AVRUPA LİGİ

Basel turladı Fiorentina son maça bıraktı

Avrupa Ligi I Grubu'nda İsviçre temsilcisi lider Basel, evinde ağırladığı Fiorentina'yla 2-2 berabere kalarak 2. turu garantiledi.

Basel turladı Fiorentina son maça bıraktı

Avrupa Ligi I Grubu 5. Hafta maçında 9 puanla zirvede yer alan Basel, İtalya Serie A temsilcisi rakibi Fiorentina'yı ağırladı.  

İki takım arasında oynanan ilk maçta skoru 1-0'dan 2-1'e getirerek Fiorentina'yı İtalya'da deviren Basel, bu maçta da skoru 2-0'dan 2-2'ye getirerek 10 puana ulaştı ve grup liderliğini garantiledi.  

Basel: 2 - Fiorentina: 2

23' [0-1] Bernardeschi
36' [0-2] Bernardeschi
40' [1-2] Marek Suchy
74' [2-2] Mohamed El Neny

Maçın 23 ve 36. dakikalarında Federico Bernardeschi'nin ayağından bulduğu gollerle skoru 2-0'a getirerek umutlanan Fiorentina, 40. dakikada Marek Suchy'nin golüne engel olamadı. İlk yarıyı 2-1 geride kapatan Basel 74. dakikada Mohamed El Neny ile skoru 2-2'ye getirdi ve Avrupa Ligi'nde bir üst tura ismini yazdıran takımlardan biri olmayı başardı.

Öte yandan Mor Menekşeler, 26. dakikada Roncaglia'nın kırmızı kart görmesi sonucu, mücadeleyi 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Bu sonucun ardından Fiorentina puanını 7'ye yükselterek 2. sıradaki yerini korudu. Floransa temsilcisi, son maçta 5 puanla son sırada yer alan Belenenses'i yenmesi halinde grupta 2. olarak bir üst tura katılmaya hak kazanacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER