FENERBAHÇE

Benfica Fenerbahçe maçı sonucu ve özeti

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Lizbon'da Benfica'ya 1-0 mağlup oldu.

Benfica Fenerbahçe maçı sonucu ve özeti

Fenerbahçe sezonun en önemli maçında Benfica ile deplasmanda Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçında karşılaştı.

İlk yarıda etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 2. yarıda rakibinin baskısına dayanamadı ve sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Sarı Lacivertliler, mağlup olmasına rağmen tur şansını az da olsa Kadıköy'e taşıdı. Müsabakada tek golü Benfica adına 69. dakikada Franco Cervi kaydetti.

Fenerbahçe'nin Benfica ile yapacağı rövanş mücadelesi 14 Ağustos Salı günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak.

İLK 11'LER:

BENFİCA: Vlachodimos, Almeida, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Fernandes, Fejsa, Pizzi, Salvio, Cervi, Ferreyra.

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Elif Elmas, Alper, Dirar, Valbuena, Giuliano

Benfica Fenerbahçe maçı fotoğrafları

Ayew sakatlığı nedeniyle kadroda yok : UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşan Fenerbahçe'de yeni transfer Andre Ayew, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Benfica karşısında takımını sahaya 4-3-3 dizilişiyle sürdü.

Kalede Volkan Demirel yer alırken, geri dörtlüde Isla, Neustaedter, Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım, orta sahada Mehmet Topal, Eljif Elmas, Dirar, önlerinde ise Giuliano, Valbuena ve Alper Potuk 3'lüsü görev aldı.

Sarı-lacivertli ekibin yeni transferlerinden Ganalı futbolcu Andre Ayew, sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna dahil edilmedi. Fenerbahçe'de Brezilyalı oyuncu Josef de Souza kart cezası, Aatıf Chahechouhe ve İsmail Köybaşı ise sakatlıkları bulunduğu için kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertlilerde Kameni, Ozan Tufan, Mehmet Ekici, Şener Özbayraklı, Barış Alıcı, Yiğithan Güveli ve Soldado, yedek kulübesinde şans bekledi.

Benficalı taraftarlardan büyük ilgi : Fenerbahçe'ye ayrılan 3 bin 200 biletten yaklaşık 100'ü satılırken, geri kalan biletler Benfica Kulübüne devredildi.

Ev sahibi takımın taraftarları, stadı doldurdu : Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.


Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne hasret : Fenerbahçe, 9 sezondur Avrupa'nın bir numaralı kupasına katılma hakkı elde edemiyor. Fenerbahçe daha önce 6 kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda çıktığı 40 maçta 11 galibiyet elde etti. Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne dek en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynayarak aldı.. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın deplasmanda Portekiz'in Benfica takımıyla ilk maça çıkacak Fenerbahçe, 9 sezondur Avrupa'nın bir numaralı kupasında yer alamıyor.

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda en son 2008-2009 sezonunda yer alan sarı-lacivertli takımın, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterebilmesi için 3. ön eleme ve play-off turlarını geçmesi gerekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan Fenerbahçe, daha sonra sırasıyla 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında bu kupada yer aldı.

Sarı-lacivertliler, 2002-2003, 2006-2007, 2010-2011, 2012-2013, 2013-2014 ve 2015-2016 sezonlarında ise elemeleri geçemedi. Fenerbahçe, 2011-2012 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde etmesine rağmen "şike soruşturması" sebebiyle Avrupa'ya gönderilmedi. Sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonunda play-off turunda elenmesinin hemen ardından, UEFA'dan "2 yıl Avrupa kupalarından men" cezası aldı. Fenerbahçe, bu ceza sebebiyle bir sonraki sezon Türkiye şampiyonu olsa da Avrupa’ya gidemedi.

En büyük başarısı çeyrek final : Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne dek en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynayarak elde etti. Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico yönetiminde çeyrek finale kadar yükselen Fenerbahçe, aynı zamanda Avrupa kupaları tarihinde en başarılı sezonlarından birisini yaşadı. Sarı-lacivertliler söz konusu sezonda İngiltere’nin Chelsea takımına elenerek yarı finalin kapısından döndü.

BENFİCA : 1-0 : FENERBAHÇE

94. dakika: Maçın son düdüğü geldi. Benfica, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti.

93. dakika: Grimaldo'nun sol kanattan ortasında Skrtel topu uzaklaştırdı.

91.dakika: Barış Alıcı ceza sahası dışından şansını denedi. Top direğin hemen üstünden auta gitti.

91. dakika: Sarı Kart Eljif Elmas

90. dakika: Maçın sonunda en az 4 dakika uzatma oynanacak.

88.dakika: Sol kanattan Cervi'nin ortasında Neustadter topu uzaklaştırdı.

87. dakika: Oyuncu Değişikliği Nabil Dirar Barış Alıcı

84. dakika: Ceza sahası ön çiziginde yaşanan karambolde top Castillo'nun önünde kaldı. Castillo'nun yerden bu kez diğer köşeye yaptıpı vuruşta da top Volkan'da kaldı.

83. dakika: Grimaldo'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Castillo'nun şutunda Volkan gole izin vermedi.

82.dakika: Sağ kanattan Zivkovic'in ortasında Skrtel, topu kesti. Oyun bu bölümde sık sık faul düdükleriyle duruyor.

80. dakika: Fenerbahçe son bölüme girilirken önde basmaya başladı.

79. dakika: Pizzi'nin savunma arkasına derinlemesine pasında Skrtel araya girdi.

78. dakika: Roberto Soldado sarı kart gördü.

77. dakika: Fenerbahçe pasla çıkmakta zorlanıyor. Benfica'nın baskısı son dakikalara girilirken de sürüyor.

75. dakika: Sol kanattan Mehmet Topal'un ceza sahasına doğru uzun kullandığı serbest vuruşta Soldado topu iyi kontrol edemedi.

75. dakika: Salvio yerini Andrija Zivkovic'e bıraktı.

74. dakika: Oyuncu Değişikliği Alper Potuk Roberto Soldado Rillo

73. dakika: Isla'nın sağ kanattan ortasında Mehmet Ekici arka direkte yükseldi ama dokunamadı.

69. dakika: Cocu az sonra Soldado'yu oyuna alacak.Benfica golden sonra da baskısını sürdürüyor.

68. dakika: GOL! Sağ kanattan Salvio'nun yerden ortasında arka direkte topla buluşan Cervi'nin şutunda Isla'nın bacaklarının arasından geçen top ağlara gitti.

68. dakika: Benfica yeniden oyunu Fenerbahçe yarı alanına yıktı.

67. dakika: Grimaldo'nun sol kanattan ortasında Neustadter topu uzaklaştırdı.

65. dakika: Fenerbahçe, Mehmet Ekici'nin oyuna dahil olmasından sonra orta sahada daha çok pas yapmaya başladı.

64. dakika: Giuliano'nun pasıyla sağ kanattan bindiren Dirar'ın yerden ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

62. dakika: Fernandes'in sol kanattan yaptığı ortada ters kanada açılan top auta gitit. Facundo Ferreyra yerine Nicolas Castillo oyuna dahil oldu.

61. dakika: Bugün savunmasına çok yardımcı olan Mathieu Valbuena yerini Mehmet Ekici'ye bıraktı.Sağ kanattan hızlı kullanılan köşe vuruşunda Salvio'nun uzaktan vuruşu üstten auta gitti.

60. dakika: Sağ kanattan Pizzi'nin kullandığı köşe vuruşunda Volkan iki hamlede topu kornere çeldi.

59. dakika: Salvio'nun ortasında Hasan Ali'den seken top kornere çıktı.

58. dakika: Sol kanattan Valbuena'nın ortasında yerde seken top kalecide kaldı.

57. dakika: Salvio, Fenerbahçe savunmasını göbekten delmek istedi. Karambolde aralardan çıkmayı da başardı. Son pozisyonda top ayağından sekince Isla araya girdi.Pizzi'nin sağ çaprazdan ortasında Skrtel bir kez daha geçit vermedi.

56. dakika: Pizzi ceza sahası ön çizgisinden şansını denedi. Top savunmadan döndü.

55. dakika: Isla'nın hatalı pasında Ferreyra savunma arkasına sarkmak istedi. Skrtel izin vermedi.

54. dakika: Sağ kanattan Almeida'nın yerden ortasında Skrtel topu uzaklaştırdı.

53. dakika: Fenerbahçe, Valbuena ile sol kanattan Benfica kalesini zorlamaya çalışıyor.

52.dakika: Benfica ikinci yarıda hücum geliştirirken topu kaptırınca takım halinde baskı yaparak Fenerbahçe'nin ilk yarıda olduğu gibi topla çıkmasına izin vermiyor.

50. dakika: Sağ kanattan Salvio'nun sert vuruşunda Volkan gole izin vermedi.

49. dakika: Grimaldo'nun sol kanattan ortasında savunmadan seken topu Volkan kontrol etti. Alper sağ kanattan çalımlarla ilerlemek istedi ama savunma araya girdi.

47. dakika: Sağ kanattan sıfıra Almeida indi. Skrtel'den sıyrılıp ortasını yapmak istedi. Valbuena araya girip topu kornere gönderdi.

46. dakika: Sağ kanattan ceza sahasına doğru kullanılan serbest vuruşta Jardel'in kafa vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı.

46. dakika: İlk yarının son düdüğü geldi. İlk 45 dakika 0-0 sona erdi.

45. dakika: Benfica sol kanattan etkili geldi. Ferreyra, Nuestadter'den sıyrılıp ceza sahasına sokuldu. Çapraz pozisynda vuruşunu yaptı. Top kaleci Volkan'da kaldı.

44. dakika: Sağ kanattan Pizzi'nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Alper topu uzaklaştırdı.

42. dakika: Sağ kanattan Almeida'nın ortasında arka direğe süzülen topu Isla uzaklaştırdı.

41.dakika: Sol kanattan Hsan Ali'nin ortasında savunmadan seken topu Valbuena gelişine sert vurdu. Top Alper'den döndü. Alper ayrıca bu pozisyonda ofsaytta yakalandı.

40.dakika: Salvio'nun sıfıra inerek ceza sahasına evirdiği topu Alper uzaklaştırdı.

39. dakika: Sol kanattan Cervi'nin ortasında Neustadter ön direkte topu kesti.

38. dakika: Hasan Ali'nin sol kanattan ortasında Valbuena ceza sahasına girer girmez gelişine vurdu. Top farklı şekilde üstten auta gitti.

37. dakika: Grimaldo'nun sol kanattan ortasında Dirar'dan seken top taca çıktı.

36. dakika: Sol kanattan Grimaldo'nun ortasında Skrtel topu uzaklaştırdı. Almeida'nın gelişine vuruşu çerçeveyi bulmadı.

35. dakika: Benfica bu bölümde oyunu Fenerbahçe yarı alanında oynamaya başladı. Sarı lacivertliler tüm hatlarıyla kapanıyor.

34. dakika: Dirar derin bir topla Giuliano'yu savunma arkasına kaçırmak istedi ama savunma araya girdi.

32. dakika: Salvio ceza sahası ön çizgisinden şansını denedi. Top çerçeveyi bulmadı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı.

31. dakika: Hızlı gelişen Benfica atağında Cervi'nin sol kanattan orta şut karışımı vuruşunda Volkan topu sektirdi. Skrtel kritik bir hamle araya girip topu kornere gönderdi.

31. dakika: Sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında savunmadan seken top taca çıktı.

30. dakika: Karşılaşmada ilk yarım saat sona erdi. Şu ana kadar maç Fenerbahçe'nin istediği gibi gidiyor.

28. dakika: Salvio'nun sağ kanattan uzun kullandığı taç atışında arkaya seken topu Volkan kontrol etti.

27. dakika: Fenerbahçe sol kanattan yüklenmek istedi. Valbuena'nın pasında Mehmet ofsayt pozisyonunda yakalandı.Salvio'nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Fernandes'in şutu farklı şekilde auta gitti.

25. dakika: Salvio'nun sağ kanattan ortasında top kaleci Volkan'da kaldı. Benfica bu kez sağ kanadını kullanarak atak geliştirmeye çalışıyor.

23. dakika: Giuliano ceza sahası dışından şansını denedi. Top kaleci Vlachodimos'un üzerine gitti.

22. dakika: Fernandes'in sol kanattan arka direğe havalandırdığı topu Hasan Ali kesti.

21. dakika: Fenerbahçe Dirar ile hızlı hücum geliştirmek istedi. Grimaldo araya girdi. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına süzülen topu Skrtel uzaklaştırdı.

19. dakika: Grimaldo'nun uzun pasıyla Ferreyra sol kanattan savunmanın arkasına sarkmak istedi. Neustadter izin vermedi. Cervi sol kanattan bindirirken Isla ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.

17. dakika: Fenerbahçe sol kanattan hızlı gelmek istedi ama Valbuena takımının çoğalmasını beklerken topu ayağında çok tutunca savunma araya girdi.

15. dakika: Benfica bu bölümde sol kanadını kullanarak Fenerbahçe kalesine yüklenmeye çalışıyor.

14. dakika: Mehmet Topal'ın Dirar'a doğru şişirdiği topu savunma uzaklaştırdı.

13. dakika: Fenerbahçe şu ana kadar orta alanda çok iyi baskı uyguluyor.

11.dakika: Skrtel'in gelişine uzaklaştırmak istediği top Salvio'dan sekti ve kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

10. dakika: Valbuena'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Vlachodimos topu yumruklayarak uzaklaştırdı.Sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında Almeida'dan seken top kornere çıktı.

7. dakika: Fenerbahçe şu ana kadar Benfica'nın baskı yapmasına izin vermedi. Sarı lacivertli oyuncular önde baskı yaparak rakibinin oyun kurmasına izin vermiyor.

6. dakika: Fenerbahçe rakip yarı alanda top çeviriyor.

4. dakika: Skrtel'in pasıyla Alper savunmanın arkasına sarkmak istedi. Ama Benfica savunması hata yapmadı ve kaleci Vlachodimos topu uzaklaştırdı.

2.dakika: Sağ kanattan Salvio'nun ortasında Fenerbahçe savunması bir süre durakladı. Benficalı oyuncular da topa dokunamadı.

1. dakika: Karşılaşmanın ilk düdüğü ve maç başladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER