TRABZONSPOR

Başakşehir-Trabzonspor maçı golleri ve özeti

Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta heyecanı Medipol Başakşehir Trabzonspor maçı ile devam etti. İki ekibin de galip gelerek sezona kritik bir zaferle başlamayı hedeflediği müsabakada gülen taraf, 2-0'lık skorla Medipol Başakşehir oldu. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 43'te Manuel Da Costa ve 90+1'de Emmanuel Adebayor kaydetti.

Başakşehir-Trabzonspor maçı golleri ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir sahasında Trabzonspor'u konuk etti.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0 kazandı.

BAŞAKŞEHİR RAHAT KAZANDI : İlk yarıyı Da Costa'nın 43. dakikada kaydettiği golle 1-0 önde tamamlayan Medipol Başakşehir, ikinci 45 dakikada ise oyuna sonradan dahil olan Emmanuel Adebayor 90+1'de tabelayı yazdı. Ev sahibi Başakşehir sahadan 2-0 galip ayrıldı.

TRABZONSPOR KAYIPLA BAŞLADI : Alınan bu sonucun ardından Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir, yeni sezona 3 puanla başladı. Ünal Karaman yönetimindeki Trabzonspor ise yeni sezonda ilk yenilgisini aldı.

Başakşehir-Trabzonspor maçı fotoğraflarıBaşakşehir-Trabzonspor maçı fotoğraflarıBaşakşehir-Trabzonspor maçı fotoğraflarıBaşakşehir-Trabzonspor maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Goller: Dk. 43 Manuel Da Costa, Dk. 90+1 Emmanuel Adebayor (Medipol Başahşehir)

BAŞAKŞEHİR : 2-0 : TRABZONSPOR

Maç Sonu: Maçta son düdük çaldı ve Başakşehir, yan toplardan bulduğu iki golle rakibi Trabzonspor'u 2-0 mağlup etmeyi başararak sezona galibiyetle başladı.

90+3. dakika: Adebayor, savunmasına desteğe geldi ve ceza alanının sağında topu arkadaşına kazandırdı.

90+2. dakika: Başakşehir, ikinci golü de buldu ve artık maçın son düdüğü için topu ayağında tutmak istiyor. Trabzonspor ise rakip kaleye çok adamla gitmek istiyor.

90+1. dakika: GOL Başakşehir, duran top sonrasında sağdan Caiçara'nın ortasına arka direkte Adebayor'un kafa vuruşu sonrasında maçta farkı 2'ye çıkardı.

89. dakika: Maçın sonuna en az 4 dakikalık uzatma süresi ilave edildi.

88. dakika: Artık son dakikaya girmek üzereyiz ve az sonra uzatma süresi gösterilecek.

87. dakika: Başakşehir savunması arkasına atılan topa Rodallega hareketlendi ancak tehlieyi sezen Mert Günok, rakibinden önce topu uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında ise Rodallega, rakibine faul yaptı.

86. dakika: Trabzonspor ise geride kalan sürede %48 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen 9 şuttan da isabet çıkmadı.  Başakşehir ceza alanının sağında topla buluşan Rodallega'nın yerden uzak direk dibine gönderdiği şutuna Mert müdahalede bulunamadı ancak meşin yuvarlak uzak direği yalayarak auta çıktı.

85. dakika: Karşılaşmanın geride kalan bölümünde Başakşehir topa %52 ile sahip olurken, Trabzonspor kalesine gönderilen 15 şuttan 4'ü isabetli oldu.

84. dakika: Maçın normal süresinde artık son 5 dakikaya girdik. Trabzonspor'un özellikle orta alanda istediği oyunu sergileyemediğini görüyoruz. Başakşehir ise maçın temposunu daha çok belirleyen tafar konumunda.

83. dakika: Emre Belözoğlu'nun ceza alanına sağdan girdikten sonra altı pas içine gönderdiği ortasına son anda Zargo Toure ayak koydu ve kalesinde oluşabilecek tehlikeyi önledi.

82. dakika: Trabzonspor'da ikinci oyuncu değişikliği yapıldı. Son dakikalarda etkisiz gözüken Yusuf Yazıcı yerini Olcay Şahan'a bıraktı.

80. dakika: Yusuf Yazıcı, sağ kanatta buluştuğu topla rakip ceza alanı dışına kadar ilerledi ancak dengesini kaybeden oyuncu, rakibi ile çarpışında kısa süreli sakatlık yaşadı.

79. dakika: Ogenyi Onazi, rakibinin pasına elle yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

78. dakika: Trabzonspor'un Abdülkadir Ömür ile geliştirdiği hızlı atakta ceza alanı dışından Abdülkadir'in sert şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

77. dakika: Başakşehir'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği de yapıldı. Son dakikalarda etkisiz görünen Riad Bajic yerini Emmanuel Adebayor'a bıraktı.

75. dakika: Başakşehir'in sol kanattan geliştirdiği etkili atakta Clichy'nin taşıyıp içeri çevirdiği topu penaltı noktası gerisinde Visca iyi kontrol edemedi ve araya Trabzonspor savunması girdi.

73. dakika: Junior Caiçara, rakibi Abdülkadir Ömür'e yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

72. dakika: Bu dakikalarda maçın temposu, Başakşehir'in istediği gibi gidiyor ve ev sahibi topa daha fazla sahip olarak rakibine pozisyon vermemeye çalışıyor.

71. dakika: Trabzonspor'dan ilk oyuncu değişikliği geldi ve Kucka yerini Abdülkadir Parmak'a bıraktı.

69. dakika: Başakşehir'in sol kanattan geliştirdiği atakta yapılan faul sonrasında etkili bir noktadan ev sahibi duran top kullanacak.

67. dakika: Trabzonspor yedek kulübesinde de bir hazırlık var ve az sonra konuk ekipten ilk oyuncu değişikliği gelecek.

66. dakika:  Bajic'in rakip ceza alanı yayı üzerinden solundan koşu yapan arkadaşına gönderdiği pasta Napoleoni'nin sol çaprazdan sert şutu uzak direk dibinden auta çıktı.

65. dakika: Sağ kanattan geliştirilmek istenilen Başakşehir atağında Caiçara'nın topunda Ibanez vücudunu iyi kullandı ve topun auta çıkmasını sağladı.

64. dakika: Maçta geride kalan sürede isabetli olan 2 şutta da Başakşehir'li oyuncuların imzası vardı. Trabzonspor, henüz Başakşehir kalesine isabetli şut gönderemedi.

63. dakika: Maçın son dakikalarında maçta tempo yükseldi. İki kalede de üst üste pozisyon arayışları devam ediyor.

61. dakika: Trabzonspor ise geride kalan sürede %49 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen 8 şuttan da isabet çıkmadı.

60. dakika: Karşılaşmanın geride kalan bölümünde Başakşehir topa %51 ile sahip olurken, Trabzonspor kalesine gönderilen 10 şuttan 2'si isabetli oldu.

59. dakika: Trabzonspor'un rakip ceza alanı yayı dışından kazandığı frikiği Jose Sosa kullandı ve barajın üzerinden gönderdiği şutu üstten auta çıktı. Başakşehir'de ikinci oyuncu değişikliği de yapıldı ve Soner Aydoğdu'nun yerine kalan sürede Emre Belözoğlu görev yapacak.

56. dakika: Maçtaki ilk sarı kart, rakibi Jojic'i arkadan çekerek düşüren Yusuf Yazıcı'ya çıktı. Başakşehir cephesinde Abdullah Avcı'dan ikinci oyuncu değişikliği de az sonra gelecek ve oyuna tecrübeli isim Emre Belözoğlu girecek.

55. dakika: Oyuncu Değişikliği Eljero Elia Stefano Napoleoni

53. dakika: Elia'nın tedavisine saha dışında devam ediliyor. Başakşehir sahada son dakikalarda 10 kişi mücadele ediyor.

52. dakika: Trabzonspor'un rakip yarı alanın ortasından kazandığı serbet vuruşu Sosa kullandı ve arka direğe gönderdiği ortasını Abdülkadir altı pas içine çevirdi ancak son anda Gökhan İnler topu uzaklaştırdı.

51. dakika: Saha içindeki ilk tedavisi sonrasında Elia, sedye ile kenara alındı ve karşılaşma kaldığı yerden yeniden başladı.

50. dakika: Eljero Elia, ters basınca ayak bileğinden sakatlandı ve oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi.

49. dakika: Trabzonspor savunması arkasına atılan topta sağ kanatta Ibanez'in arkasına sarkan Visca'nın düzelttiği topa sağ çaprazdan yaptığı şut, Onur'un kontrolünde ters kanattan auta çıkıtı.

48. dakika: Trabzonspor, ikinci yarıya daha baskılı başlayan taraf oldu acak henüz Mert Günok'un koruduğu kalede net pozisyona girilemedi.

46. dakika: İkinci yarının ilk düdüğü çaldı ve son 45 dakikaya başlayan taraf Başakşehir oldu.

Devre Arası: Fırat Aydınus'tan ilk yarıdaki son düdük geldi ve Başakşehir, Manuel Da Costa'nın duran toptan bulduğu golle soyunma odasına 1-0 üstün giren taraf oldu.

45. dakika: Trabzonspor'un sağ kanattan Pereira'nın ortasında arka direkte Rodallega'nın yaptığı vole vuruşundan sonuç çıkmadı ve top auta çıktı.

44. dakika: Manuel da Costa, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 11 maçta görev almış ancak GOL sevinci yaşayamamıştı. Bu gol, Da Costa'nın Başakşehir forması ile ligdeki ilk golü oldu.

43. dakika: GOL Sağ kanattan Visca'nın kullandığı etkili köşe vuruşuna altı pas dışında Manuel Da Costa'nın harika yükselmesi ile yaptığı kafa vuruşunda Onur Kıvrak'ın müdahalesine rağmen top çizgiyi geçti ve Başakşehir 1-0 öne geçti.

41. dakika: Trabzonspor ise geride kalan sürede %43 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen 6 şuttan da isabet çıkmadı.

40. dakika: Karşılaşmanın geride kalan 40 dakikalık bölümünde Başakşehir topa %57 ile sahip olurken, Trabzonspor kalesine gönderilen 7 şuttan 1'i isabetli oldu.  Sağ kanatta buluştuğu topla ceza alanı yayı üzerine kadar ilerleyen Visca'nın ters ayağı ile yerden sert şutunu Toure son andaki müdahalesi ile kornere çeldi.

39. dakika: Elia'nın kazandığı top sonrasında ceza alanı dışından Jojic'in savunma arasına gönderdiği pasta sağdan Visca'nın içeri çevirdiği topu Ibanez çeldi. Pozisyonun devamında Caiçara'nın sağ çaprazdan şutu ise üstten auta çıktı.

37. dakika: Başakşehir ve Trabzonspor ilk kez bir sezonun açılış maçında karşılaşıyor. İki takım daha önce ligde Ağustos ayında hiç maç yapmamıştı. Sağ kanatta Ibanez'den kurtardığı topu savunma arkasına sarkan Bajic'e göndermek isteyen Visca'nın ortasını kritik müdahalesi ile Toure kesti.

36. dakika: Rodallega'nın yine ceza alanı yayı dışından kaleye göndermek istediği şutu isabetli olmadı ve Mert'in kontrolünde top yandan auta çıktı.

33. dakika: 25 yaşındaki Nijeryalı oyuncu Ogenyi Onazi, geçtiğimiz sezon ligde çıktığı 21 maçta 2 gol, 1 asistlik performans sergilemişti.  Bajic'in penaltı noktası üzerinden sağına çıkardığı topa sağ çaprazdan boş pozisyonda Caiçara'nın şutu uzak köşeden auta çıktı.

31. dakika:  Sosa'nın ceza alanı yayı içinden şutu savunmadan sekti ve altı pas dışında Onazi'nin önünde kaldı. Boş pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Onazi'nin yüksek topa kafa vuruşu üstten auta çıktı.

30. dakika: Visca'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunmanın unuttuğu Epureanu boş pozisyonda altı pas dışından kafa vuruşunu yaptı ancak bu deneme uzak direği yalayarak auta çıktı.

29. dakika:  Gökhan İnler'in rakip ceza alanı yayı dışından kaleye gönderdiği sert şutunu direk dibinde Onur Kıvrak harika bir kurtarış ile kornere çeldi.

28. dakika: Başakşehir ve Trabzonspor Süper Lig'de 20 kez karşı karşıya geldi. Trabzonspor'un bu maçlarda rakibine karşı 9-5'lik üstünlüğü var (6B). Epureanu'nun yine yarı alanda savunma arkasına sarkan Visca'ya gönderdiği pasında bu defa Onazi pası kesen isim oldu.

26. dakika: Sağ kanattan etkili gelişen Başakşehir atağında Visca'nın yerden kaleye paralel gönderdiği ortasını Bajic'ten önce Onur Kıvrak kalesinden çıktı ve kontrol etti.

24. dakika: Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda çok sayıda Trabzonspor taraftarının takımlarına olan desteği devam ediyor.

23. dakika: Rodallega, rakip ceza alanı içinde buluştuğu topu penaltı noktası üzerinden sert şutu ile tamamladı ancak auta giden bu şut öncesinde yardımcı hakemin bayrağı ofsayt için kalktı.

22. dakika: Başakşehir son dakikalardaki Trabzonspor baskısını kırdı ve oyunda yeniden dengeyi kurdu. Maçın son dakikalarında temponu yükseldiğini söyleyebiliriz.

21. dakika: Trabzonspor ise geride kalan sürede %53 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen tek şuttan da isabet çıkmadı. Başakşehir'in sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunu Visca kullandı ve penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasına Epureanu iyi yükseldi ve kafa vuruşunu da yaptı ancak bu deneme üstten auta çıktı.

20. dakika: Karşılaşmanın geride kalan i20 dakikalık bölümünde Başakşehir topa %47 ile sahip olurken, Trabzonspor kalesine gönderilen 3 şuttan da isabet çıkmadı.  

19. dakika: Sol kanattan gelişen Başakşehir atağında Clichy taşıdığı topu Visca'ya aktardı ve Visca'nın sol çaprazda Soner'in önüne bıraktığı topa Soner'in plase vuruşu üstten auta çıktı.

18. dakika: Ogenyi Onazi, rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerden kalkamadı ve oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi. Saha içindeki ilk tedavisi sonrasında Onazi kenara alındı ve karşılaşma yeniden başladı.

17. dakika: Trabzonspor'un son dakikalarda oyunu kontrol ettiğini ve Başakşehir kalesine daha organize ataklarla geldiğini görüyoruz. Başakşehir ise henüz istediği oyunu sahaya yansıtabilmiş değil.

16. dakika: Rodallega'nın ceza alanı yayı dışından kaleye göndermek istediği şutu isabetli olmadı ve kaleci Mert'in kontrolünde top yandan auta çıktı.

15. dakika: Sağ kanattan Pereira'nın kullandığı uzun taç atışına önce Yusuf Yazıcı ve sonrasında Rodallega dokunamadı ve devamında Caiçara topu ters kanattan uzaklaştırdı.

14. dakika: Sosa'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda altı pas dışına gelen ortaya Mert Günok kalesinden çıktı ve yumrukları ile pozisyonu tehlikeli bölgenin dışına gönderdi.

13. dakika: Sol kanattan bu defa Ibanez ile pozisyon arayan Trabzonspor'da içeri gönderilen ortaya Milos Jojic ayak koydu ve topu kornere çeldi.

12. dakika: Trabzonspor ise geride kalan sürede %46 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine henüz şut girişiminde bulunamadı.

10. dakika: Karşılaşmanın geride kalan ilk 10 dakikalık bölümünde Başakşehir topa %54 ile sahip olurken, Trabzonspor kalesine gönderilen 2 şuttan da isabet çıkmadı.

9. dakika: Bu defa Başakşehir atağında son olarak Clichy'nin ceza alanı dışından sert şutu kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde üstten auta çıktı.

8. dakika: Yusuf Yazıcı ile hızlı gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı içinde son anda Clichy topa ayak koydu ve atağın hızını keserek tehlikeyi önledi.

6. dakika: İki ekibin geçtiğimiz sezon bu sahadaki mücadelesinde 2-2'lik beraberlik vardı.

5. dakika: İlk dakikalarda iki takım da kontrollü bir oyun sergiliyor. İki takımın da henüz rakibine üstünlük sağlayabildiğini söyleyemeyiz.

4. dakika: Başakşehir'in sağ kanattan Visca ile kullandığı köşe vuruşuna ön direğe hareketlenen Da Costa kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak aynı kanattan auta çıktı.

3. dakika: Trabzonspor'da ise Olcay Şahan ile Filip Novak yedek kulübesinde maça başlarken, yeni transferlerden Majid Hosseini ilerleyen dakikalarda Ünal Karaman'dan görev bekleyecek.

2. dakika: Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir ve Emmanuel Adebayor gibi ilk 11'de görmeye alışkın olduğumuz isimler maça yedek kulübesinde başladı.

1. dakika: İstanbul'da ilk düdük çaldı ve mücadeleye konuk Trabzonspor başladı. Trabzonspor'un sağ kanattan Yusuf Yazıcı ile geliştirmek istediği atakta araya Soner girdi ve meşin yuvarlağın auta çıkmasını sağladı.

BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Junior Caiçara, Manuel da Costa, Alexandru Epureanu, Gael Clichy, Soner Aydoğdu, Gökhan İnler, Edin Visca, Milos Jojic, Eljero Elia, Riad Bajic 
YEDEKLER: Volkan Babacan, Joseph Attamah, Emre Belözoğlu, Emmanuel Adebayor, Stefano Napoleoni, Mahmut Tekdemir, Aurelien Chedjou, Kerim Frei, Uğur Uçar, Mevlüt Erdinç
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı 

TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Mustafa Akbaş, Zargo Toure, Joao Pereira, Luis Ibanez, Juraj Kucka, Jose Sosa, Ogenyi Onazi, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Hugo Rodallega
YEDEKLER: Esteban, Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Majid Hosseini, Olcay Şahan, M.Cem, Batuhan Artarslan, Abdulkadir Parmak, Semih Karadeniz, Filip Novak 
TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER