BEŞİKTAŞ

Başakşehir Beşiktaş maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'in 29. haftasında zirvedeki iki takımın mücadelesinde ikinci sırada yer alan Başakşehir, lider Beşiktaş'ı konuk etti.

Başakşehir Beşiktaş maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş'ı konuk eden Başakşehir, rakibini 3-1 yenerek puan farkını 4'e indirdi, şampiyonluğa yeniden ortak oldu.

BAŞAKŞEHİR'İN GOLLERİ PEŞ PEŞE GELDİ

Mücadeleye son derece etkili başlayan Başakşehir, 18 dakikada skoru 3-0'a getirdi. Maçın 7. dakikasında ceza sahasında topla buluşan Cengiz Ünder, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. 

Bu golden 5 dakika sonra sahneye Adebayor çıktı. Defansın arkasına sarkan Visca, müsait pozisyondaki Adebayor'u gördü, Togolu golcü de topu ağlara göndermekte zorlanmadı.

Beşiktaş yediği 2 golün şokunu yaşarken, Başakşehir farkı 3'e çıkardı. İlk golün sahibi Cengiz Ünder, 18. dakikada topa çok zor bir açıdan vurdu, meşin yuvarlak üçüncü kez Beşiktaş ağlarına gitti.

Şampiyonluk yarışında çok kritik bir maç olan Başakşehir-Beşiktaş karşılaşmasının ilk yarısı 3-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Başakşehir Beşiktaş maçından kareler

DEMBA BA'NIN GOLÜ YETMEDİ

İlk yarıda yediği gollerin etkisiyle oyunda dengeyi kuramayan Beşiktaş, ikinci yarıya daha iyi başladı. Siyah-beyazlı ekip baskı kurmak isterken Başakşehir kontra ataklarla gol aradı.

Beşiktaş maçın 87. dakikasında oyuna sonradan giren Demba Ba'nın attığı golle skoru 3-1'e getirdi. 

Kalan dakikalar ise başka gol getirmedi ve Başakşehir evinde Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti.

DERBİ ÖNCESİ FARK 4'E İNDİ

Başakşehir, evinde lider Beşiktaş'ı 3-0 yenerek puanını 60'a yükseltti. Takipçisi Başakşehir'e farklı yenilen Beşiktaş ise 64 puanda kaldı.

Bu sonucun ardından haftaya evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Beşiktaş ile Başakşehir arasındaki puan farkı 4'e indi. Ligde ikinciliği kovalayan Fenerbahçe'nin puanı ise 56.

BAŞAKŞEHİR: 3 - 1 :BEŞİKTAŞ

Maç Sonu: Hakem Cüneyt Çakır'ın son düdüğüyle birlikte maç bitiyor. Başakşehir lidere büyük bir çelme takarak rakibine 3 puan daha yaklaştı.

90+1. dakika: Mustafa Pektemek çizgiye kaçarak aldığı topu boş pozisyondaki Visca'ya gönderdi. Visca yaklaşık 3-4 metreden boş kaleye atamadı.

90. dakika: Beşiktaş'ta sağ kanattan ilerlemeye çalışan Quaresma, Cengiz'in müdahalesiyle yerde kaldı. Siyah beyazlılar serbest vuruş kullanacak. Quaresma'nın arka direğe gönderdiği ortada Caiçara topu uzaklaştırdı. Maçın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

89. dakika: Başakşehir taraftarları, takımlarının paslarından sonra "oley" çekiyor. Edin Visca sağ kanattan Tosic'i müthiş bir şekilde çalımlayarak ceza sahası içine girdi, çaprazdan çektiği sert şut direğe çarparak auta gitti.

88. dakika: Demba Ba ikinci Beşiktaş döneminde ilk maçında ilk golünü kaydetti. Başakşehir taraftarları da Demba Ba'nın golünü alkışladı.

87. dakika: GOL! Beşiktaş'ta Demba Ba, kendisine gönderilen uzun pası göğsünde yumuşatıp önüne aldı ve sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

86. dakika: Adriano sol kanattan hızlı bir şekilde çıkarken pas hatası yaptı. Başakşehir savunmasında Bekit'in gönderdiği uzun topu Gökhan Gönül uzaklaştırdı.

85. dakika: Mossoro'nun yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oluyor.

84. dakika: Sağ kanattan gelen Talisca topu ayağından açınca Başakşehir savunması taca gönderdi.

83. dakika: Eren Albayrak'ın bacağına kramp girdi ve bir anda kendisini yere attı. Duruma sinirlenen Quaresma yerde yatan Eren'e tepki gösterdi.

82. dakika: Adebayor'un yerine Mustafa Pektemek oyuna giriyor. Visca'nın pasıyla topla buluşan Caiçara boş pozisyondaki Hakan'ı gördü, Hakan'ın şutu üstten auta gitti.

81. dakika: Talisca'nın sert şutu üstten aut gitti.

80. dakika: Mossoro'nun Tolgay'a yaptığı faulü hakem Cüneyt Çakır sarı kartla cezalandırdı. Cezalı duruma düşen Mossoro önümüzdeki hafta Antalyaspor maçında oynayamayacak.

79. dakika: Başakşehir'de de Emre Belözoğlu'nun yerine Hakan Özmert oyuna dahil oluyor.

78. dakika: Tolgay'ın uzaktan çektiği sert şut Cengiz'e çarpıp tehlikeli bölgeden uzaklaştı. Cenk Tosun'un yerine oyuna giren Demba Ba yaklaşık 2 yıl sonra Beşiktaş formasıyla sahada.

77. dakika: Sol kanatta Adriano iki Başakşehirli oyuncunun arasından çıkamayınca savunma topu uzaklaştırdı.

76. dakika: Beşiktaş farkı azaltmak için rakip kalede gol arıyor ama Başakşehir savunmasının başarılı oyunu dikkat çekiyor.

75. dakika: Demba Ba aylar sonra ilk kez resmi bir müsabakaya çıkmaya hazırlanıyor.

74. dakika: Beşiktaş'ın sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunda Quaresma'nın ceza sahası içine gönderdiği topa vuran Marcelo'nun şutu az farkla üstten auta gitti.

73. dakika: Başakşehir taraftarlarının takımlarına desteği sürüyor. Bu bölümde Beşiktaş taraftarı susarken endişeli gözlerle maçı izliyorlar.

72. dakika: Aboubakar ikili mücadeleden sıyrılarak topsuz alanda ayağını burktu. Yerde acı içinde kıvranan golcü oyuncu yaklaşık 1 dakika sonra kalkıp sekerek oyuna devam etti.

71. dakika: Başakşehir sol kanattan köşe vuruşu kullanacak ama ev sahibi ekibin oyuncuları biraz ağırdan alıyor. Kullanılan köşe vuruşunda Visca'nın müdahalesiyle top kaleci Fabri'de kaldı. Başakşehir'de bu korner için 4 oyuncu rakip yarı sahaya geldi. Ev sahibi ekibin oyuncuları yorulmaya başladı.

70. dakika: Beşiktaş'ın rakip kalede baskısı arttı. Başakşehir takımında Abdullah Avcı yapacağı bir oyuncu değişikliğiyle orta sahaya güç katabilir.

69. dakika: Beşiktaşlı Aboubakar'ın ceza sahasına yakın noktadan çektiği sert şut üstten auta gitti.

68. dakika: Emre Belözoğlu, Tolgay'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

67. dakika: Başakşehir yar sahasının ortalarında Adebayor'un elle müdahalesi sonrası Beşiktaş serbest vuruş kullanacak.

66. dakika: Caiçara'nın Quaresma'ya yaptığı hareket sonrası Beşiktaş serbest vuruş kazandı.

65. dakika: Beşiktaş'ın yıldız isimlerinden Demba Ba kale arkasında ısınıyor.

64. dakika: Başakşehir üst üste kullandığı iki taç atışıyla Beşiktaş kalesine doğru ilerlemeye çalışıyor.

63. dakika: Marcelo'nun Adebayor'a yaptığı hareket sonrasında hakem Cüneyt Çakır faul kararı verdi.

62. dakika: Topla Oynama: Başakşehir % 37 - Beşiktaş % 63

61. dakika: Quaresma'nın sol kanattan içeri yaptığı orta kaleci Volkan'da kaldı.

60. dakika: Beşiktaş hücumunda topu kapan Başakşehir savunmasının ileri gönderdiği topta araya giren Gökhan topu taca gönderdi.

59. dakika: Quaresma sol kanattan Caiçara'nın üzerine giderken topu ayağından açtı, araya giren Visca'nın uzaklaştırmak istediği top Quaresma'ya çarpıp havalanarak kaleci Volkan'a gitti.

58. dakika: Sağ kanattan Başakşehir ceza sahasına gönderilen topa vole vurmak isteyen Quaresma başarılı olamayınca kaleci Volkan topu kontrol etti.

57. dakika: Talisca'nın uzaktan sert şutunu kaleci Volkan yere yatarak kurtardı. Talisca'nın Oğuzhan'a attığı muhteşem pasa yıldız oyuncu yetişemeyince top Volkan'da kaldı.

56. dakika: Ryan Babel'in yerine Aboubakar oyuna dahil oldu.

55. dakika: Sol kanatta Quaresma'ya doğru gönderilen topa müdahale eden Caiçara topu kornere gönderdi. Adriano'nun uzaktan sert şutunu savunma yatarak uzaklaştırdı.

54. dakika: Kale arkasında ısınan Aboubakar çağrıldı, biraz sonra oyuna girebilir.

53. dakika: Beşiktaş savunmadan çıkmaya çalışırken, Başakşehirli oyuncuların baskısı sürüyor.

52. dakika: Quaresma'nın sol çizgi üzerinden Caiçara'yı şık bir çalımla geçip içeri doğru gönderdiği topu kaleci Volkan rahat bir şekilde aldı.

51. dakika: Kaleci Fabri'ye Mossoro'nun yaptığı baskı sonrasında İspanyol kaleci topu taca attı.

50. dakika: Emre'nin savunmanın arasına Adebayor'a attığı muhteşem pası kaleci Fabri çıkarak kontrol etti.

49. dakika: Adriano'nun sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Cenk'in Attamah'a yaptığı hareket faul. Başakşehir oyuna başlayacak.

48. dakika: Sağ kanattan gelişen Başakşehir hücumunda Caiçara'nın Visca'ya verdiği pasa ceza sahası içinde istediği gibi vuramayan Visca'nın şutu auta gitti.

47. dakika: Beşiktaş'ın hücumunda da yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havada, Volkan'ın vuruşuyla oyun devam edecek.

46. dakika: Başakşehirli oyuncuların vuruşuyla ikinci devre başladı. İkinci yarının ilk atağında Başakşehirli Adebayor için ofsayt bayrağı kaldırıldı.

Devre Arası: Fırtına gibi geçen ilk devre Başakşehir'in 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

45+1. dakika: Beşiktaşlı Atiba yerde kaldı. Sahaya giren sağlık ekipleri tedavi yapıyor. Atiba tedavisinin ardından sekerek kenara geliyor. Maça devam edecek gibi görünmüyor. Sakatlanan Atiba'nın yerine Tolgay oyuna girdi.

45. dakika: Beşiktaş'ın çıkarken kaptırdığı top kalesinde tehlikeli oldu. Mossoro'nun şutu kaleci Fabri'de kaldı. Quaresma sol kanattan çıkarken bir kez daha kaptırdı, dönen topta Beşiktaş savunması başarılı olarak pozisyona izin vermedi. İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

44. dakika: Savunmanın uzaklaştırdığı topu alan Adebayor, çalımlarla rakip yarı sahayı geçerek ceza sahasına girdi, Adebayor'un pasında Visca'nın şutu auta gitti.

43. dakika: Oğuzhan'ın ceza sahası içindeki Babel'e gönderdiği topa şık bir vuruş yapan Babel'in şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

42. dakika: Beşiktaş ceza sahasının sol kanadından Eren'in yaptığı ortaya arka direkte kimse dokunamadı.

41. dakika: Talisca'nın sol kanattan arka direğe gönderdiği topa kafa vuran Cenk'in şutunu kaleci Volkan kurtardı.

40. dakika: Hakem Cüneyt Çakır, Tosic'in Visca'ya yaptığı ahrekete sarı kart verdi. Tosic önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü.

39. dakika: Babel'in Eren'le girdiği mücadelede Başakşehirli oyuncu yerde kaldı, hakem faul kararı verdi. Emre'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Visca, Tosic'in müdahalesiyle yerde kaldı.

38. dakika: Quaresma'nın kullandığı korner direkt olarak yan ağlara gitti. Başakşehir kale vuruşuyla oyuna başlayacak.

37. dakika: Beşiktaş sol kanattan Adriano ile geldi, içeri yapılan ortada top Visca'ya çarparak kornere gitti.

36. dakika: Quaresma'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına doğru yaptığı orta direkt olarak auta gitti.

35. dakika: Emre'nin Babel'e yaptığı hareket sonrası Cüneyt Çakır faul kararı verdi. Quaresma ile Beşiktaş serbest vuruş kullanacak.

34. dakika: Quaresma'nın Attamah'a yaptığı hareket faul. Başakşehir kendi yarı alanından oyuna başlayacak.

33. dakika: Kornerden uzaklaştırılan topa depar atarak Gökhan'ın gerisinden gelen Visca topa müdahale etti. Adebayor'un da baskısı sonrasında top taca çıktı.

32. dakika: Sol kanattan gelişen atakta sağdan ceza sahasına giren Quaresma topla buluştu. Portekizli yıldızın sert vuruşunu kaleciVolkan Babacan kornere gönderdi.

31. dakika: Beşiktaş rakip kalede gol arıyor.

30. dakika: Talisca'nın orta alandan getirerek Babel'e verdiği pasta Başakşehir savunması araya girerek pozisyonu uzaklaştırdı.

29. dakika: Beşiktaş'ta Aboubakar ısınmak için kulübeden çıkarak kale arkasına doğru gidiyor.

28. dakika: Başakşehir çok etkili oynuyor. Skorda 3-0'lık üstünlüğü bulunan ev sahibi ekip, oyunda da üstün bir görüntü sergiliyor.

27. dakika: Beşiktaş savunmasının arkasına çizgiye doğru kaçan Mossoro, ceza sahasına girip pasını Visca'ya verdi. Visca'nın vuruşu az farkla auta gitti.

26. dakika: Oyunu sol kanada taşıyan Başakşehir'de Cengiz'in geriye döndüğü topta Emre'ye Talisca faul yaptı.

25. dakika: Beşiktaş'ın Cenk'le buluşturduğu topta Başkaşehir savunması yerinde müdahale ederek tehlikeyi önlüyor.

24. dakika: Başakşehir sağ kanatta taç atışlarıyla ilerlemeye çalışıyor. Beşiktaş savunması pozisyona izin vermeyerek topu taca gönderiyor.

23. dakika: Adriano'nun sol kanattan sağdaki Gökhan'a attığı top auta çıktı. Volkan Babacan kale vuruşu kullanacak.

22. dakika: Topla Oynama: Başakşehir % 39 - Beşiktaş % 61

21. dakika: Beşiktaş sağ kanattan Quaresma ile gelmeye çalışıyor ama Başakşehir savunması aşırı motive şekilde ve rakibine nefes aldırmıyor.

20. dakika: Cengiz'in sol kanattan içeri yaptığı ortayı alan Adebayor kaleciyle karşı karşıya kaldı ama pozisyonda yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

19. dakika: Başakşehir muhteşem bir başlangıç yaparak 18 dakikada 3-0 öne geçti. Beşiktaş'ta büyük bir şok yaşanıyor.

18. dakika: GOL! Sol kanattan Beşiktaş ceza sahasına girerek çizgiye inen Cengiz Ünder'in vuruşunda Fabri'nin müdahalesi yeterli olmadı ve üst direğin içine çarpan top ağlarla buluştu.

17. dakika: Başakşehir savunmasında Bekir pas vermek isterken Oğuzhan araya girdi. Oğuzhan'ın Cenk'i düşünerek verdiği pasta Bekir araya girerek hatasını telafi etti.

16. dakika: Adebayor'un Tosic'e yaptığı harekete faul kararı veren hakem Cüneyt Çakır, Adebayor'a da sarı kart gösterdi.

15. dakika: Quaresma'nın sağ kanattan getirip yerden içeri gönderdiği topa Oğuzhan gelişine vurdu top direkten döndü. Direkten dönen topu alan Talisca sağa çekip vurdu kaleci Volkan muhteşem bir şekilde topu çıkardı.

14. dakika: Kupa maçında Fenerbahçe'ye karşı 12 dakikada iki gol bulan ev sahibi ekip, aynı dakikalarda bu kez Beşiktaş'a iki gol attı.

13. dakika: Adebayor'un golünde Beşiktaş savunması ofsayt diye duraksadı ama pozisyona devam eden Adebayor sol çaprazdan kaleci Fabri'yi avlayarak farkı 2'ye çıkardı.

12. dakika: GOL! Visca'nın sağ kanattan ceza sahasına girerek Adebayor'a verdiği pası golcü oyuncu gole çevirdi.

11. dakika: Başakşehir savunmasından uzun gönderilen topu almak isteyen Adebayor-Marcelo mücadelesinde top kaleci Fabri'ye gitti.

10. dakika: Quaresma'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasına yapılan ortayı kaleci Volkan kontrol etti. Mossoro ile girdiği mücadelede ayağına darbe alan Adriano yerde kaldı. Beşiktaş faul atışıyla oyuna başlayacak.

9. dakika: Sezonun ilk devresinde Beşiktaş'a 1 gol atan Cengiz, hafta içinde kupada Fenerbahçe'ye attığı 2 golle de yıldızlaşmıştı. Maçın başında gelen golle Başakşehir skor üstünlüğünü ele geçirdi. Beşiktaşlı oyuncular biraz daha agresif bir görüntü sergiliyor.

8. dakika: GOL! Cengiz Ünder çalımlarla Beşiktaş ceza sahasına girerek kaleci Fabri'nin bacak arasından güzel bir gol atarak takımını öne geçirdi.

7. dakika: Başakşehirli oyuncular top çevirirken kalecisi Volkan'a kadar döndü. Beşiktaş'ın hücum oyuncuları da baskı yapıyor.

6. dakika: Visca sağ kanattan ilerledi, Adriano'nun savunmadaki müdahalesiyle top kornere gitti. Kullanılan köşe vuruşunu savunma uzaklaştırdı. Dönen topta Caiçara'nın pası taca çıktı.

5. dakika: Başakşehir sağ kanadı kullanarak hücum geliştirmeye çalışıyor.

4. dakika: Başakşehir taç atışı sonrasında topu Beşiktaşlı oyunculara verdi.

3. dakika: İlk dakikalarda iki takım da top çevirerek oyun kurmaya çalışıyor. Başakşehir yarı sahasında Eren Albayrak, Quaresma'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır pozisyonu devam ettirirken, Quaresma rakibinin yerde kaldığını görünce topu taca gönderdi.

2. dakika: Gökhan'ın Talisca'ya gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.

1. dakika: Cenk Tosun'un vuruşuyla mücadele başladı. Beşiktaş'ın Cenk'le ilk hücumunda top auta çıktı.

Maçtan Önce: Başakşehir'de Gaziantepsporlu Rajtoral için saygı duruşu yapılıyor. 3. İstanbul Fatih Terim Stadı'nda İstiklal Marşımız büyük bir coşkuyla söyleniyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER