SPOR MEDYASI

Aziz Yıldırım TFF'yi istifaya çağırdı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'da canlı yayındaydı. Yıldırım transferlerden bilgi verirken, TFF hakkında da sert sözler sarf etti.

Aziz Yıldırım TFF'yi istifaya çağırdı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu, NTV ve NTV Spor'da yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında Murat Kosova ve Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtladı.

KULÜPLERİN PUANI SİLİNECEK

Şekip Mosturoğlu: UEFA ile 4 yıllık bir anlaşma yaptık. 30 milyon Euro'ya kadar zarar yapma hakkımız vardı. O hedef tutturuldu. Geçen sene 20 milyon Euro'yu, o rakam kur farkından dolayı biraz aşıldı. Geçen sene de hedefi tutturduk. Bu sezon hedefimiz 10, önümüzdeki sezondan sonra da 0 olması gerekiyor. 

Temel parametre zararın indirilmesi. Futbolcu satmadan alamamak bunun bir güvencesi. Bu sezon için beklenmeyen bir kur zararı olmazsa 10 milyonu aşmayacak zararımız. Transfer çalışmasını da buna göre yürütüyoruz.

TFF'nin uyguladığı başa baş kuralı yoktu ama önümüzdeki sezon Türkiye'de uygulanacak. Buna uymayan kulüplerin puanı silinecek ve ceza alacak. ben Türk kulüplerinin buna çok hazırlıklı olduğunu pek düşünmüyorum. Kur yükselince de zarar oluyor, düşünce de zarar oluyor. Kur düşünce gelirleriniz azalıyor, artınca borçlarınız artıyor.

Benim bildiğim kadarıyla Trabzonspor'u anlaşması yok. Bildiğim kadarıyla Beşiktaş taahhüdüne uydu. Galatasaray defont etti ve bu sezon yeni bir sözleşme yapacak. Beşiktaş'ın 3 yıllık sözleşmesi, Galatasaray'ın 2 yıllıktı. Bizimki 4 yıllık bir sözleşme.

Aziz Yıldırım: UEFA kriterlerinde sıkıntı var. Bizim gibi orta sınıf ülkelerde mücadele etmeyle birinci sınıf ülkelerle mücadele etmek bir değil. Fransa'da 222 milyon euro bir oyuncu için bonservis ödendi. Bunun FFP ile ne alakası var? 

Aziz Yıldırım'dan transfer müjdesi

NEYMAR'IN TRANSFERİ LEGAL OLMAYABİLİR

''Hiçbir legal olmayan gelir, şirketlere giriş yapamaz. Bu legal girişin de kabul edilebilir olması gerek. Bu 222'lik operasyunun karşısında yapılanlar da legal olmayabilir. Güç gösterisi var burada. Sporun geleneği içinde olan bir hadise değil bu.

 UEFA kriterlerine uyup uymamak kolay iş, zor bir iş değil. Biz kulübü borç batağına götürmeyelim diye bunu yaptık. Bunda da başarılı olduk. Bütün kulüplerle bu anlaşmayı yapıyorlar.'' 

Aziz Yıldırım görevi Ali Koç'a bıracak mı?

3 TEMMUZ BİZE ÇOK ZARAR VERDİ

''Değişmeyen tek şey değişimdir. Aykut'un ben niye gittiğini de bilmiyorum. 3 Temmuz Fenerbahçe Cumhuriyeti'ne hem maddi hem manevi anlamda çok zarar vermişlerdir. Biz Metris'e gidince Fenerabahçe'de büyük bir boşluk oluştu. O süreçte Fenerabahçe'yi ayakta tutmak için Volkan Demirel, bazı futbolcular, Aykut Kocaman, Ali Koç ve ismini söyleyemediğim arkadaşlarım, hep beraberce Fenerbahçe'yi iyi günlere götürmek için çalışma yaptılar.

Bu süreçte herkes yıprandı, onlardan biri de Aykut Kocaman'dı. O yıpranmış, ben gidiyorum dedi ve gitti. Biz yadırgamıyoruz. Fenerbahçe'nin çocuğu o. Burası için yapılacaksa bir şey gereken fedakarlıkları yaparız. Aykut hoca ile yeni bir yapılanma var. 2011'deki Aykut hoca değil, çok değiştirmiş kendini. Saha olaylarına bakış açısı, kulübe bakış açısı...

Eskiden daha düz bakıyordu her şeye, şimdi daha geniş baktığı için daha başarılı olacağını düşünüyorum.''

Aziz Yıldırım'dan Jeremain Lens açıklaması

KULÜPLER BİRLİĞİ DAHA AKTİF OLMALI

''Kulüpler Birliği ile Şekip bey daha çok ilgileniyor. Bu dönemde Göksel bey ile ben de görüştüm. Ona teşekkür etmek lazım. Gereken çalışmaları yaptılar. Yeni yayın ihalesinde büyük katkıları oldu. Yeni dönemde kulüpler birliğinin biraz daha aktif olması lazım.''

Aziz Yıldırım'dan flaş Robin van Persie açıklaması

DEVLET VERGİ YÜKÜNÜ ALSIN

''Bugün kulüplerin, bizler gibi kulüplerin en büyük sıkıntısı devlete ödediğimiz vergilerdir. Bizim 1998'den veri devlete ödediğimiz vergi 375 milyon dolardır. İnsanlar zaten asgari ücrette zor yaşıyorlar. Gelsin devlet karşılıklı kulüplerle otursun, şartları ona göre belirlesin. Amatör branşlardaki yükü bizden devlet alsın. Bizim atlet çocuk Ramil Guliyev koşuyor, belki dünya şampiyonu olacak.'' 

TFF İSTİFA ETMELİ

''İstifa etmeliler. Beceriksizler çünkü. Ben ceza almışım almamışım önemli değil artık. Siz müdahil olursanız bunun sebebi siz olursunuz. Fatih Terim olayı. Fathi Terim olayında Şekip bey tazminat öderlerse takipçisi olacağız dedi... Siz Fatih Terim'in ayrılığı yönünde açıklama yaptınız. Siz bu anlaşmayı yaparken aklınız neredeydi? Bir sözleşme yapıyorsanız buradaki ... Kendi gazetelerinizde insanları karalamayacaksınız. Şahıs kişi önemli değil. Siz adamı atıyorsunuz sokağın önüne... Bu parayı bu mukaveleyi yapanları kendi ceplerinden ödemeleri lazım. TFF kurumunun kurallarında neler varsa onları yerine getirirsiniz. Bir imaj var sanki TFF bu operasyonu yapmıyor, birileri söyledi diye bu operasyonu yapmış gibi gösteriyorlar. Böyle bir şey yok. Kendileri istediler. Kamuoyu ile dalga geçtiler. Türkiye'de hiç antrenör yok mu? Devletten spor bakanıyla konuşuyorsun... Getirdiğin adamı 4 maça mı getirdin? Niye 4 maç. Günlük yaşıyoruz. Önümüzdeki 4 maçı kaybetsek ne olacak? Öyle bir sistem kurardınız ki 2 senede Türkiye'nin kaderini değiştirirsiniz.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER