp gelip almadı mı? Temlik var tabiki. Temlik vermeden banka kredi verir mi? Teminat olarak hem ben hem eşim imza atıyor. Eşim bana 'Ben senle mi evlendim, Fenerbahçe'yle mi' diyor. 90 milyon dolar hibe ettim 98-99'da. Bir kuruş olmadan stadı yaptık. 1907'e başkanlık yaptı. Orayı nasıl idare etmiş gidin sorun. Benim geldim, Fenerbahçe'yi halkın takımı yaptım. Ben 3 tane teyze oğlunu üye yapamadım o zaman. Şimdi 3 referansla üye oluyorsun. Üye olun bu paralarla Fenerbahçe Evleri yapacağız diye söz vermiştik. Üye oldular, evlerini yaptık açılacak. Kayseri'de temel attık. Dağda kayak yapmak isteyen Fenerbahçeliler gitsin Erciyes'te kayak yapsın diye. Keşke mümkün olsa da 81 ilde Fenerbahçe Evleri açsak. Orada kaynaşıp mutlu olsa Fenerbahçeliler. O zaman Kızılay tüzüğünü okudum, anlattım. Tüzüğü birlikte yaptık. Şimdi bakıyorum tüzükte eksikler var. Umarım eksikleri kapatırlar. Hem ülke ekonomisi hem de futboldaki başarı neticesinde 1 Milyon Üye hedefine tam ulaşamadı. Ama bunlar gelirse proje yürür.

'Rahat olun, başkan seçileceğim' : Aykut Hoca bence iyiydi. Hakem gereğini yapsaydı Fenerbahçe şampiyondu. O zaman kimse Aykut'u kimse konuşmayacaktı. 1 yıl daha sözleşmesi var. Ben daha 10 gündür görüşmedim. Arkadaşlar bana söylüyorlar tabi dediklerini. Seçimden sonra oturup konuşuruz. Nedir, istekler nedir? Şimdi erken daha. Aykut Hoca dürüst, çalışkan, doğruları söyleyen bir kişiliktir. Ama çok duygusaldır. Biraz bekleyip hareket etse daha doğru olacak. Yapısından dolayı karar verdiğinde yanlış yapıyor. Seçileceğim zaten rahat olun. Başkan seçileceğim.

Bu takım takviye yapacağız. Verilecek listelere göre takviye yapacağız. Türkiye'de 2 tane sistem var. Bizde hep bir sistem uygulanıyor. Fatih hoca Milan'a gitti. Dediler senin oyuncuların bu. Sonra oyuncuyla hoca aralarında sıkıntılar çıktı. Bunların ortak paydada olması lazım. Kaybettiğimiz zaman hepimiz kaybeder. Ben gerektiğinde hocayla konuşabilmeliyim. Dertleşebilmeli. Ben şunu oynasa daha iyi olmaz mı desem. Bu müdahale değil, yardımlaşmadır. Basının bunun böyle yansıtması gerekiyor.

Süleyman Seba duruşu vardı. Beşiktaş duruşu değil, Seba duruşu vardı. Gitsin diye neler dediler. Sefa'nın yaşadığı zaman GFB'yi ben dernek haline getirdim. İleri yıllarda yanlış yaptıkları şeyler gördüm. Kendileri de dernekler karışıyor diye kendileri feshettiler. Ben bunlarla çok uğraştım. Ama ben Metris'ten sonra bunlara hiç karışmadım. Ama önümüzdeki dönem ben müdahale edeceğim. Siyasileşmiş topluluklar var. Ben bunlara müsaade etmeyeceğim, göreceksiniz..

Yorumlar
TREND HABERLER