YAZARLAR

Beşiktaş gündemi..

Aksine Beşiktaş’ın Trabzonspor deplasmanında oynayamadığı maçın Fenerbahçe’yi daha çok etkilediğini düşünüyorum. Sonuçta Perreira şampiyonluk stratesini belirlerken Beşiktaş’ın bu maçta puan kaybetmesini beklerdi.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Sezonun ikinci yarısı başladı, ama Beşiktaş iki maçını da kötü hava şartları sebebiyle oynayamadı. Fenerbahçe 2’de 2 yaparak maç fazlasıyla da olsa 5 puan öne geçti. Bu Beşiktaş’ın psikolojisini etkilermi?

Ektileyip etkilemediğini maçlar oynanınca göreceğiz ama etkilesin diye uğraşılıyor sanki. Kamuoyunda Beşiktaş maçlarını kaybetmişte 5 puan geriye düşmüş gibi bir algı var. Bu çok adil bir durum değil. Premier lig, La Liga ve Seri A’da ligler 20 takımdan oluşuyor. 5-6 takım Avrupa kupalarında mücadele ediyor. Lig kupası, diğer turnuvalar derken sürekli bazı takımların birkaç maçı eksik kalabiliyor. Oralarda böyle tartışmalar olmuyor. Aksine Beşiktaş’ın Trabzonspor deplasmanında oynayamadığı maçın Fenerbahçe’yi daha çok etkilediğini düşünüyorum. Sonuçta Perreira şampiyonluk stratesini belirlerken Beşiktaş’ın bu maçta puan kaybetmesini beklerdi. Maçın ertelenmesine en çok üzülenlerden biri Perreira’dır. Beşiktaş’ı asıl etkilemesini beklediğim konu ise maç ritminin bozulması. Yani psikolojik olarak değil fiziksel olarak etkilenebilirler. Beşiktaş’ın As oyuncuları Ocak ayı boyunca nerdeyse resmi maç oynamadı. Bu kadar büyük ara vermeyi planlamıyorlardı şüphesiz.

Devre arasında iki yeni ismi katıldı Beşiktaş’a. Boyko ve Delgado transferlerini nasıl buluyorsunuz? Beşiktaş’a ne katarlar? Herşeyden önemlisi devre arasına lider girmiş takımın böyle kritik bölgelere transfer yapması sizce uygun mu?

Transferler birkaç farklı amaç için yapılabilir, ama Beşiktaş bu transferleri ihtiyaç olduğu için yaptı. Beşiktaş’ta bir kaleci problemi bile değil krizi vardı nerdeyse. Tolga iki sezon üst üste Avrupa maçlarında önemli hatalar yaptı belkide takımının elenmesine  sebep oldu. En azından taraftar bu şekilde düşünüyor. Boyko yaşı, yetenekleri ve CV’si itibariyle önemli bir transfer. Ödenen bonservis bedelini de göz önünde bulundurursak bu şartlarda daha iyisi olamazdı. Lakin en önemli konu tabiki sahadaki performansı onu da bekleyip göreceğiz.

Peki  ya Delgado?

Doğrusu transfer edilene kadar adını çok duyduğumuz bir isim değildi Delgado. Geçmişinde hep İspanya’da orta-iyi takımlarda oynamış sağlam bir defans oyuncusu. Delgado ile endişem sadece bir stopere göre çok uzun boylu değil ve kariyerinde çok fazla golü yok. Stil olarakta biraz Rodolfo’ya benziyor. Zaten Şenol hoca’nın ik günden forma vereceğini zannetmiyorum. Kendini ispatlamasını ve formayı almasını isteyecektir. Ersan-Rodolfo ikilisi herşeye rağmen çok kötü bir ikili değiller.

Veli iyileşti tamamen, Tolgay’ında rehabilitasyon süreci devam ediyor. Oda yakında sahalara dönecek. Oğuzhan bu yıl önemli bir çıkış yaptı. Sosa’da ilk yarının son maçlarında takımına büyük katkı sağladı. Şenol hoca ligin ikinci yarısı orta sahada kimleri tercih etmeli sizce?

Şenol Hoca’nın ilk yarıda bazı maçlarda rakibe göre kadro değişikliği yaptığını gördük. Dolayısıyla her maça sabit standart bir 11’le çıkmayacaktır. Bu döngü içinde hem Veli hem Tolgay şüphesizki şans bulacaklar. Ama demin verdiğim Ersan-Rodolfo örneği gibi,Şenol hoca takıma yeni katılan isimlerden mevcutta oynayanlarda daha fazla katkı sağlamalarını bekleyecektir. Dolayısıyla kim daha iyiyse o formayı giyecek buda Beşiktaş için önemli bir avantaj.

Sürekli oynamayan oyuncuların motivasyonu düşer. Şenol hoca bunu nasıl halledecek?

Cenk Tosun iyi olduğu dönemlerde bile yedek oturdu, ama sonradan girdiği her karşılaşmada elinden geleni yaptı. Profesyonellik bunu gerektirir. Sonuçta futbol 11 futbolcuyla oynanıyor. Yapacak bişey yok, üstelik Veli ve Tolgay’ın Beşiktaş’a vefa borcu var..

Son olarak şampiyonluk için favoriniz kim?

Zaten mevcutta adaylar ikiye düşmüş durumda. İki takımında avantaj ve dez avantajları var. Fenerbahçe göze hoş gelen bir futbol oynamıyor belki ama skor almayı başarıyor her defasında. Avrupa kupalarında mücadele edecek olması Fenerbahçe açısından ciddi dez avantaj. Ben Kadıköy’deki maçın çok belirleyici olacağını düşünüyorum şampiyonluk yarışı açısından..

Yorumlar
TREND HABERLER