FENERBAHÇE

Aziz Yıldırım'dan Şenol Güneş'e çok sert sözler

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Ülker Stadı'nda geçtiğimiz hafta Beşiktaş'la oynanan kupa maçında çıkan olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Şekip Mosturoğlu maçın temsilcisiyle hakem Mete Kalkavan'ın raporlarının uyuşmadığını belirtirken Aziz Yıldırım ise "Şenol Güneş burada tiyatro oynamıştır." şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım'dan Şenol Güneş'e çok sert sözler

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun, tatil edilen derbiyle ilgili Ülker Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantıda, derbide yaşanan olaylar, büyük bir ekranda videodan gösterilerek anlatıldı.

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in güvenlik görevlisine yumruk attığı ve Gökhan Gönül'ün "Sahaya çıkmalıyız, hükmen kaybedebiliriz" sözlerinin yer aldığı görüntü yayınlandı.

*'Beşiktaş sahadan çekilmiştir, hükmen 3-0 mağlup olmalıdır' 

Basın toplantısında ilk kez sözü alan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu 'Olay tamamen Tolga Zengin'in bir taraftarla göz göze gelmesiyle başlıyor. Oğuzhan da teşvik ediyor. Bu kadar açık bir görüntü' diyerek eleştiri oklarını Şenol Güneş'e yöneltti. Mosturoğlu şunları söyledi;

-"Teknik direktörün kafasına koltuk atıldı, oyuncular hakemden izin alarak çıktı, hocamızın kafası yarıldı. Bu 3 yalanın hangisi görüntülerde var? Bizce olay çok açık. Beşiktaşlı futbolcular maç tatil edilmeden sahayı terk ettiler. Gökhan Gönül durumu anlayarak diğer futbolcuları uyarıyor. Aykut hoca iyi niyetli davrandı, 'Kaldığı yerden devam edilsin.' dedi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Otto Bariç kararı emsal alınarak hükmen Beşiktaş yenilgisine karar verilmeli."

ŞENOL GÜNEŞ'İN KAFASINA DİKİŞ ATILDIĞINI GÖRMEDİM

-"Asıl gerçek şu: Mete Kalkavan, Şenol Güneş'in yaralandığını nasıl tespit ediyor? Kalkavan ve yardımcısı Suat Arslanboğa, müsabaka temsilcisi Vahap Şimşek'in kendilerine misafir takım teknik direktörünün başına dikiş atıldığını söylediğini raporunda yazıyor. Vahap Şimşek'in raporunda ise 5 dikiş atıldığı ve hastaneye kaldırıldığı yazılmıyor. Futbol Müsabaka Talimatı'nın 76. maddesinde, 'Raporlar aksi inkar edilmediği sürece müsabaka temsilcisinin raporu kabul edilir.' diyor. Burada Vahap Şimşek ile Mete Kalkavan'ın raporları arasında farklılıklar var. Bu durumda 76. maddeye göre bu olay, oyun alanı dışında gerçekleştiğine göre Vahap Şimşek'in raporu emsal alınmalı. Mete Kalkavan'ın raporu dikkate alınamaz. Diğer iki federasyon temsilcisinin de raporlarında dikiş atıldığı yazılı değil."

Şonel Güneş'in başının atılan cisimle yarıldığı iddia edilmiş ve ünlü teknik direktör hastaneye kaldırılmıştı. Şenol Güneş'in başına 5 dikiş atılırken, yara yerinde hiç kan bulunmaması spekülasyonlara sebep olmuştu. 

ŞENOL GÜNEŞ PARAYI SEVİYOR

Şekip Mosturoğlu, Şenol Güneş'in A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırdığı dönemde federasyondan parasını alamadığı iddiasına da yanıt vererek şöyle konuştu:

-"Şenol Güneş'in kamuoyuna derin filozofik yapısının yanında gerçek yüzünü gösterelim. (Şenol Güneş'in eski açıklamaları gösteriliyor...) Takdir spor kamuoyunun. Şenol hoca paraya bizden biraz farklı bir değer veriyor. Federasyon sözleşmeyi feshetmesi sonrası, Güneş 1 gün sonra ihtarname çekti. Paraya değer vermeyen hocam, 48 aylık maaşını talep etti, Tahkim Kurulu bunu reddetti. Şenol Güneş nasıl bir kini varsa bunu benden bildi. "

ŞENOL GÜNEŞ BURADA TİYATRO OYNADI

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın hedefinde de Şenol Güneş vardı. Yıldırım şöyle konuştu:

-"1995-96'da Otto Bariç'in sırtına taş geldi. O dönemin Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, "Magnum'la mı vuruldu, düştü" dedi. Fenerbahçe hükmen mağlup oldu. Ceza da aldı. Şenol Güneş'le ilgili şunları söylemek istiyorum. Otto Bariç'e kamuoyu her türlü hakareti yaptı. Şenol Güneş herkesi suçlayan konuşmalar yaptı. Perşembe günü burada sayın Güneş tiyatro oynamıştır.

*-Eğitimci, filozofça konuşan bir insanın bu maçı oynanmasını istemesi lazımdı. Tiyatro yapacaksın. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ikinci yarıda provoke etmeye çalışmıştır. Tolga Trabzonlu, Şenol Güneş Trabzonlu, Mustafa Pektemek Trabzonlu. Trabzonlular'ın 1995-96 sezonunda şampiyon olamamanın acısını çıkarıyor.

-Şenol Güneş başarılı bir insan. Ama o Fenerbahçe'ye saygı göstermiyor. Bordo kravat takıyor, Fenerbahçe taraftarını tahrik ediyor. Küfüre karşı en çok Aziz Yıldırımdır.

"Denizlispor maçı 16 dakika uzatıldı"

-Güneş oyuncunun gırtlağını sıkar bir şey denmez, hakeme küfür eder bir şey denmez. Fenerbahçe'ye oldu mu, her konuda milat geçer. Denizlispor maçı 16 dakika uzatıldı. En az 20 kez maç durdu. O gün maçın durdurulması bizim lehimize karar verilmesi gerekmez mi? Çünkü her şeyin başında F.Bahçe kelimesi var.

"Kumpas devam ediyor"

-Hakem Mete Kalkavan, İdari Menajer Hasan Çetinkaya'ya devre arasında 'Başına yabancı madde atılırsa tatil ederim' demiş. Bariç'in hadisesinde F.Bahçe hangi cezayı çektiyse, Beşiktaş da aynı cezayı çekmeli. Kural ne diyor: "Sahayı terk eden hükmen mağlup olur." Futbol Federasyonu'nun da kurullarının da doğru olan kararı vermesini bekliyoruz. Her şeyi F.Bahçe üstünde denemek Türkiye'ye bir şey kazandırmaz. Bu camia iyice sıkışmıştır. Kumpas devam ediyor. FETÖ örgütü her statta her mahalde yeni bir olaylar yapabilir.

"Şenol Güneş sahayı terk etmeyecekti, maçı bitirecekti"

Bu ülke hepimizin. Hepimiz el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışma yapmalıyız. Zarar Türkiye'nindir, şahıs ve kulüpler değil. Maçın kurallar gereği hükmen F.Bahçe lehine tescil edilmesini bekliyorum. Koltuk denen şey, peruktur. Çakmak ve para atılmıştır. Bir de su atılmıştır. 23 Nisan'ı kutluyorum. Mustafa Kemal ve arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Şenol Güneş sahaya terk etmeyecekti maçı bitirecekti. Tolga Zengin annesi vefat ettiğinde, Fenerbahçe taraftarı kendisine "Allah rahmet eylesin" demiş, destek vermiştir. Tolga bunu unutmasın. 

Yıldırım'ın ne diyeceği merakla beklenirken Aykut Kocaman'dan da maçla ilgili flaş açıklamalar geldi.

Aziz Yıldırım olaylı biten Fenerbahçe Beşiktaş maçı sonrasında ilk kez canlı yayında konuşacak. Yıldırım, maçla ilgili daha önce yazılı açıklama yapmış maçın yarıda tatil edilmesini  'Fenerbahçe'ye komplo' olarak yorumlamıştı. 
Yorumlar
TREND HABERLER