YAZARLAR

Beşiktaş gerileme dönemine mi giriyor?

Aksi takdirde ilk puan kaybında süperlige havlu atacak Beşiktaş’ın eğer Bayern Münih’i eleyemezse gerileme dönemine gireceğini şimdiden ön görebiliriz..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Beşiktaş ikinci yarının ilk maçında Antalya deplasmanındaydı. Rakibin önemli eksikleri vardı ve spor kamuoyu farklı bir galibiyet bekliyordu Beşiktaş adına. Lakin işler umulduğu gibi gitmedi ve Beşiktaş Cenk’ten ayrı çıktığı ilk lig maçında ne hücumda ne de defansta yeterli organizasyon kabiliyeti sergileyemedi. Defansif zafiyetler anlayışla karşılanabilir çünkü ilk kez gördüğümüz ve çok büyük ihtimalle bir daha görmeyeceğimiz bir ikili ile başladı Şenol hoca. Bireysel olarak Medel de Vida da iyi performans sergiledi lakin aralarındaki uyumsuzluk Antalyaspor’a ciddi pozisyonlar verilmesine sebep oldu. Vida ilk maçında bence göz doldurdu ve Tosiç’in yerini almalı zamanla. Belki ilk maçtan olmaz bu değişiklik ama Vida Tosiç’ten net daha iyi stoper.

Asıl sorun orta saha ve ofansta. Eğer Talisca sezonun en iyi maçını oynamasaydı Beşiktaş kazanamazdı.  Beşiktaş alışılagelmiş hızlı pas oyununu oynamıyor, top rakipteyken geri kazanma süresi çok uzadı, Beşiktaş’ın topa sahip olduğu bölgeler eskiye nazaran rakip kaleden uzaklaştı. Hal böyle olunca akın devamlılığı sağlayan sürekli pozisyona giren Beşiktaş’ı göremiyoruz. Atiba-oğuzhan ikilisi artık mükemmel değiller. Hatta belki rejenere etmekte fayda var. Medel ve Tolgay’a daha sık şans vermeli Şenol hoca. Q7 şapkadan tavşan çıkarsa da son 17 deplasman maçında ilk kez asist yapıyor olması o düzeyde bir oyuncu için kabuledilebilir bir istatistik  değil. En önemliside forvet konusu. Negredo çok uzun zamandır şans bekliyordu. Ben şahsen ondan en azından bir tık daha iyi olmasını beklerdim.

Samet Aybaba ile başlayan ‘Feda’ döneminden bugünlere gelinmesi şüphesizki planlı bir çalışmanın eseri. Lakin bu sezon yaşanan şampiyonlar ligi serüveni ile zirveye çıkan Beşiktaş’ta ligde işler aynı şekilde iyi gitmiyor.  Lens ve Negredo’dan daha iyi performans almak zorunda olan  Beşiktaş, mutlak suretle direk oynayacak bir santraforda almalı. Aksi takdirde ilk puan kaybında Süper Lig'e  havlu atacak Beşiktaş’ın eğer Bayern Münih’i eleyemezse gerileme dönemine gireceğini şimdiden ön görebiliriz..

Yorumlar
TREND HABERLER