BEŞİKTAŞ

Başakşehir Beşiktaş maçı sonucu ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta Medipol Başakşehir, sahasında konuk ettiği Beşiktaş 1-0 mağlup ederek çok önemli bir puanı hanesine yazdırdı.

Başakşehir Beşiktaş maçı sonucu ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'de haftanın kritik maçlarından birinde Başakşehir, Beşiktaş'ı 1-0 yenerek zirve yolunda çok önemli bir galibiyete imza attı. Böylece derbinin berabere bittiği haftanın kazananı Başakşehir oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında Beşiktaş'ı konuk eden Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, kart cezalıları Emre Belözoğlu ve Alexandru Epureanu'nun yokluğunda İrfan Can Kahveci ve Manuel Da Costa'ya ilk 11'de şans verdi. Arda Turan da sakatlığı nedeniyle yine kadroda yer almayan isimlerden biriydi.

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, geçen haftaki Gençlerbirliği mücadelesinin ilk 11'ini bozmadı. Siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden ilk 11'le sahada galibiyet aradı. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile oynanan rövanş mücadelesinde yedekte kalan Fabri, Adriano, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Atiba Hutchinson ve Anderson Talisca, 26. hafta karşılaşmasında ilk 11'de görev aldı. Beşiktaş'ta cezası süren Ricardo Quaresma, Trabzonspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında olduğu gibi Medipol Başakşehir maçında da formasından uzak kaldı.

MAÇTAKİ TEK GOL ELİA'DAN GELDİ : Maça ev sahibi ekip çok iyi başladı. Ön alanda yaptıkları baskıyla topları kapan Başakşehir'de özellikle Visca ve Adebayor'un geliştirdiği ataklar siyah beyazlılar için tehlike oldu. 20 20. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Caiçara'nın sağdan yaptığı ortada Adebayor arka direkte topa vurdu. Diğer direk dibine açılan meşin yuvarlağı Visca kaleye gönderdi. Tosic çizgi üzerinde topa müdahale etti ve meşin yuvarlağı kornere atarak golü önledi.

28. dakikada Medipol Başakşehir baskısının sonucunu aldı. Adebayor'un Tolgay'dan kaptığı topla başlayan atakta Visca, topu ceza sahası önüne çevirdi. Adebayor'un boşalttığı alana hareketlenen Elia gelişine yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Ligdeki tek golünü ilk haftada Bursa ağlarına gönderen Hollandalı isim 25 hafta sonra ligde golle tanışmış oldu.

İkinci yarıya iyi başlayan takım ise konuk Beşiktaş oldu. Bu kez önde baskı yapan takım olan siyah beyazlılar, Başakşehir'in top yapmasına izin vermedi. 62. dakikada da Caicara'nın 2. sarı kartını görüp takımını 10 kişi bırakmasından sonra kontrolü ele alan Beşiktaş beraberlik için yoğun bir baskı kurdu. Ancak baskı sonuç vermedi ve mücadele 1-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi.

Rakibinie yenilmezlijk serisini 5 maça çıkaran Başakşehir, Galatasaray'la arasındaki puan farkını 1'e indirdi. 2018'de ilk kez yenilen Beşiktaş ise 50 puanda kaldı.

BAŞAKŞEHİR: 1 - 0 :BEŞİKTAŞ

Maç Sonu: Medipol Başakşehir, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek zirveyle arasındaki puan farkını bire indiriyor.

90+1. dakika: Uzatma anlarında Beşiktaş baskıyı iyice artırdı. Başakşehir savunması bu dakikalarda adeta bunaldı.

90. dakika: Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave edildi.

88. dakika: Beşiktaş ceza alanının birkaç metre dışında Adebayor, Medel'in müdahalesiyle yerde kaldı. Başakşehir duran top şansı yakaladı.

87. dakika: Beşiktaş son dakikalarda kanatlardan yapılan ortalarla pozisyon arıyor ancak siyah-beyazlılar isabet sağlayamıyor.

86. dakika: Hava topuna yükselirken takım arkadaşı Talisca'yla çarpışan Tosic yerde kaldı, onun tedavisi için oyun bir süre durakladı.

85. dakika: Adriano'nun soldan ortasında savunmadan seken topu ceza alanı dışında kontrol eden Talisca sağ ayağıyla vurdu, top direği sıyırıp auta çıktı.

84. dakika: Başakşehir tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. Fabri hariç tüm oyuncular ev sahibi ekibin yarı alanında...

82. dakika: Beşiktaş'ta Atiba yerini Caner Erkin'e bıraktı. Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda yardımcı hakem topun dışarıdan geldiğini belirtti. Top bir kez daha Beşiktaş'a geçti.

80. dakika: Zorlu maçta son 10 dakikaya 1-0'lık Başakşehir üstünlüğüyle giriliyor.

79. dakika: Sarı Kart Emmanuel Adebayor Başakşehir'de İrfan Can yerini Gökhan İnler'e bıraktı. Adebayor inanılmaz bir eforla önde baskı yapmayı sürdürüyor. Togolu yıldızın bu isteği taraftarın büyük alkışını topladı.

78. dakika: Orta alanda yaşanan ikili mücadelede Adebayor'un Medel'e yaptığı faul sonrası ortam bir an için gerildi. 

76. dakika: Beşiktaş çok adamla Başakşehir kalesine yükleniyor. Adriano'nun taç çizgisi önünden ortasına Negredo hareketlendi ancak Volkan çıktı ve topu aldı.

74. dakika: Bu arada dün Premier Lig'de Everton formasıyla Stoke City'e iki GOL atan eski Beşiktaşlı Cenk Tosun da karşılaşmayı tribünden takip ediyor. Milli futbolcu, Beşiktaş'ın kaçırdığı pozisyonlarda büyük heyecan yaşıyor. Deplasman tribününü dolduran Beşiktaşlı taraftarlar bu anlarda takımlarına olan desteğini artırdı.

72. dakika: Beşiktaş akınında Atiba kaleyi karşısına alır almaz çok sert vurdu, Volkan'ın müdahale edemediği top direğin yanından auta çıktı. İrfan Can'ın pasıyla savunma arkasına sarkmak isteyen Visca, Tosic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Tosic bu pozisyonda sarı kart gördü.

70. dakika: Beşiktaş'ta Adriano, sağ çaprazdan içeri sokulmak isteyen Adebayor'u düşürünce sarı kart gördü. Karşılaşmada son 20 dakikaya Başakşehir'in üstünlüğüyle girilirken Beşiktaş'ın baskısı sürüyor. Siyah-beyazlılar beraberlik golünü arıyor.

68. dakika: Oyuncu Değişikliği Jeremain Lens Vágner Silva de Souza Oyuncu Değişikliği Eljero Elia Uğur Uçar Sol kanattan içeri sokulan Vagner Love'ın ortaya çevirdiği topu son anda Da Costa kornere yolladı.

66. dakika: Her iki ekipte de birer oyuncu kenara geldi. Birazdan üst üste değişiklikler gerçekleşecek.

65. dakika: Beşiktaş yine etkili geldi. Sağ çaprazdan Lens'in sert ortasına arka direkte Babel hareketlendi ancak kale ağzında topa dokunamadı.

63. dakika: Adriano'nun soldan ortasında Negredo'nun kafasından seken topa arka taraftan gelen Gökhan Gönül sert vurdu, top yandan auta çıktı.

62. dakika: İkinci Sarı / Kırmızı Kart Uilson de Souza Paula Júnior

61. dakika: Sarı Kart Gaël Clichy

60. dakika: Oyuncu Değişikliği Tolgay Ali Arslan Oğuzhan Özyakup

59. dakika: Beşiktaş'ta Oğuzhan değişiklik için kenara geldi. Birazdan bir değişiklik gerçekleşecek.

58. dakika: Başakşehir rakip yarı alanda top tutmakta zorlanıyor. Beşiktaş topu istediği gibi yönlendiriyor.

56. dakika: Beşiktaş atağında bu kez Tolgay sağdan ortaladı, Negredo yine penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu ancak üstten aut...

54. dakika: Başakşehir savunmaya çekildi. Oyunun kontrolü tamamen Beşiktaş'ta...

53. dakika: Lens'ten gelen topu iyi kontrol eden Atiba, ceza alanı ön çizgisinden dönerek vuruşunu yaptı top yandan dışarı gitti.

52. dakika: Adriano'nun geliştirdiği atakta sol kanattan gelen ortaya Negredo kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.

51. dakika: Beşiktaş atağında Talisca sol çaprazdan kaleyi denedi, yerden giden top auta çıktı.

49. dakika: Beşiktaş ikinci yarıya daha baskılı başladı. 

48. dakika: Talisca'nın kullandığı serbest vuruşta barajı aşan top Volkan Babacan'ın kollarında kaldı.

47. dakika: Hava topu mücadelesinde Tolgay yerde kaldı. Beşiktaş, kaleyi cepheden gören ancak kaleye biraz uzak bir noktadan serbest vuruş kazandı.

46. dakika: Başakşehir'de ikinci yarı başladı! Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortaladığı topu ön direkte Başakşehir savunması karşıladı. Top kornere çıktı.

Devre Arası: İlk yarı sona erdi! Başakşehir, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gidiyor.

45+1. dakika: Beşiktaş'ta Babel, avantaja bırakılan pozisyonda yaptığı faul sonrası oyun durunca sarı kart gördü.

45. dakika: Oyuncu Değişikliği José Márcio da Costa Stefano Napoleoni İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

44. dakika: Sarı Kart Eljero Elia

43. dakika: Mossoro'nun sakatlığı ciddi görünüyor. Başakşehir'de zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşebilir.

42. dakika: İrfan'ın tedavisi tamamlandı ancak bu kez Mossoro yerde kaldı. Tecrübeli oyuncu sedyeyle oyun alanı dışına alındı.

39. dakika: Başakşehir'de İrfan Can Kahveci yerde kaldı, onun tedavisi için oyun duraklıyor.

38. dakika: Beşiktaş'ta yine Babel uzaklardan şansını denedi, yerden seken top Volkan Babacan'ın kucağında kaldı. Tolgay'ın pasıyla Babel ceza alanı dışından vurdu, top savunmadan döndü.

36. dakika: Beşiktaş'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Başakşehir savunması topu uzaklaştırmayı başardı. Başakşehir uzun bir aradan sonra çok adamla atağa çıkmak istedi, Beşiktaş savunması çok iyi kapandı.

34. dakika: Faul düdüklerinin sayısı bir hayli arttı. Özellikle Beşiktaş bu anlarda rakip yarı alandan üst üste serbest vuruşlar kazanıyor.

32. dakika: Talisca'nın kullandığı serbest vuruşta barajın üzerinden geçen top, Volkan'ın bakışları arasında yan ağlarda kaldı.

31. dakika: Sarı Kart Uilson de Souza Paula Júnior Kart sınırında bulunan Caicara da Başakşehir'de cezalı duruma düşen isim oldu.

29. dakika: Karşılaşmanın üçte birlik dilimi, Başakşehir'in üstünlüğüyle geçiliyor.

28. dakika: GOL Hızla gelişen Başakşehir atağında topu içeri taşıyan Adebayor, yanındaki Visca'yı gördü. Visca da pasını Elia'ya çıkardı. Elia'nın penaltı noktası üzerinden gelişine vuruşunda top Fabri'nin kolunun altından ağlara gitti: 1-0

26. dakika: Volkan Babacan'ın uzaklaştırmak istediği topta Atiba araya girdi ancak onun müdahalesiyle kale önünde topu alan Talisca için ofsayt bayrağı kalktı.

24. dakika: Beşiktaş'ta Talisca bir sakatlık yaşamıştı. Kısa süren tedavisinin ardından ayağa kalkan Talisca oyuna devam ediyor. Karşılaşmada gerginlik giderek artmaya başladı. Sert müdahalelerin sayısı bir hayli fazla...

22. dakika: Sağ kanattan içeri sokulan Visca, rakibinden çok iyi sıyrılıp ceza alanına girdi. Onun sağ çaprazdan vuruşundan top az farkla yandan auta gitti.

21. dakika: Mossoro'nun kendisine yaptığı faul sonrası rakibini ittiren Medel sarı kart gördü. Gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Gary Medel, Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

19. dakika:  Başakşehir inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Caicara'nın sağdan ortasına kale alanı içinde Adebayor yükseldi, onun kafa vuruşunda arka direğe giden topa boş durumdaki Visca vurdu. Tosic son anda siper olarak topu çizgiden çıkardı.

18. dakika: Caicara sağ kanattan orta yapmak isterken Tolgay araya girdi ve topu kornere yolladı. İki takım da kontrollü oyuna döndü. İlk dakikalardaki tempolu oyun kayboldu.

17. dakika: Başakşehir savunmada pas yaparken top kaleci Volkan'a geldi. Volkan riskli bir pasla Attamah'ı gördü, bu arada Negredo araya girmek istedi ancak top ayağını sıyırarak Attamah'a gitti.

15. dakika: Tempo bu anlarda bir nebze düştü. Üst üste çalan faul düdüklerinin de bunda etkisi var.

13. dakika: Beşiktaş oyunun kontrolünü eline aldı. Başakşehir kendi yarı alanından çıkmakta zorlanıyor. Beşiktaş kendi yarı alanında yaptığı hazırlık paslarıyla topu rakip yarı alana taşımaya çalışıyor.

12. dakika: Başakşehir'in çıkarken kaptırdığı top sonrası Babel bir anda takımını atağa çıkardı ancak son çizgiye inmek isterken topu oyun alanında tutamadı. Aut...

10. dakika: Karşılaşmanın ilk 10 dakikası golsüz eşitlikle geçilirken tempo oldukça yüksek...

9. dakika: Beşiktaş'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Volkan Babacan'ın sektirdiği topa Negredo hamle yaptı ancak Volkan son anda tekrar topun kontrolünü sağladı.

8. dakika: Bu kez Elia sol kanattan içeri sokuldu, onun ortasında Adebayor'dan önce yine savunma araya girdi.

6. dakika: Visca ceza alanı dışından üst üste şutlarla Beşiktaş kalesini yokladı. İlk şutta Fabri topu çıkarırken ikinci şutta top yandan auta çıktı.

5. dakika:  Başakşehir gole çok yaklaştı. Yine Visca sağ kanattan ortaladı, arka tarafta hareketlenen Elia'nın indirdiği topa Adebayor hamle yaptı ancak savunma son anda araya girerek şut imkanı tanımadı.

4. dakika: Başakşehir maça daha baskılı başladı. İlk dakikalarda oyun daha çok Beşiktaş yarı alanında oynanıyor. Başakşehir maça daha baskılı başladı. İlk dakikalarda oyun daha çok Beşiktaş yarı alanında oynanıyor.

3. dakika: Başakşehir sağ kanattan, taç çizgisi önünden serbest vuruş kazandı. Kritik bir an olabilir.  Visca'nın kullandığı serbest vuruşta kale alanı önünde boş durumda kafayı vuran Manuel Da Costa çerçeveyi tutturamadı, üstten aut...

2. dakika: Sağ kanattan gelişen Başakşehir atağında Visca ortaladı, Adebayor topa yükselirken hakem faul yaptığını belirtti.

1. dakika: İlk düdük çaldı ve zorlu maç başladı! 

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Caiçara, Attamah, Da Costa, Clichy, Mahmut, İrfan Can, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor
YEDEKLER: Mert Günok, Bajic, Napoleoni, Mevlüt, Tunay, Frei, Uğur, Alparslan, Egemen, Gökhan
TD: Abdullah Avcı

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Medel, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Lens, Talisca, Babel, Negredo
YEDEKLER: Tolga, Utku, Vida, Fatih, Caner, Necip, Oğuzhan, Mustafa, Love, Larin
TD: Şenol Güneş

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER