YAZARLAR

Beklediğim gibi değil…

Beklediğim gibi değil…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Zorlu bir dönemden geçen Fenerbahçe kazanarak hanesine 3 puan yazdırdı ve Galatasaray ile birlikte rakipleri ile puan farkını açarak ilerliyor. Elbette kazanılan 3 puan çok değerli ve bu dönemde çok anlamlı olabilir. Fakat benim her iki takım da beklediğim seviyede değillerdi. Maçı izleyenler pozisyonların olmasına aldanmamıştır umarım. Çünkü heyecan verici bir futbol yoktu.

Eski çağların futbolunu oynamaya çalışan bir Trabzonspor var. İleride sadece Burak var ve her topu ona atıyorlar. Burak günündeyse atıyor değilse yatıyor. Takım sadece bir oyun sistemi üzerine kurulduğunda bu duruma düşebiliyor. Ligdeki bulundukları konum tamamen sistemle alakalı bir durumdur. Her maç 10 kişi oynuyoruz, hakem hatalarından dolayı kaybediyoruz diyorlar ve futbolcular mağlubiyeti buna bağlıyorlar. Bunu taraftar söyleyebilir ama saha içerisindekiler söyleyemez. Trabzonspor iyi futbol oynar, rakiplerinden bir adım önde olur ve hakem hatalarından kaybeder ve sitem eder ama Trabzonspor kötü oynadığı için kaybediyor. Kötü futbol oynadıklarının farkına vararak bir gayret içerisinde olsalar durumun düzeleceğinden eminim. Ayrıca devre arasında transfer gerekiyor.

Fenerbahçe cephesinde ise elbette galibiyet sevinci var. Taraftarlar ise eksik rakibine karşı üstünlük kuran ama pozisyon anlamında başarılı olamayan takımlarından daha fazlasını beklemekte haklı. Fenerbahçe futbol anlamında daha üstün olmalıydı. Girdiği pozisyonları bu kadar rahat harcamamalıydı. Son dakikada kornerden gol yeseydi ne olacaktı? İşi şansa bırakması biraz da korkak futbol oynaması Fenerbahçe izleyenlerine zevk vermiyor. Tamam, kazandı 3 puan aldı ama Fenerbahçe iyi gitmiyor. Devre arasında orta saha ve forvet hattını güçlendirmeli. Bu şekilde Fenerbahçe istediği sonuçlara ulaşamaz. Takım ruhu ile kazanıyor ama bu ruhu kaybettikleri zaman sonuçlarına katlanmak zorunda kalırlar. Dua etmeliler ki devre arası geldi. Gerekli takviyeleri yapacaklardır.

Hakem Cüneyt Çakır Türkiye’nin en iyi hakemidir. Avrupa’da da elit kategorisindedir. Maç içerisinde abartıldığı kadarda kötü değildi. Gökhan Gönül’ün düşürüldüğü pozisyonda “rakibin müdahalesi bana değmedi kart verme” dediğini ama hakemin buna “giriş şekline kart verdim” dediğine şahit olduk. Pozisyonlarda hakemler biraz insiyatif kullanmalı. Ozan İpek gol olan bir pozisyonda elime değdi diye kart yemişti. Bu konularda futbolcularda yalan söylemeye yönlendiriliyor. Doğru söyleyen cezalandırılıyor. Bunun dışında hakem olarak değerinin bilinmesi gerektiğini ve bu tür hakemlerin çok olmadığını hatırlatmak isterim.

 

Yorumlar
TREND HABERLER