BEŞİKTAŞ

Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçı geniş özeti

Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Akhisar'ı konuk etti.

Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçı geniş özeti

Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 21. haftasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

3 rakibinin de puna kaybettiği haftayı iyi değerlendirmek isteyen Kartal, maça tarafatarının da desteğiyle etkili başladı.

GOLLER CENK VE TALİSCA'DAN

Orta alan hakimiyetini ele alan Beşiktaş kanatlardan da etkili ataklar oluşturdu. Nitekim gol de 13. dakikada kanat organizasyonundan geldi. Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortaya Cenk kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve bu sezonki 16. golüne imza attı.

Golden sonra etkili oyununa devam eden Beşiktaş, 27'de Talisca ile farkı 2'ye çıkardı. Brezilyalı oyuncu ceza sahasının dışından yaptığı falsolu vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Kalan dakikalarda skoru koruyan siyah-beyazlılar devreye 2-0 önde girdi.

ATINÇ FİŞİ ÇEKTİ

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk bölümüne Akhisar Belediyespor daha diri başladı. Konuk ekip orta alandan pozisyonlar üreterek zaman zaman Beşiktaş'a zor anlar yaşattı.

Ancak 60. dakikadan sonra oyunun kontrolünü tekrar elen alan Beşiktaş özelikle Quaresma'nın etkili oyunuyla önemli pozisyonlara girdi. 69. dakikada Atınç Nukan sahneye çıktı ve Akhisar'ın fişini çekti. Quaresma'nın şutunda kaleciden dönen topa kafa vurşu yapan genç oyuncu farkı 3'e çıkardı.

Kalan dakikalarda Olcan'la farkı 2'ye indiren Akhisar, başka gol bulamayınca sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş bu sonuçla puan farkını Başakşehir ile 4'e, Galatasaray ile7'ye, Fenerbahçe ile de 10'a çıkardı.

HAFTAYA DERBİ

Öte yandan Beşiktaş haftaya TT Arena'da oyanayacağı Galatasaray maçından önce ezeli rakibine gözdağı verdi.

Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçından kareler

BEŞİKTAŞ: 3 - 1 :AKHİSAR BELEDİYESPOR

Maç Sonu: Karşılaşmada son düdük çaldı. Beşiktaş Akhisar'ı 3-1 mağlup etti.

90+3. dakika: Olcan Adriano'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Ona faul yapan Adriano sarı kart gördü. Akhisar tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak. Vaz Te serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Onun vuruşu dışarıya gitti.

90+2. dakika: Beşiktaş'ta Atınç bir sakatlık yaşadı ancak sağlık görevlilerine gerek duymadan ayağa kalktı.

90+1. dakika: Beşiktaş savunmasında yapılan pas hatası sonrası gelişen Akhisar atağında Abdoul Sissoko ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu kaleci Fabri'de kaldı.

90. dakika: Ömer'in sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Sonrasında topu alan Miral Samardzic'in ortasında top doğrudan dışarıya gitti. Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

89. dakika: Gelişen Akhisar atağında Lopes'in sağ kanattan yaptığı ortayı Beck karşıladı ve top dışarıya gitti. Akhisar bir kez daha korner kullanacak.

88. dakika: Gelişen Akhisar atağında ceza sahasında topla buluşan Onur orta yapmak isterken Marcelo araya girdi ve top dışarıya gitti. Akhisar korner kullanacak. Ömer'in sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı.

87. dakika: Oğuzhan'ın yaptığı top kaybı sonrası gelişen Akhisar atağında Ömer'in sol kanattan yaptığı ortayı savunmada Atınç karşıladı.

85. dakika: Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

84. dakika: Gelişen Akhisar atağında Ömer'in sol kanattan ortasında top doğrudan dışarıya gitti.

83. dakika: Akhisar bu dakikalarda farkı azaltmak için baskı kurmaya çalışıyor.

82. dakika: GOL! Soner'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Olcan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu arada Beşiktaş'ta Quaresma sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında. Beşiktaş oyuna yeniden başladı.

81. dakika: Beşiktaş'ta Gökhan yerini Beck'e bıraktı.

80. dakika: Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma sağ kanattan orta yapmak isterken Mustafa araya girdi ve top dışarıya gitti. Beşiktaş korner kullanacak. Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde Lopes ön direkte topu karşıladı.

79. dakika: Akhisar'da Onur Aykut'un yerine oyuna dahil oldu.

78. dakika: Quaresma korneri paslaşarak kullandıktan sonra topu tekrar aldı ve şut çekmek isterken yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

77. dakika: Soner serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra Aykut psa hatası yaptı ve top Beşiktaş'a geçti. Sonrasında gelişen atakta Quaresma kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Onun vuruşunu kaleci çıkardı ve top dışarıya gitti. Beşiktaş korner kullanacak.

76. dakika: Olcan Gökhan İnler'in müdahalesiyle yerde kaldı. Akhisar orta alandan serbest vuruş kullanacak.

75. dakika: Akhisar'da Sokol Cikalleshi yerini Ricardo Vaz Te'ye bıraktı.

74. dakika: Beşiktaş gole yaklaştı. Babel'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aboubakar kaleciyle karşı karşıya kaldı. Onun vuruşunda Bora açıyı kapatarak topu aldı.

73. dakika: Aykut savunmanın arkasına koşu yapan Olcan'ı topla buluşturmak istedi ancak Fabri zamanında kalesini terk ederek topu kontrol etti.

72. dakika: Beşiktaş'ta Atiba yerini Aboubakar'a bıraktı.

71. dakika: Quaresma savunmanın arkasına koşu yapan Cenk'i topla buluşturmak istedi ancak Cenk topu oyun alanında kontrol edemedi.

70. dakika: Akhisar oyuna yeniden başladı.

69. dakika: GOL! Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta savunma topu karşıladı. Sonrasında Gökhan İnler'in ceza sahası dışından vuruşunu Bora çıkardı. Devam eden atakta ceza sahasında havadan gelen topa iyi yükselen Atınç kafayla topu ağlara gönderdi.

68. dakika: Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Sonrasında topu tekrar alan Quaresma yerde kaldı. Beşiktaş bu kez serbest vuruş kullanacak.

67. dakika: Gökhan İnler'in oyuna dahil olmasıyla Beşiktaş orta sahada daha fazla pas yapmaya başladı. Beşiktaş tehlikeli geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Quaresma rakiplerinden sıyrılarak vuruşunu yapmak istedi ancak savunma ona izin vermedi ve top dışarıya gitti. Beşiktaş korner kullanacak.

66. dakika: Babel sol kanattan orta yapmak isterken Lopes'in müdahalesiyle yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Beşiktaş taraftarları da bu karara tepki gösterdi.

65. dakika: Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

64. dakika: Beşiktaş'ta Talisca yerini Gökhan İnler'e bıraktı. Akhisar'da da Soner Özer'in yerine oyuna dahil oldu. Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Cenk'in kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.

63. dakika: Babel Caner'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Beşiktaş sol kanattan serbest vuruş kullanacak.

62. dakika: Beşiktaş'ta Gökhan İnler oyuna girmek için hazırlık yapmaya başladı. Beşiktaş tehlikeli geldi. Talisca'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Quaresma'nın ortasında top Cenk'in arkasında kaldı.

61. dakika: Gelişen Beşiktaş atağında Babel ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu savunmadan geri döndü. Talisca rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

60. dakika: Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

59. dakika: Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Cenk ve Babel anlaşmadı ve Bora kalesini terk ederek topu kontrol etti.

58. dakika: Oğuzhan'ın kaptırdığı top sonrası gelişen Akhisar atağında Ömer'in sol kanattan ortasında Fabri topu uzaklaştırmadı ve top Sokol Cikalleshi'nin önünde kaldı ancak hakem Sokol Cikalleshi'nin ofsayt pozisyonunda olduğunu işaret etti.

57. dakika: Quaresma korneri paslaşarak kullandıktan sonra Beşiktaşlı futbolcular kendi aralarında pas yapıyor.

56. dakika: Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortayı Mustafa karşıladı ve top dışarıya gitti. Beşiktaş bir kez daha korner kullanacak. Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde Atiba yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem Barış Şimşek daha önce oyunu durdurduğunu işaret etti. Korner tekrarlanacak

55. dakika: Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde Marcelo'nun kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

54. dakika: Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma'nın sağ kanattan ortasında Caner topu karşıladı ve top dışarıya gitti. Beşiktaş korner kullanacak.

53. dakika: Ömer'in sol kanattan kullandığı kornerde top herkesi aştı ve diğer kanada açıldı. Bu topu alan Lopes orta yapmak isterken Babel araya girdi ve topu takımına kazandırdı.

52. dakika: Talisca'nın yaptığı pas hatası sonrası gelişen Akhisar atağında Ömer'in sol kanattan ortasında Olcan'dan önce Atınç topu karşıldı ve top dışarıya gitti. Akhisar korner kullanacak.

50. dakika: Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

49. dakika: Gökhan'ın pas hatası sonrası gelişen Akhisar atağında Özer savunmanın arkasına koşu yapan Olcan'ı düşündü ancak Fabri zamanında kalesini terk ederek topu aldı.

48. dakika: Gelişen Akhisar atağında Sokol Cikalleshi Lopes'in pasıyla savunmanın arkasında topla buluştu ancak pozisyon ofsayt.

47. dakika: İkinci yarının ilk dakikalarında Beşiktaşlı futbolcular kendi aralarında pas yapıyor.

46. dakika: Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

Devre Arası: İlk yarıda son düdük çaldı. Beşiktaş soyunma odasına 2-0 önde gidiyor.

45+1. dakika: Beşiktaşlı oyuncular ilk yarının son anlarında kendi aralarında pas yapıyor.

45. dakika: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Talisca pasını Babel'e verdi. Babel'in şutunda Bora topu kurtardı. Bu arada ilk yarının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

44. dakika: Gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Quaresma'nın pasıyla ceza sahasında topla buluştu ancak pozisyon ofsayt.

43. dakika: Gelişen Akhisar atağında Sokol Cikalleshi ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu kaleci Fabri'de kaldı.

42. dakika: Akhisarlı oyuncular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

41. dakika: Beşiktaş tehlikeli geldi. Quaresma'nın sol kanattan ortasında Babel'in kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.

40. dakika: Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

38. dakika: Gelişen Akhisar atağında Özer, Sokol Cikalleshi'yi savunmanın arkasında topla buluşturdu ancak pozisyon ofsayt. Akhisar bu dakikalarda daha fazla öne çıkmaya başladı.

37. dakika: Gelişen Akhisar atağında Sokol Cikalleshi ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu kaleci Fabri'de kaldı.

36. dakika: Akhisarlı oyuncular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

35. dakika: Akhisar gole çok yaklaştı. Oğuzhan'ın yaptığı top kaybı sonrası topu alan Olcan savunmanın arkasına koşu yapan Özer'i topla buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Özer'in vuruşu üstten dışarıya gitti.

34. dakika: Oğuzhan serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra sol kanatta topla buluşan Babel ortasını yaptı. Onun ortasında Gökhan'ın arka direkte yaptığı vuruş savunmaya çarparak kalecide kaldı.

33. dakika: Hava topu mücadelesinde Miral Samardzic Cenk'e faul yaptı. Ev sahini takım orta sahadan serbest vuruş kullanacak.

32. dakika: Hızlı gelişen Akhisar atağında Özer savunmanın arkasına koşu yapan Sokol Cikalleshi'yi düşündü ancak savunma araya girdi ve top dışarıya gitti. Akhisar korner kullanacak. Özer korneri paslaşarak kullandıktan sonra topu alan Olcan'ın ortası savunmadan dışarıya gitti. Akhisar bir korner daha kullanacak. Ömer'in sol kanattan kullandığı kornerde Gökhan ön direkte topu karşıladı.

31. dakika: Atiba serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra sol kanatta topla buluşan Adriano ortasını yaptı ancak onun orta yaptığı bölgede takım arkadaşı yok.

30. dakika: Atiba Sissoko'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Beşiktaş orta sahadan serbest vuruş kullanacak.

29. dakika: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Quaresma sağ kanatta topla buluştuktan sonra rakiplerinden sıyrıldı ve ortasını yaptı. Onun ortasında Babel'in vuruşunu kaleci Bora çıkardı.

28. dakika: Akhisar yeniden oyuna başladı.

27. dakika: GOL! Oğuzhan'ın pasıyla rakip ceza sahasının dışında topla buluşan Cenk geriden gelen Talisca'ya pasını verdi. Talisca bekletmeden yaptığı sert şutla topu ağlara gönderdi.

26. dakika: Beşiktaş bu dakikalarda baskı kurmaya çalışıyor.

25. dakika: Oğuzhan sol kanattan ceza sahasına girdikten sonra geriden gelen Talisca'ya pasını aktarmak istedi ancak savunma yine zamanında araya girdi.

24. dakika: Talisca'nın pasıyla ceza sahasına giren Cenk tekrar Talisca'yı topla buluşturmak istedi ancak savunma zamanında araya girerek tehlikeyi önledi.

22.dakika: Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

21. dakika: Karşılaşmada 20 dakikalık dilim geride kalırken Akhisar'ın isabetli şutu yok.

20. dakika: Miral Samardzic Olcan'a yapılan faulde serbest vuruşta topu ileriye doğru gönderdi ancak top doğrudan dışarıya gitti.

19. dakika: Atınç'la hava topu mücadelesine çıkan Olcan yerde sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında.

18. dakika: Topla oynama oranları: Beşiktaş %71 Akhisar %29

16. dakika: Golün ardından topun hakimiyeti yine Beşiktaş'ta. Siyah - beyazlı oyuncular kendi aralarında pas yapıyor.

15. dakika: Quaresma sağ kanattan orta yapmak isterken Ömer'in müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak. Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Lopes topu karşıladı.

14. dakika: Akhisar oyuna yeniden başladı. Akhisar santra yaptıktan sonra hızlı gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Aykut vuruşunu yaptı. Onun vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

13. dakika: GOL! Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortada Cenk kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

12. dakika: Bu arada Akhisar'da Lopes yerde sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında.

11. dakika: Talisca serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra topu alan Oğuzhan sol kanattaki Babel'i düşündü ancak Olcan araya girdi.

10. dakika: Talisca Mustafa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Beşiktaş orta sahadan serbest vuruş kullanacak

9. dakika: Babel sol kanattan orta yapmak isterken Lopes'in müdahalesiyle yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

8. dakika: Gelişen Akhisar atağında Sissoko savunmanın arkasına koşu yapan Olcan'ı düşündü ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top dışarıya gitti. 

7. dakika: Ömer'in kullandığı serbest vuruşta savunmada Gökhan topu karşıladı. 

6. dakika: Karşılaşmada ilk 5 dakika geride kalırken henüz iki takım da tehlikeli bir atak geliştiremedi. Sissoko Gökhan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Akhisar sol kanattan serbest vuruş kullanacak.

5. dakika: Oğuzhan sağ kanatta hareketlenen Quaresma'yı topla buluşturmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamayınca top dışarıya gitti.

4. dakika: İlk dakikalarda topun hakimiyeti Beşiktaş'ta. Siyah - beyazlı oyuncular kendi aralarında pas yapıyor.

3. dakika: Beşiktaş penaltı bekledi. Ceza sahasına gönderilen pasta Oğuzhan Miral Samardzic'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakeme baktı ama hakem oyunu devam ettirdi.

2. dakika: Atiba sağ kanatta hareketlenen Gökhan'ı topla buluşturmak istedi ancak Ömer zamanında araya girerek topun Gökhan'a gelmesine engel oldu.

1. dakika: Karşılaşmada ilk düdük çaldı. İki takıma da başarılar. Beşiktaşlı futbolcular ilk dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

Maçtan Önce: Takımlar seremoni için sahaya çıkıyor. Karşılaşma öncesi İstiklal Marşımız...

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER