MAÇ ANLATIMLARI

Belçika basını takımı sert eleştirdi

Belçika basını, Arjantin'e 1-0 yenilerek çıktığı çeyrek finalde elenen takımlarının yarı finali görememesini "tecrübesizliğe" bağladı.

Belçika basını takımı sert eleştirdi
Belçika'nın önde gelen gazeteleri, çeyrek finalin yaş ortalaması en genç takımı "Kırmızı Şeytanlar"a, büyük puntolarla teşekkür ederek milli takımın yenilenmiş kadrosuyla iyi bir başlangıç yaptığı ve 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) için olumlu sinyaller verdiğinin üzerinde durdu.

Fransızca gazetelerden Le Soir, Arjantin karşısında tecrübesizliği ve yedekten giren oyuncuların kötü performansı nedeniyle elenen Belçika'nın kupada gösterdiği performansla ülkenin dünyada hak ettiği yeri almasını sağladığı ve EURO 2016 için iddiasını gösterdiği ifadelerini kullandı.

Derniere Heure, Belçika'nın çeyrek finale çıkma gururuyla vasat bir futbol oynayan Arjantin'i eleyebilecek kapasitesine rağmen bunu başaramamanın üzüntüsünü yaşadığını bildirdi.

La Libre, Belçika'nın yarı finale çıkma şansını kaçırmasına rağmen Brezilya'dan başı dik ayrıldığını ve gelecek adına umut verdiğini yazdı.

Flamanca yayın yapan gazeteler Het Laatste Nieuws, De Morgen ve Nieuwsblad, anadili Fransızca olan teknik direktör Marc Wilmots'un yönetimindeki takımın, Arjantin mağlubiyetine daha eleştirel yaklaşşa da milli takımın verdiği olumlu sinyaller ve kazandığı tecrübeyle gelecek yıllarda daha büyük başarılara imza atabileceğini belirtti.

Belçika basını, kupa boyunca yaptığı iddialı açıklamalarla takımını motive etmeye çalışan Wilmots'un, Arjantin mağlubiyeti sonrasındaki "Hayal kırıklığı içindeyim çünkü kaybetmeyi hak etmedik", "Olağanüstü bir oyuncuya (Messi) sahip çok sıradan bir takım" sözlerine de yer ayırdı.

Wilmots, çeyrek final maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Arjantin'in ortaya koyduğu futbolun kendisini hiçbir şekilde etkilemediğini, rakiplerinin zaman çalma taktiklerine hakemin müdahale etmediğini ve yaptıkları küçük hatalar nedeniyle kaybettiklerini söylemişti.

Bu arada Belçika Futbol Federasyonu, milli takımın yarın Brüksel'e dönüşünde taraftarlardan kesinlikle kutlama istemediklerini açıkladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER