BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Avrupa devlerini solladı

KPMG Football Benchmark ekibi Avrupa'nın 12 şampiyonunun finansal performansını inceledi. Gelirlerini %43 artıran Beşiktaş, bu alanda Real Madrid, Bayern Münih, Chelsea gibi Avrupa'nın devlerini gerisinde bıraktı. .

Beşiktaş Avrupa devlerini solladı

Türkiye'de son iki yılda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ın yer aldığı araştırmada siyah-beyazlıların yükselişi dikkat çekti.

HARCAMA, GELİRİN YARISI : Euro üzerinden yapılan değerlendirmede Kara Kartallar, 19 milyon euro gişe, 69.1 milyon euro yayın, 57 milyon euro da pazarlama ve diğer gelirlerden elde etti. Beşiktaş'ın toplam geliri geçen yıla göre %43 artarak 145.1 milyon euroya ulaştı. Toplam antrenör ve oyuncu kadrosuna 70.1 milyon euro ödeyen Beşiktaş'ın harcamaları, toplam gelirinin %48'ini oluşturdu.

CHELSEA DÜŞÜŞE GEÇTİ : Siyah-beyazlılar gelirindeki %43'lük artışla Avrupa'da kazancını en hızlı artıran üçüncü kulüp oldu. Kârını %86 artıran Fransa Şampiyonu Monaco bu alanda ilk sırayı alırken, İskoç Şampiyonu Celtic ise %52 ile ikinci oldu. Avrupa devleri ise sınıfta kaldı. Real Madrid'in gelirleri %8, Juventus'un %21 arttı. Bayern Münih'in kârında %1 azalma yaşanırken, Chelsea de bir önceki sezona göre eksi (-) %4 kâr etti.

Arda Turan'dan Aslıhan Doğan'a evlenme teklifi

Siyah-beyazlıların toplam geliri %43 artarak 145.1 milyon euro'ya ulaştı Kârını %86 artıran Monaco ilk sırayı alırken, Celtic %52 ile ikinci oldu.

DENGELİ GİDİYORLAR : Hazırlanan raporda kulüplerin, takımlarına yaptıkları harcamalar da yer aldı. Beşiktaş, geçen yıl gelirlerinin %48'ini futbol takımına harcadı. Siyah-beyazlılar, gelirlerinin % 45'ini oyuncu ve antrenörlerine kaynak olarak kullanan B. Münih'ten sonra 2. takım oldu.

CONSTANTA ZİRVEDE : Monaco %69, Chelsea %61, Feyenoord %53, Juventus %64, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid %61, Benfica %58, Celtic %59, Basel %51, Rumen şampiyonu Viitorul Constanta da; yıllık gelirlerinin %92'sini futbol takımına ayıran kulüpler olarak dikkat çekti.

Talisca'yı izlemek için İstanbul'a geliyorlar

DOĞRU YAPILANMA : KPMG Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, "Beşiktaş'ın gelirlerini düzenli artırması, Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp, yayın ve tribün gelirlerini yükseltmesiyle doğru orantılı. Gelirlerinin %48'ini futbol takımına aktaran siyah-beyazlılar doğru bir yapılanma içinde" dedi.

.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER