ROPÖRTAJ

Aziz Yıldırım: Ünal Aysal dürüst değil

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aziz Yıldırım: Ünal Aysal dürüst değil
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım G.Saray'la buzların eriyebilmesi için Ünal Aysal'ın dürüst olması gerektiğini söyledi. 
 
AMK si'ne konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ünal Aysal'dan Alex' kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

ÜNAL AYSAL DÜRÜST DEĞİL

Önümüzde derbi var. Skorlar gelip geçicidir, ama Galatasaray ile Fenerbahçe'nin arası son dönemde hiç olmadığı kadar gergin. Buzlar ne zaman eriyecek?

Ünal Aysal ile buzlar erimez. Niye erimez? Erimesi için hepimizin samimi konuşması lazım. Samimi konuşmazsa olmaz. Doğru da, yanlış da olsa samimi konuşmalıyız. Ben dürüst ve net konuşan bir adamım. O da dürüstçe konuşursa, söylemek istediğini net söylerse bir noktada buluşabiliriz, onun dışında buluşamayız. Derbi maça davete gerek yok, bu protokol gereği adamın yeri, statüsü belli. Ben onu karşılamam. Ben Barcelona'ya gittiğimde Barcelona Başkanı beni karşılıyor mu? Adam buraya geldiğinde ben onu mu karşılıyorum? Kongrede de söyledim. Protokol tribününde koltuğu var. Dilerse gelir, orada maçını izler.

3 Temmuz sürecini G.Saray yaşasa yaklaşımınız ne olurdu?

Galatasaray bizim gibi aynı duruma düşseydi ben yardım ederdim, gerekeni yapardım. Başkan, sadece futbolda değil, her branşta atılım yaptı Fenerbahçe... Faaliyet gösterilen tüm branşlarda da önemli başarılar kazanıldı. Fenerbahçe'nin bu atılımının yansıması ne şekilde oldu? Göreve geldiğim 1998'den beri Türk sporunun lokomotifi Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe sportif başarıyı kazanmak için 1998'den 2001'e kadar yatırımlar yaptı. Kadın basket kapanmak üzereyken bu takımı Avrupa'da birinciliği kazanan, final oynayan bir ekip haline getirdik. Bundan sonra da bu devam edecek. Voleybol diye bir şey yokken, voleybolu ayağa kaldırdık. Bunlar hep Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının spora bakış zihniyetidir. Biz bunlara spor anlamında bakmasaydık ve yatırım yapmasaydık Türkiye'de amatör sporlarda başarı olmazdı. Bunun tek nedeni F.Bahçe yönetiminin zihniyetinin sahalara, tesislere, bütçelere girmesidir. Onun için biz stat yaptık, devlet stat yapmıyorken, 10 milyona projeler yaparken biz 80 milyon, 100 milyon dolara stat yaptık. Bizimle beraber devlet de bazı spor politikalarına başladı. Örneğin Seyrantepe'de bu ülke için yapılan bir stat olduğu için biz destekledik. Yönetim olarak, Fenerbahçeli olarak bu ülkeye yapılıyor diye sesimizi çıkarmadık. Kasımpaşa'da stadın düzenlemesi yapılıyor, Anadolu'da statlar yapılıyor. Bizimle beraber sporda değişim çağı başladı. Fenerbahçe her zaman ilkleri yapmıştır, biz de bu ilklerin temsilcisiyiz.

Kulüp tarihinin en büyük tesisleşme atılımını yaptınız, ama hiçbir tesiste isminiz yok... Bir tesise adınızı vermeyi düşünüyor musunuz?

Ben vefa örneği gösterdim. İnsanlar yaşarken de Lefter, Can Bartu, Eşref Aydın ve Faruk Ilgaz isimlerini yaşarken koydum. Ben Faruk Ilgaz Tesisleri'ni yıktığım zaman korkuyorlardı ismini değiştireceğim diye... Ben Faruk Ilgaz başlattığı için onun ismini koydum. Onun bu kulüpte yeri var, ismi yaşasın diye... Elimizden geldiğince Fenerbahçe tarihinde yer alan isimleri koymaya çalıştık, bundan sonra da koyacağız. Saracoğlu'nun ismini stada koymamın amacı bu kulübe uzun yıllar hizmet ettiği için. Adam Türkiye'de bakanlık, başbakanlık yapmış, o arada 16-17 sene kulübe başkanlık yapmış ve stada ismini koyduk. Ben ayrıldıktan sonra isterlerse Fenerbahçeliler de benim ismimi koyarlar.

KARŞIMA ÇIKANLAR YANIMDA STAJ YAPTI

Bu seçimde eski dernekler, 'paracılar' hortladı. Karşıma çıkan insanların hepsi benim yanımda staj yapanlar... Eğitim verdim onlara, bak listelere hepsi Aziz Yıldırım'ın yanından, tedrisatından geçen insanlar. Siz Aziz Yıldırım'ın yönetimde iken sizin getirdiğiniz bir fikre, olumlu bir fikir ise Aziz Yıldırım karşı çıkmış mı? Hiç yönetimde konuşmuşlar mı yaptığım icraatları hiçbiri eleştirmiş midir? O dönemde yaptığım bütün icraatlar eğer yanlışsa niye onlar tavır koymadılar? Yönetim kurulu kararı imzalıyorsunuz, niye altında onların bir tanesinin muhalefet şerhi yok. Hepsi tamam dediler, bugün onları eleştiriyorlar. Eleştirme hakları yok. Biz geldiğimizde ürün diye bir şey Fenerbahçe'de değil Türkiye'de yoktu. Böyle bir mantalite yoktu. Biz ilk Parma maçında cebimizden 10 bin tane forma aldık, koyduk. İtalyanlar bile şaşırdı. O gün cebimizden aldığımız noktadan, bugün 300 trilyonluk bütçesi olan Fenerium oluşturduk. İnsan bundan gurur duymaz mı? Ben geldiğimden beri Fenerbahçe'ye yatırım yaptım. 1998'de aktifi eksi idi. 1998'den bu tarafa 7 misli fazla aktifte olanlar. Biz ne yaptık? Yatırım yaptık, arsa aldık, binalar, stat yaptık. Bunların hepsinin bir değeri var. Bu paraları buralara harcamasaydım nereye harcayacaktım? Ya futbolcu alacaktım ya da hoca alacaktım. O paralar uçup gidecekti, ama bugün bir malvarlığı var Fenerbahçe'nin...

MARİFET ALEX'İ 26 – 27 YAŞINDA GETİRMEKTİR

Alex jübilesini F.Bahçe'de yapmak istediğini söylüyor. Buna sıcak bakıyor musunuz?

Biz Alex'i Alex'ken getirdik. "Türkiye'ye getiremezsin" dediklerinde getirdik. Fatih Altaylı yazı yazmıştı. "Buraya gelmez" dedikleri anda aldık Alex'i. "Anelka Türkiye'ye gelmez" dediler, getirdik. Dünya Kupası'na gittiklerinde "Ortega Türkiye'ye gelecek" denildiğinde Arjantinli gazeteciler bizimkilerle dalga geçiyorlardı, biz onu getirdik. Biz herkesin önünü açtık. Ben jübileye karşıyım. Sen bedava yaparsan sana bir anlamda jübile yapılır. Siz maddi bir bedel karşılığında çalışan şirketteki adamlarınıza jübile yapar mısınız? Jübile bir dost yemeği olur. Ama ondan kazanç sağlayacak, jübile yaptığınız zaman herkes sıraya girer. O zaman Fenerbahçe ve diğer kulüpler kendi değerlerinden başka yerlere aktarma yapmış olur. Olmaz bu... Burası bir kurumsal yapı, buraya bir değer girecekse Futbol A.Ş'ye girer. Futbol A.Ş'den gidip de beyefendiye jübile yapacağız, diyecek ki "Kaç lira veriyorsun?.." Artık bitti, ben bunu bitirmedim şartlar bu noktaya getirdi. Son maçımı Kadıköy'de oynayıp bırakacağım da diyemezsin. Bunu söyleyemezsin. O zaman bir tanesi daha çıkar der... Rahmetli Selçuk'a nasıl jübile yaptık biliyorsunuz.

1 MİLYON ÜYEYLE DEV KULÜP OLURSUN

Fenerbahçe'nin veya diğer kulüplerin şu anda Barcelona gibi olma şansı yok. Kimse hayal görmesin. Herkes gerçekleri bilecek. Neden yok, bu bir bütçe meselesi. Adamların bütçeleri belli. Adam bir tane oyuncuya 100 milyon euro veriyor, senin bütçen 150 milyon euro. Nasıl olacağız öyle? Mücadele etmek için futbol ayrı bir olaydır, bir değerler yakalarsın bunu Galatasaray yakaladı, biz de geçen sene yakaladık. Bizim bütçemiz belli. Geçen sene futbol takımının bütcesi 80 milyon euro idi. Bütçe 250 milyon dolara geliyor ama futbolun oradan aldığı pay 80 milyon eurodur. Adam bir tane oyuncuya senin bütçen kadar para veriyor. Nasıl olacak bu? Biz büyürüz, dediğim 1 milyon üyeyi yapabilirsen, o parayı da sağlarsan, bankada da 1 milyar doların olur, o zaman Barcelona gibi olursun... 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER