ROPÖRTAJ

Aziz Yıldırım: Bizi şikayet edenlerle uzlaşmayız

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yine gündem belirleyecek açıklamalar yaptı.

Aziz Yıldırım: Bizi şikayet edenlerle uzlaşmayız
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Habertürk si'ne verdiği röportajın yeni bölümü de yayınlandı.

Sarı-lacivertli kulübün başkanı, Trabzonspor'a "80 trilyonu hangi siyasiler topladı, açıklasınlar" derken, "Beşiktaş şike yapmaz" yorumunda bulundu. Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal için ise "Beni Avrupa'ya şikayet edenlerle ya da "Bu yangın üfleyerek sönmez" diyenlerle uzlaşmamı beklemek nasıl bir hayal ürünüdür?" dedi.

80 TRİLYONU HANGİ SİYASİLER TOPLADI

- Trabzonspor taraftarının kupayı istemesine ne diyorsunuz?

"Yönetimleri onları öyle yönlendirdi. Çünkü Trabzonspor üç senedir sportif anlamda hiçbir şey yapmıyor. Aldıkları oyuncular belli. Oyuncuların da hepsini devletin yardımıyla aldılar. 80 trilyon para girdi kasaya diyorlar. Biz kasamıza girip çıkanı her kuruşuna kadar açıklıyoruz. Fenerbahçe geçen sene 93 trilyon, bir önceki sene 87 trilyon vergi ödedi. Türkiye'de bütün kulüpler açıklasınlar verdikleri vergiyi. 80 trilyonun kaynağı hangi havuzdur açıklasınlar. Hangi siyasiler tarafından bu paralar toplandı ve verildi. Açıklasınlar biz de bilelim. Vatandaş olarak soruyorum; Fenerbahçe başkanı olarak değil. Türk vatandaşı olarak öğrenmek istiyorum.

'BEŞİKTAŞ ŞİKE YAPMAZ'

Bakın bu dava artık şike davası değildir. Bu bir adil yargılanma mücadelesidir. Kısaca bir onur mücadelesidir. Ve her mücadelede olduğu gibi burada da yalnız bırakıldık. Dostumuz Beşiktaşlılar bile Yargıtay kararı ile aklandıklarını söylediler. Lütfen çıkıp şu aklanma kararını anlatsınlar kamuoyuna. Beşiktaş hakkında 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar Yargıtay'ca aynen onandı. Böylece Beşiktaş'ın da şike yapmış olduğu Yargıtay'ca söylendi. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Beşiktaş Kulübü şike yapmaz ve yapmadı da. Ancak Beşiktaş Kulübü de bizim verdiğimiz mücadelenin arkasına saklanmayıp, kendisi de haklı olduğu bu davada gerekli mücadeleyi ortaya koymalıdır. Biz tek başımıza kalsak da, adalet için, Türkiye için, Fenerbahçe için bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız.

AZİZ YILDIRIM'DAN KENDİSİNE 'UZLAŞMACI DEĞİL' DİYEN ÜNAL AYSAL'A YANIT

-G.Saray Başkanı Ünal Aysal, "Aziz Bey uzlaşmacı değil" dedi. Galatasaray ile uzlaşır mısınız?

Beni Avrupa'ya şikayet edenlerle ya da "Bu yangın üfleyerek sönmez"diyenlerle uzlaşmamı beklemek nasıl bir hayal ürünüdür? Gece yarıları açıklama yapıp Fenerbahçe'yi karalayanlara cevap vermek uzlaşmazlıksa; kimse benden bunlarla uzlaşmamı beklemesin.

"GALATASARAY TARAFTARINI AYRI TUTUYORUM"

Fenerbahçe'nin hakkında verilecek her türlü kararı gaipten haber alıp kamuoyuna servis edenlerle uzlaşmam bekleniyorsa kimse boşuna beklemesin. Her önemli Avrupa maçımızdan ya da UEFA'daki davalarımızdan önce çıkıp Fenerbahçe hakkında yorum yapanlarla uzlaşma yapmam bekleniyorsa; kimse benden bunu beklemesin. Kendisine yegane tavsiyem önce Fenerbahçe ismini kullanırken ya da kullanmasına izin verirken çok dikkatli olmasıdır. Bu taleplerimin hiçbirinin şahsımla ilgisi yoktur. Fenerbahçe'ye duyduğu saygıyı kamuoyu önünde korkmadan ve taraftar popülizminden çekinmeden gösterebilecek yüreğe sahip Galatasaray başkanları ile kurduğum dostluklar ortadadır ve tüm kamuoyunun malumudur.Kaldı ki adalet için birlikte yürüdüğümüz Galatasaray taraftarını tüm bunlardan ayrı tutuyorum. 
 
AZİZ YILDIRIM 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER