BEŞİKTAŞ

Beşiktaş-Alanyaspor maçı sonucu ve geniş özeti

Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u Anderson Talisca'nın attığı golle 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 53'e yükseltti.

Beşiktaş-Alanyaspor maçı sonucu ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş evinde Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi Beşiktaş 1-0 kazandı.

İLK YARIDA TEK GOL TALİSCA'DAN GELDİ : Karşılaşma beklendiği gibi Beşiktaş'ın etkili futboluyla başladı. Özellikle Oğuzhan'ın başlattığı ataklar ve Gökhan Gönül'le etkili olan siyah beyazlılar, Haydar'a zor anlar yaşatsalar da golü bulamadılar.

Ancak siyah beyazlılarda sahneye Talisca çıktı. 29. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan yıldız isim, rakibinden sıyrılarak şık bir vuruşla takımını öne geçiren gole imza attı. Bu sezon 39. resmi maçında 17. golüne imza atan Brezilyalı yıldız, özellikle 2. yarıda takımın en büyük gol opsiyonu durumunda.

Alanyaspor ilk yarıdaki en önemli fırsatını Emre Akbaba ile buldu ama genç yıldız pas vermek yerine şut atmayı tercih edince takımını beraberlikten etti ve ilk yarı Beşiktaş'ın üstünlüğünde 1-0 sona erdi.

BEŞİKTAŞ KAZANMASINI BİLDİ : İkinci yarıya konuka takım beraberlik için baskılı oyunla başladı. Ancak siyah beyazlılar bu baskıyı çabuk atlattı ve oyunun kontrolünü ele aldı.

Rakibine önemli fırsat vermeyen Beşiktaş, yakaladığı fırsatları da kullanamadı. Karşılaşma da ilk yarıdaki golle 1-0 sona erdi.

Bu sonuçla siyah beyazlılar, 53 puana yükseldi ve geçen hafta alınan Başakşehir yenilgisini unutturdu. Mesut Bakkal yönetiminde ilk yenilgisini alan Alanyaspor ise 28 puanda kaldı.

Beşiktaş-Alanyaspor maçı fotoğralarıBeşiktaş-Alanyaspor maçı fotoğralarıBeşiktaş-Alanyaspor maçı fotoğralarıBeşiktaş-Alanyaspor maçı fotoğralarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

BEŞİKTAŞ: 1 - 0 :ALANYASPOR

Maç Sonu: Ve hakem son düdüğü çalıyor

90+4. dakika: Beşiktaş takımından Vagner Love mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Emre Akbaba adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor.

90+3. dakika: Welinton, Fabri adlı oyuncuya müdahale ediyor ve durduruyor. Serbest vuruş veriliyor.

90+2. dakika: Necip Uysal için sarı kart çıktı.

90+1. dakika: Beşiktaş adına köşe atışını Oğuzhan Özyakup sol taraftan kullanıyor.

90. dakika: Vagner Love tarafından çekilen şut rakip oyuncudan döndü.

89. dakika: Beşiktaş takımından Jeremain Lens, Isaac Sackey ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

87. dakika: Sakatlanan Anderson Talisca yerine oyuna Vagner Love girecek.

84. dakika: Beşiktaş takımından Anderson Talisca, Fabrice N'Sakala ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

83. dakika: Aytemiz Alanyaspor takımından Fabrice N'Sakala, Pepe ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

81. dakika: Ioannis Maniatis topu uzaklaştırıyor ve takımını rahatlatıyor.

78. dakika: Aytemiz Alanyaspor takımından Welinton, Anderson Talisca ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

73. dakika: İşler pek iyi görünmüyor, Gökhan Gönül sakatlandı ve tıbbi müdahale için saha kenarına alındı.

70. dakika: Taktik bir değişiklik; Efecan Karaca oyundan çıkıyor ve yerine Douglas oyuna dahil oluyor.

69. dakika: Oğuzhan Özyakup için sarı kart çıktı.

65. dakika: Fabri çıkıp topa sahip oluyor ve tehlikeyi geçiştiriyor

63. dakika: Taktik bir değişiklik; Alvaro Negredo oyundan çıkıyor ve yerine Jeremain Lens oyuna dahil oluyor.

61. dakika: Beşiktaş atağında Alvaro Negredo ofsayta düşüyor.

59. dakika: Aytemiz Alanyaspor takımından Ioannis Maniatis, Atiba Hutchinson ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

57. dakika: Aytemiz Alanyaspor rakip sahada taç atışını kullanıyor.

53. dakika: Isaac Sackey ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleyi bulamıyor.

52. dakika: Hakem düdüğünü çalıyor. Gökhan Gönül, Fabrice N'Sakala adlı oyuncuya arkadan faul yapıyor ve serbest vuruş veriliyor

51. dakika: Lucas Villafanez, Dusko Tosic ile mücadele ederken rakibini ittiği için sarı kart görüyor.

50. dakika: Aytemiz Alanyaspor takımından Ioannis Maniatis mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Anderson Talisca adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor.

49. dakika: Aytemiz Alanyaspor takımından Lucas Villafanez tehlikeli bir müdahalede bulunuyor. Ryan Babel faule maruz kalan oyuncu.

48. dakika: Aytemiz Alanyaspor rakip sahada taç atışını kullanıyor.

46. dakika: İkinci yarı başladı. Taktik bir değişiklik; Mbilla Etame oyundan çıkıyor ve yerine Lucas Villafanez oyuna dahil oluyor. Taktik bir değişiklik; Taha Yalçıner oyundan çıkıyor ve yerine Ioannis Maniatis oyuna dahil oluyor.

45. dakika: Maçın sonuna en az 3 dakika ilave edildi. 

43. dakika:  Uzun topu Tosic kafayla kaleci Fabri'ye indirdi. Ancak pası kısa düşünce Efecan araya girmek istedi. Fabri tehlikeyi erken sezip uzaklaştırdı. 

42. dakika: Negredo'nun topuk pasını alan Talisca, kaleciyi önde gördü ve aşırtma vuruş yaptı. Top az farkla auta çıktı. 

40. dakika: Alanyaspor için GOL fırsatı. Emre Akbaba, ceza sahası önüne kadar gelip şutunu attı. Top üstten az farkla auta çıktı. 

39. dakika: Alanyaspor, Negredo'nun baskıyı ile topu kaleci Haydar'a kadar yolladı. 

37. dakika: Alanyaspor orta alanda topu kaybetti ancak Talisca'nın aldığı topun ardından attığı pas Negredo'ya gelmedi. 

35. dakika: Negredo Alanyaspor ceza alanı önünde topu aldı. Ancak şut açısını bulamayınca pozisyonun tehlikesi de sona erdi.

34. dakika: Sarı Kart Tolgay Ali Arslan Talisca, bu maçta bu sezon Süper Lig'deki 11. golüne ulaştı.

31. dakika: Talisca ceza alanının sağında topu aldı. Ceza alanında bekleyen Negredo'ya doğru ortasını yolladı. Top biraz yüksek kalınca Negredo kafa vuruşunu yapamadı. 

30. dakika: Ligdeki son maçında Başakşehir'e mağlup olan Beşiktaş, bundan önceki sekiz karşılaşmada yenilmemişti . Beşiktaş, bundan önce Başakşehir'e mağlup olduğu haftaların ertesinde oynadığı dört maçın üçünde puan kaybetti.

28. dakika: GOL Oğuzhan'ın pasını ceza alanına yakın bölgede alan Talisca, rakibini geçip ceza sahası dışından sol köşeye mükemmel bir plase bıraktı. Harika bir goldü...

25. dakika: Alanyaspor etkili geldi. Efecan kendisine hareketlenen ara pasa hareketlendi. Topa tam dokunacaktı ki, kaleci Fabri çıkarak kontrolü sağladı. 

24. dakika: Sol kanatta topu alan Babel, ceza alanına yaklaşarak şutunu attı, sert topu kaleci son anda tokatlayarak kornere çeldi. 

23. dakika: Ceza alanı önünde seken topa Negredo voleyi vurdu, top üstten az farkla auta çıktı. 

22. dakika: Oğuzhan sağ kanattan bindiren Gökhan'ı gördü. Gökhan bomboş posizyonda ceza alanına girdi. Yerden ortasında kaleci Haydar yatarak topu aldı. 

21. dakika: Evindeki son altı maçını da kazanan Beşiktaş, Vodafone Park'taki en uzun galibiyet serisini yaşıyor.

18. dakika: Sağ kanatta topu alan Efecan, bekletmeden ortasını yaptı ancak Beşiktaş savunması uzaklaştırdı. 

17. dakika: Orta alanda topu alan Oğuzhan rakibinden sıyrıldı. Bir ara pasla Talisca'yı gördü ama Alanyaspor savunması son anda ayak koydu. 

15. dakika: Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ara pasını Negredo'ya yollamak istedi ancak savunma araya girdi. 

14. dakika: Alanyaspor'da bu kez de Sacker orta alanda yerde kaldı ve bir süre kalkamadı. Şimdi oyun durdu.

13. dakika: Beşiktaş, Süper Lig'de evinde 39 maçtır kaybetmiyor (32G 7B). Bu, Süper Lig'de halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisi ve aynı zamanda Beşiktaş'ın 1989-1992 arasında kulüp rekoru kırdığı 51 maçlık süreçten bu yana en uzun serisi.

11. dakika: Tedavisi tamamlanan Mbilla oyuna devam edebilecek. 

10. dakika: Bu arada Fabri'nin degajı Mbilla'nın kafasına çarptı. Mbille yerde kaldı. Şimdi sağlık ekipleri sahaya giriyor. 

9. dakika: Alanyaspor etkili geldi. MBilla sağdan ceza alanına girip sağ köşeye sert vurdu, Fabri son anda kornere çeldi. 

8. dakika: Oğuzhan bir tek topla Talisca'yı görmek istedi ancak savunma araya girdi. 

7. dakika: Atağa katılan Tosic, sol kanattan ortasını açtı. Alanyaspor kalecisi Haydar, Negredo'dan önce topa sahip oldu. Beşiktaş soldan geldi. Tosic ortaladı, top direkt kaleci Haydar'da kaldı. 

6. dakika: Beşiktaş'ta bu sefer faulü yapan isim Talisca oldu. İlk dakikalarda çok sayıda faul düdüğü duyuyoruz.

5. dakika: Negredo, Wellinton ile girdiği ikili mücadeleyi kaybetti, ardından Caner Erkin faul yaptı.

4. dakika: Emre Akbaba, ara pasıyla Etame'yi hareketlendirmek istedi ancak pasın hızı çok şiddetliydi ve Fabri rahatlıkla topa sahip oldu.

3. dakika: Hakem Barış Şimşek, Tolgay Arslan'ın Emre Akbaba'ya yaptığı hareketin faul olduğunu belirtti. Kullanılan serbest vuruşu Tosic kafayla karşıladı.

1. dakika: Ve Beşiktaş - Alanyaspor maçı başladı! Karşılaşmaya Beşiktaş başladı. Beşiktaş maça hızlı başladı! Gökhan Gönül'ün sağ çaprazdan çektiği sert şut, kalenin sağından dışarı çıktı.

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Talisca, Babel, Negredo
YEDEKLER: Tolga, Utku, Fatih, Vida, Necip, Gökhan T., Lens, Mustafa, Larin, Love
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

AYTEMİZ ALANYASPOR: Haydar, Gassama, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Sackey, Taha, Efecan, Emre Akbaba, Fernandes, Mbilla
YEDEKLER: Ufuk, Maniatis, Barış, Douglas, Wanderson, Birol, Fofana, Ahmet, Emre Nefiz, Villafanez
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER