YAZARLAR

Aziz Yıldırım Yargıtay'daki dava için önceden tüyo mu aldı?

Bayram değil seyran değil, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlık konusunda yaptığı "Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım" şeklindeki açıklaması zihinleri bulandırmıştır.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Bayram değil seyran değil, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlık konusunda yaptığı açıklama zihinleri bulandırmıştır. 

Sarı-lacivertli Kulübün Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım" demesi anlamlıdır!

Zira Yıldırım'ın  bu açıklaması 'Yargıtay'daki dava için önceden tüyo mu aldı' sorusunu akla getirdi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde kulübün yüksek divan kurulu olağan toplantısında konuşan Yıldırım, Fenerbahçe'nin geleceğiyle ilgili konuşmak için kürsüye çıktığını belirterek, "Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım. Mayıs ayında, hazırladığımız bütçeleri sizlerin karşısına getireceğiz. Fenerbahçe bir karar alma dönemine geliyor" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın bu açıklaması spor kamuoyunda "'Yargıtay'daki dava için önceden tüyo mu aldı? sorusunu akla getirdi.

Oysa geçmiş yıllarda Aziz Yıldırım'ın basına yansıyan açıklamalarında, tekrar başkan adayı olmayacağına dair pek çok haberlerin olduğu ve şike davasında ters bir sonuç çıkarsa başkanlıktan istifa edeceğini ve kulüp üyeliğinden de ayrılacağını belirttiği beyanatların yapıldığı spor kamuoyunun malumudur.

Hatta  bu konuda Fenerbahçe spor kulübü resmi sitesinde 24 Ocak 2015 tarihinde, "Başkan Yıldırım:  "3 yıldan sonra aday olmayacağım’’ara başlığı ile http://www.fenerbahce.org'daki açıklama özetle şöyle;

"3 yıl sonra görevi bırakacağı ve bir sonraki kongrede aday olmayacağını yenileyen Başkan Yıldırım, “Hepimizin hayatı var. Başlarken 20 sene burada kalacağım diye gelmedim. Belki öyle düşünecek olsam kaçardım, gelmezdim. Belli bir zamandan sonra ilk yıllardaki  fiziksel gücünüz azalıyor, yaşlanıyorsunuz. Yeni bir ekibin gelmesinde, idaresinde fayda var. Sonraki dönemde de aday olmayacağımı herkes bilsin” şeklinde.

Bu hususta 'acaba' diye şüphesi olan varsa; Aziz Yıldırım'ın yaptığı detaylı duyurunun linki: http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=43339

Şimdi ne oldu da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım" demektedir.

Kaldı ki; Yıldırım'ın bu açıklaması "'Yargıtay'daki dava için önceden tüyo mu aldı? sorusunu akla getirmiştir.

Divanda yaptığı "Mayıs ayında bırakmıyorum. Buradayım" sözlerini açıklamak istediğini belirten Yıldırım, her ne kadar, "O konuşmayı yaparken herkes başkanlıkla ilgili konuşma yapacağımı düşündüğü için, o cümleyi kullandım.

Ben ne söyledim, dava bittiği andan itibaren ben kongre kararı alacağım. Dava ne zaman bitecek, Yargıtay'daki dava bizim lehimize onaylandığı zaman. Bu Mayıs'tan önce olursa Mayıs'a kongre koyarız. Mayıs'tan sonra olursa ona göre arkadaşlarla yöneticilerle konuşur, camianın istediği bir döneme koyarız.

Onun için ben 'Mayıs'ta buradayım' lafını başka anlamda anlayıp başka yere çekmeyin. Ne zaman Yargıtay onaylar, o zaman biz de kongre kararı almış oluruz." dese de zihinleri bulandırdığı için doğal olarak "Şike davası sanıklarının beraat kararları onanacak mı" kuşkusu uyandırmıştır!

Yorumlar
TREND HABERLER