FENERBAHÇE

Beşiktaş Fenerbahçe derbisiyle zirvede kalmak istiyor

Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, liderlik koltuğunda kalmayı hedefliyor. İşte Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin tüm bilgileri...

Beşiktaş Fenerbahçe derbisiyle zirvede kalmak istiyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yarın derbide Fenerbahçe'ye konuk olacak.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçı Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Beşiktaş'ın, Fenerbahçe karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle:

Tolga Zengin, Beck, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.

Beşiktaş

Süper Lig'de bir maç eksiğine rağmen sıralamada en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin bir puan önünde lider durumda bulunan Beşiktaş, Kadıköy'deki derbide sahadan üç puanla ayrılarak hem zirvedeki yerini korumayı hem de rakibiyle arasındaki puan farkını açmayı hedefliyor.

Ligdeki son iki maçını kazanan siyah-beyazlılar ayrıca, Fenerbahçe karşısında da kazanarak galibiyet serisini üç maça çıkarmak istiyor. Beşiktaş, ligde 21 maç sonunda 51 puan toplarken, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin ise 22 hafta sonunda 50 puanı bulunuyor.

Sezonu kapatan Rhodolfo dışında eksik yok

Beşiktaş'ta, Fenerbahçe derbisi öncesi sakatlığı sebebiyle sezonu kapatan Luiz Rhodolfo dışında eksik bulunmuyor.

Hafta içi, perşembe günü gerçekleştirilen antrenmanda tedbir amaçlı salonda çalışan, daha sonraki idmanlara ise katılan İsmail Köybaşı, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi durumunda sarı-lacivertli ekip karşısında takımdaki yerini alabilecek.

Öte yandan siyah-beyazlı ekipte kart ceza sınırında bulunan futbolcular Mario Gomez, Andreas Beck, İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan, Fenerbahçe karşısında sarı kart görmeleri durumunda, 24. haftadaki Eskişehirspor maçı öncesi cezalı duruma düşecek.

Muhtemel 11

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Süper Lig'de son oynanan ve 1-0 kazanılan Gençlerbirliği maçının 11'inde değişiklik yapması beklenmiyor.

Sakatlığı sebebiyle başkent temsilcisine karşı oynanan müsabakada kadroya alınmayan Gökhan Töre'yi yedek kulübesinde oturtmayı planlayan tecrübeli teknik adamın, kanatlarda Ricardo Quaresma ve Olcay Şahan ikilisine görev vereceği öğrenildi.

Beşiktaş

Beşiktaş'ın kozu Gomez

Fenerbahçe'yle derbide karşı karşıya gelecek Beşiktaş'ın en büyük kozu, Alman yıldızı Mario Gomez olacak.

Süper Lig'de forma giydiği 21 maçta 16 gol kaydeden ve krallık yarışında ilk sırada bulunan 30 yaşındaki oyuncu, sarı-lacivertli ekip karşısında da fileleri havalandırmaya çalışacak.

Mario Gomez, Fenerbahçe'yle ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede 2 gol atmış ve takımının aldığı galibiyette başrolü oynamıştı.

Ligde son 8 maçın 7'sini kazandı

Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 8 maçın 7'sini kazandı. Ligin 13. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildikten sonra arka arkaya 5 müsabaka kazanan siyah-beyazlı ekip, 21. haftada Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kalmıştı.

Ligdeki son iki maçında, Mersin İdmanyurdu'yla oynadığı erteleme mücadelesinin yanı sıra Gençlerbirliği'ni 1-0'lık skorlarla mağlup eden Beşiktaş, son 8 karşılaşmada 22 puan topladı.

Ligde bir maçı eksik olmasına rağmen en golcü takımlar sıralamasının zirvesinde yer alan (49) siyah-beyazlılar, ligin en az gol yiyen takımları listesinde ise Fenerbahçe'den sonra (19) Akhisar Belediyespor'la birlikte (20) ikinci sırada yer alıyor.

Deplasman performansı göz kamaştırıyor

Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon deplasmanlarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekti. Sezonun geride kalan bölümünde dış sahada 9 maça çıkan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, hiç yenilgi yaşamadı.

Ligin deplasmanda en çok puan toplayan takımı olan (23) Beşiktaş, aynı zamanda dış sahada en çok gol takım (25) unvanını elinde bulunduruyor.

Ligde son 5 maçın 4'ünde gol yemedi

Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 5 maçın 4'ünde gol yemedi.

İlk yarının son haftasında konuk ettiği Torku Konyaspor'u 4-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 18 ve 19. hafta karşılaşmalarının ertelenmesinin ardından 20. haftada Gaziantepspor'u da yine aynı skorla geçti.

Ligin 21. haftasında Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kalan Beşiktaş, erteleme maçında Mersin İdmanyurdu'nu, 22. haftada da Gençlerbirliği'ni 1-0'lık skorlarla mağlup etti.

Siyah-beyazlılar, son 5 mücadelesinde fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER