BEŞİKTAŞ

Beşiktaş-Adanaspor maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'in 28. haftasının kapanış maçında Beşiktaş, çok zorlandığı maçta Adanaspor'u 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş-Adanaspor maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Beşiktaş, sıralamanın son basamağında yer alan Adanaspor'u konuk etti.

Kartal en yakın takipçisi Başakşehir'in puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirmek için Adanaspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.

Beşiktaş-Adanaspor maçından kareler

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER VAR

Oyunun ilk bölümünde taraftarının da desteğiyle rakip kalede baskı kuran siyah-beyazlılar dakikalar 10'u gösterirken savunma arkasına sarkan Aboubakar'ın vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra zaman zaman orta saha hakimiyetini ele alan Adanaspor, göbekten savunma arkasına atılan topla Roni'yi pozisyona soktu. Fabri'yle karşı karşıya kalan Brezilyalı oyuncu meşin yuvarlağı filelerle göndermekte zorlanmadı ve skora denge getirdi.

İlk yarının kalan dakikalarında kanat organizasyonlarıyla rakibini bunaltan Beşiktaş, aradığı golü bir türlü bulamayınca taraflar devreye 1-1'lik eşitlikle girdi.

BEŞİKTAŞ KAZANMASINI BİLDİ

Siyah-beyazlılar ilk yarının son dakikalarındaki baskılı oyununu ikinci yarının başında da sergiledi. Quaresma'nın oyuna girmesiyle kanat organizasyonlarıyla da rakibine zor anlar yaşatan Beşiktaş golü de erken buldu. Mücadelenin 52. dakikasında sezonun formda isimlerinden Talisca sahneye çıktı. Takım arkadaşından gelen topu şık bir şekilde önüne alan Brezilyalı oyuncu sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Mücadelenin ortalarına doğru takım zaman zaman takım halinde atak oluşturan Adanaspor, yine böyle bir pozisyonda Magaye ile golü buldu. Kanattan gelen topu önüne alan Magaye ceza sahasının dışından düzgün bir vuruş yaparak skora yeniden denge getirdi.

70. dakikadan itibaren Quaresma'nın kanattan Talisca'nın göbekten getirdiği toplarla pozisyonlara giren siyah-beyazlılar. duran toptan Quaresma'nın ortasında arka direkte kendini unutturan Tosic'le 80. dakikada bir kez daha öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olamayınca Beşiktaş mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve puanını 64 yaparak Başakşehir'le arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. Adanaspor ise 20 puanda kaldı.

HAFTAYA BAŞAKŞEHİR'LE OYNAYACAK

Öte yandan haftaya ligin kaderini belirleyecek bir karşılama oynanacak. Liderliğini garantileyen Beşiktaş, en yakın takipçisi Başakşehir'e konuk olacak.

BEŞİKTAŞ: 3 - 2 :ADANASPOR

Maç Sonu: Köşe vuruşu kullanıldığı anda hakem maçı bitiren düdüğü çaldı.m

90+3. dakika: Beşiktaş son saniyelerde köşe vuruşu kullanacak.

90+2. dakika: Adanaspor beraberlik golü için rakip kaleye yüklenirken, Beşiktaş tribünleri "Şampiyon" diye tezahüratlar yapıyor.

90+1. dakika: Quaresma'nın sol kanattan ortasına kafa vuran Talisca çerçeveyi bulamadı.

90. dakika: Adanaspor bu bölümde savunmadan kaptığı toplarla çıkmaya çalışıyor. Maçın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

89. dakika: Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortaya Talisca'dan önce vuran Ramos topu kornere gönderdi. Kullanılan köşe vuruşunu savunma uzaklaştırsa da Beşiktaş baskılı oyununu ve hücumunu sürdürüyor.

88. dakika: Adanaspor sağ kanattan gelmeye çalışıyor, oyuna yeni giren Adriano kademeye girerek pozisyona engel oldu.

87. dakika: Adanaspor'da rakip ceza sahası içine gönderilen topu alan ve golü atan Tevfik'in vuruşu geçersiz sayıldı. Yardımcı hakemin bayrağı havada pozisyon ofsayt.

86. dakika: Adanaspor Renan Diniz'le geliyor. Konuk ekip bir kez daha beraberlik golü arıyor.

85. dakika: Sağ kanattan Quaresma'nın getirip sol döndüğü topta Babel uzaktan şutunu çekti, kaleci Itandje gole izin vermedi.

84. dakika: Quaresma bu sezonki 11. asistini Tosic'e yaptı.

83. dakika: Sol kanattan Adanaspor'un kullandığı serbest vuruşta savunma topu kafayla uzaklaştırdı. Dönen topa vuran Tevfik'in şutu üstten auta gitti.

82. dakika: Kullanılan kornerde Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı. Aboubakar'ın yerine Necip Uysal oyuna dahil oldu.

81. dakika: İki sezondur Beşiktaş forması giyen Tosic kariyerinde siyah beyazlı formayla ilk golünü kaydetti. Sol kanattan hızlı gelişen Adanaspor hücumunda sağ kanada gönderilen topu Gökhan Gönül kornere gönderdi.

80. dakika: GOL! Quaresma'nın ortasına arka direkte kafa vuran Tosic topu ağlara gönderdi.

79. dakika: Quaresma'nın müdahalesiyle Didi yerde kaldı. Hakem faul kararı verdi. Quaresma'nın sağ kanattan verdiği pası alan Aboubakar, Ramos'un müdahalesiyle yerde kaldı hakem faul kararı verdi. Pozisyonda faul yapan Ramos ve itiraz eden Didi sarı kart gördü.

78. dakika: Quaresma'nın sağ kanattan içeri yaptığı ortaya kafa vuran Talisca'nın şutu az farkla auta gitti.

77. dakika: Vinicius'un yerine Ahmet Dereli oyuna girdi.

76. dakika: Bekir-Tolgay mücadelesini Adanasporlu oyuncu kazandı, sonrasında top taca çıktı. Taç pozisyonunda Bekir yerde kaldı. Bu pozisyonda Gökhan'ın sert müdahalesi vardı.

75. dakika: Beşiktaş'ta Oğuzhan aldığı topla rakip ceza sahasına girerken topu ayağından açınca Adanaspor savunması topu uzaklaştırdı.

74. dakika: Maçın ikinci yarısında oyun daha da hızlı oynanmaya başladı. İki ekip de peşpeşe pozisyonlar buluyor.

73. dakika: Adanaspor hücumunda kaptıran topu alan Quaresma topu hızlıca getirerek Talisca'ya gönderdi. Talisca'nın ortasında savunma araya girdi.

72. dakika: Adanaspor rakip kalede çok tehlikeli olmaya başladı. Atınç'ın yerine Adriano oyuna girdi, Tosic sol bekten stopere geçti.

71. dakika: Magaye'nin uzaktan sol ayağıyla yaptığı sert vuruş az farkla yandan auta gitti.

70. dakika: Vinicius orta sahada alıp çalımlarla ilerledi, 4 Beşiktaşlıyı geçen oyuncu takım arkadaşına pas veremeyince Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

69. dakika: Adanaspor beraberlik golünden sonra rakip kalede tehlikeli olmaya başladı.

68. dakika: Kullanılan kornerde topa yükselen Marcelo bir kez daha kornere yolladı.

67. dakika: Magaye gol pozisyonunda topa direkt de vurabilirdi fakat sola almayı ve rahat bir pozisyonda vurmayı denedi. Adanaspor'da büyük bir sevinç, Arena'da şaşkınlık yaşanıyor.

66. dakika: GOL! Beşiktaş ceza sahası çizgisine yakın noktada topla buluşan Magaye topu sola alarak savunmayı çalımladı. Uzaktan kals bir vuruşla kaleci Fabri'yi avlayan Magaye skora dengeyi getirdi.

65. dakika: Itandje'ın kullandığı kale vuruşunda Adanaspor hücumcuları tehlikeli olmaya çalışıyor.

64. dakika: Sol kanattan sola Quaresma'ya gönderilen topu alan Portekizlinin içeri yaptığı orta auta gitti.

63. dakika: Orta sahada oyun bir hayli hareketlendi. İki ekip de hızlı hücumlarla rakip kalede tehlikeli olmaya çalışıyor.

62. dakika: Tosic'in sol kanattan ceza sahası içine yaptığı muhteşem ortaya vurmak isteyen Aboubakar topa istediği gibi vuramadı, Adanaspor kale vuruşuyla başlayacak. Tosic bu güzel ortasında adeta "al da at" dedi ama Aboubakar ıskaladı.

61. dakika: Beşiktaş istekli oyununu sürdürüyor.

60. dakika: Vladimir Koman'ın yerine Bekir Yılmaz oyuna dahil oldu. Adanaspor'un kullandığı korneri savunma uzaklaştırdı, dönen topta Adanaspor'un vuruşu auta gitti.

59. dakika: Sol kanattan Renan Diniz'le gelen Adanaspor'da içeri yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı.

58. dakika: Adanasporlu Foguinho'nun Talisca'ya yaptığı hava topu mücadelesindeki faul sonrası hakem sarı kart gösterdi.

57. dakika: Adanaspor kalecisi Itandje'ın ilk yarıda yavaş hareket etmesinden sonra tepkiye başlayan Beşiktaş tribünleri tecrübeli kaleciye protestolarını sürdürüyor.

56. dakika: Babel ile sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında top önce Oğuzhan'a ardından da Tolgay'a geldi, Tolgay'ın şutu savunmaya çarparak kornere gitti. Kullanılan köşe vuruşunda Atınç'ın vuruşu auta gitti.

55. dakika: Sol çaprazdan serbest vuruşu kullanan Tevfik'in şutu az farkla üstten aut gitti.

54. dakika: Vinicius'un yerde kaldığı pozisyonda Tolgay'ın müdahalesi rakibin iki ayağını yerden kesti. Tolgay hakem tarafından uyarıldı. Adanasporlu oyuncuların kart itirazları var.

53. dakika: Son haftaların yükselen ismi Talisca, Beşiktaş'ı yeniden üstünlüğe taşıdı. Tribünlerden muhteşem bir destek geliyor.

52. dakika: GOL! Ceza sahasına yakın noktada topla buluşan Talisca, dönerek sağ ayağıyla yaptığı vuruşla golü kaydetti.

51. dakika: Beşiktaş rakip kalede büyük bir baskı kurdu.

50. dakika: Quaresma-Babel ikilisiyle kanatlarda etkili olan Beşiktaş hücumları daha tehlikeli olmaya başladı.

49. dakika: İkinci yarıya Atiba-Quaresma değişikliğiyle başlayan Beşiktaş daha hareketli bir oyun sergiliyor.

48. dakika: Beşiktaş savunması çıkarken Adanasporlu Renan'ın müdahalesiyle Tolgay yerde kaldı, Adana hücumunda top taca çıktı. Bu pozisyondan sonra Beşiktaş tribünleri hakeme tepki gösterdi.

47. dakika: Aboubakar'ın şutunda kaleci Itandje yumrukladı, dönen topa vuran Babel'in şutu üstten auta gitti.

46. dakika: Quaresma'nın yerine Atiba oyuna girdi. Adanaspor'un vuruşuyla maçın ikinci yarısı başladı. Sağ kanattaki Quaresma'ya gelen topu Portekizli yıldız bekletmeden kaleye gönderdi, top kornere gitti.

Devre Arası: Halil Umut Meler ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

45+2. dakika: Talisca'nın serbest vuruşunda savunmaya çarpan top az farkla kornere gitti.

45+1. dakika: Adanaspor ceza sahasına yakın bir noktadan sol çaprazdan Beşiktaş serbest vuruş kullanacak. Yerde kalan oyuncu Atınç.

45. dakika: Sol kanatta çizgiye doğru yönelen topa yetişip orta yapan Tosic'in içeri gönderdiği topa yükselen Talisca'dan önce savunma müdahale etti. İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

44. dakika: Beşiktaş son birkaç dakikadır sol kanadı kullanıyor. Siyah beyazlılar Tosic'in ileri çıkışlarıyla etkili olmaya çalışıyor. Sol kanatta Oğuzhan ceza sahasına girip çaprazdan vurdu, net pozisyonda kaleci Itandje yere yatarak ayaklarıyla çıkardı.

43. dakika: Tosic'in sol kanattan ilerleyerek Oğuzhan'a verdiği topta araya giren savunma topu kornere gönderdi.

42. dakika: Talisca'nın uzaktan şutu auta gitti. Oyunu soğutmaya çalışan Itandje, hakem tarafından uyarıldı. Tribünlerin de kaleciye tepkisi var.

41. dakika: Talisca'dan aldığı topla sağ kanatta ilerleyen Gökhan'ın ortasını savunma uzaklaştırdı.

40. dakika: Tosic'in ileri çıkarak gerideki Babel'e gönderdiği topta Babel'in vuruşu üstten auta gitti.

39. dakika: Köşe vuruşu: Beşiktaş 7 - Adanaspor 3 Oğuzhan'ın kullandığı falsolu köşe vuruşunda arka direkte Atınç'a çarpan topu savunma uzaklaştırdı. Atınç vurabilseydi Beşiktaş'ın 2. golü ağlara gidecekti.

38. dakika: Topla oynama: Beşiktaş %58 - Adanaspor %42

37. dakika: Sol kanattan Vinicius'a gönderilen topu alan Adanasporlu oyuncu Atınç'ı çalımlayarak çektiği şutta savunmayı geçemedi.

36. dakika: Adanaspor hızlı hücumlarla Beşiktaş kalesinde tehlikeli oluyor. İleride Magaye'yi kullanan konuk ekip kanattaki oyuncuların da çabuk hücuma çıkmasıyla ikinci golü arıyor

35. dakika: Tevfik'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kalesinden çıkan Fabri topu kontrol etti.

34. dakika: Tolgay Arslan'ın güzel pasıyla ceza sahasına giren Oğuzhan'ın vuruşunda kaleci Itandje topu kornere gönderdi. Kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde yerde kalan Renan Diniz'in pozisyonuna hakem faul kararı verdi.

33. dakika: Roni'nin tedavisi tamamlandı, mücadele kaldığı yerden devam ediyor.

32. dakika: Adanasporlu Roni yerde kaldı. Orta sahaya yakın noktada Adanaspolu futbolcunun tedavisi yapılıyor.

31. dakika: Beşiktaş'ta Gökhan Gönül sağ kanattan içeri girerken düştü, hakem devam kararı verdi.

30. dakika: Beşiktaş sol kanattan gelip oyunu sağa taşıdı, tribündeki taraftarlar alkışlarla oyuna destek veriyor.

29. dakika: Orta sahada Adanasporlu Didi'nin Beşiktaşlı oyunculara baskısı var. Konuk ekip oyuna dengeyi getirdi.

28. dakika: Oğuzhan'ın kullandığı korneri ön direkte Tevfik uzaklaştırdı. Ceza sahasına yakın bir noktada topla buluşan Talisca'nın şutu tribünlere gitti.

27. dakika: Talisca'nın uzaktan sert şutu savunmaya çarptı, dönen topa Babel'den önce müdahale eden savunma topu kornere gönderdi.

26. dakika: Adanaspor ceza sahası içine doğru yönelen Babel'e gönderilen topa yükselen Itandje topu uzaklaştırdı.

25. dakika: Santranın ardından hızlı gelişen Beşiktaş hücumunda sağ kanattan yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı.

24. dakika: GOL! Magaye muhteşem bir pas verdi, Marcelo'nun arkasından gelerek öne geçen ve topu alan Roni sağ çaprazdan sol köşeye muhteşem bir vuruşla skora dengeyi getirdi.

23 dakika: Sağ kanattan Foguinho'nun ortasını Atınç uzaklaştırdı. Beşiktaş kendi sahasında paslaşıyor.

22. dakika: Atiba'nın Atınç'a verdiği geri pas kısa kalında Magaye baskı yaptı. Magaye'nin baskısı sonrası Atınç, MArcelo'yu gördü ve topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

21. dakika: Adanaspor baskısını bitiren Beşiktaş, rakip kalede gol arıyor.

20. dakika: Kullanılan köşe vuruşunda top auta gitti. Gökhan'ın sağ kanattan çizgiye inerek yaptığı orta Renan'a çarparak kornere gitti.

19. dakika: Adanaspor baskısından kurtulan Beşiktaş Talisca ile yarı sahaya geçti, Gökhan'ın yaptığı ortayı savunma kornere gönderdi.

18. dakika: Konuk ekibin futbolcuları yaklaşık 2-3 dakikadır baskılı oyununu sürdürüyor. Dönen topların hepsini konuk ekip topladı.

17. dakika: Magaye'nin kullandığı köşe vuruşunu savunma uzaklaştırdı. Bu dakikada oyun Beşiktaş ceza sahasının çevresinde oynanıyor.

16. dakika: Adanaspor çok tehlikeli geldi, Vinicius ve Tevfik'in üst üste çektiği şutları savunma uzaklaştırdı. Dönen topta Adanasporlu futbolcular bir kez daha kaleyi yokladı, Atınç'a çarpan top kornere gitti.

15. dakika: Oğuzhan'ın Babel'e gönderdiği topa yönelen Hollandalı oyuncu Renan'ı itince hakem faul kararı verdi.

14. dakika: Beşiktaş savunmasında Marcelo riskli bir şekilde kaleci Fabri'ye döndü, Adanasporlu oyuncuların baskısına rağmen Fabri topu uzaklaştırdı.

13. dakika: Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna kafa vuran Atınç'ın şutu auta gitti.

12. dakika: Beşiktaş, Aboubakar'ın golüyle maçta 1-0 öne geçti. Tolgay'ın asistiyse tek kelimeyle muazzamdı.

11. dakika: GOL! Tolgay çalımlarla topu muhteşem getirdi, araya kaçan Aboubakar'a gönderdiği topu alan Kamerunlu yıldız şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

10. dakika: Tevfik'in kornerinde savunma topu kafayla uzaklaştırdı. Beşiktaş ataklarını arttırdı.

9. dakika: Adanaspor sol kanattan hızlı geldi. Atınç'ın müdahalesiyle top kornere gitti.

8. dakika: Beşiktaş hücumunda Adanasporlu savunmacılar pozisyonu uzaklaştırıyor.

7. dakika: Sağ kanattan Gökhan'ın geliştirdiği pozisyonda savunma kayarak müdahale etti top kornere gitti.

6. dakika: Babel'in formasından çekildiği pozisyon sonrasında hakem faul kararı verdi.

5. dakika: Talisca şık çalımlarla ilerliyor. Yıldız futbolcu kendi yarı alanından aldığı topla ilerledi. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında içeri yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı.

4. dakika: Roni çalımlarla ceza sahası içine girdi, Atınç'ın müdahalesi tehlikeyi önledi.

3. dakika: Beşiktaş orta sahada hazırlık pasları yapıyor. Renan'ın sol kanattan içeri yaptığı ortayı savunma uzaklaştırdı.

2. dakika: Maça Adanaspor baskılı başladı. Konuk ekip üst süte taç atışları kazandı.

1. dakika: Beşiktaş'ın vuruşuyla maç başladı. Vodafone Arena tribünlerinde yer yer boşluklar göze çarpıyor.

Maçtan Önce: İstiklal Marşımız büyük bir coşkuyla okunuyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER