BEŞİKTAŞ

Beşiktaş hasretini sonlandıramadı

Spor Toto Süper Lig'i geçen sezon şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray'a penaltılarda 3-0 yenilerek kupayı rakibine kaptırdı

Beşiktaş hasretini sonlandıramadı

Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray'a normal süresi 0-0 ve uzatma bölümü 1-1 berabere biten maçta penaltılarda 3-0 yenilerek, kupayı rakibine kaptırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilki 2006'da gerçekleştirilen Süper Kupa'yı kazanan siyah-beyazlı takım, 2016'daki organizasyonda Galatasaray'a mağlup olarak, 4 kez oynadığı bu kupayı 3. kez rakiplerine kaptırdı.

Beşiktaş, kupadaki hasretini de sürdürdü. 2006'daki kupayı müzesine götüren siyah-beyazlılar, son kupayı Galatasaray'a kaptırınca bu organizasyondaki hasretini 9. yıla taşıdı.

Fernando Muslera direkleri tekmeledi!



İlk Süper Kupa'yı kazanmasının ardından 2007'de bir kez daha bu organizasyonda sahaya çıkan Beşiktaş, Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu. 2009'da sarı-lacivertli takıma bu sefer 2-0 yenilerek kupayı alamayan siyah-beyazlılar, 2016'da da Galatasaray'a penaltı atışlarında mağlup oldu ve kupayı üçüncü kez rakiplerine bıraktı.

Penaltıları atamadı

Siyah-beyazlı futbolcular, penaltı atışlarında başarılı olamadı.

Galatasaray'ın Selçuk İnan ile öne geçmesinin ardından Beşiktaş adına penaltı atışını kullanan Oğuzhan Özyakup'un vuruşunda, kaleci Muslera gole izin vermedi.

Galatasaray'dan ezeli rakiplerine olay gönderme!



Siyah-beyazlı takımda ikinci atışı kullanan Cenk Tosun ise kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı dışarı attı.

Beşiktaş adına son şansı kullanan Atiba Hutchinson'un penaltı atışında Muslera bir kez daha başarılı kurtarış yaptı ve kupayı takımı Galatasaray'a kazandıran isim oldu.

Adriano, uzatmada oynadı

Beşiktaş'ın Barcelona'dan transfer ettiği Adriano Correia, ikinci uzatma bölümünde oyuna dahil olarak ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi.

Tecrübeli futbolcu, Necip Uysal'ın yerine şans buldu. Adriano, sol bekte görev yaparken, bu bölgede oynayan Dusko Tosic ise Necip Uysal'ın yerine savunmanın göbeğinde görevini sürdürdü.

Süper Kupa sahibini buldu



Yenilerden sadece Adriano görev aldı

Siyah-beyazlı kulübün yeni transferlerinden sadece Adriano, ilk resmi maçta şans buldu.

Beşiktaş'ın sezon öncesi transferlerinden Gökhan Gönül ile Fabricio Agosto Ramirez kadroda yer almadı.

Geçen sezonun devre arasında transfer edildikten sonra İspanya'nın Rayo Vallecano takımına kiralanan Aras Özbiliz de yedekler arasında olmasına rağmen şans bulamadı.

Quaresma, ikinci yarıda şans buldu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında ikinci yarıda ilk hamlesini Ricardo Quaresma ile yaptı.

Tecrübeli teknik adam, ilk 11'de şans verdiği Kerim Frei'in yerine ikinci yarıda Portekizli oyuncuyu sahaya sürdü.

Portekizli futbolcu, 107. dakikada takımının atağında yer aldığı pozisyonla beraberlik golünde büyük pay sahibi oldu. Olcay Şahan'ın sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Quaresma'nın kafa vuruşunda, Aurelien Chedjou'nun ayak koyduğu meşin yuvarlak filelere gidince Beşiktaş, 1-1 beraberliği sağladı.

Ömer Şişmanoğlu, iki sezon sonra

Siyah-beyazlı ekipte 73. dakikada Tolgay Arslan'ın yerine görev alan Ömer Şişmanoğlu, iki sezon sonra Beşiktaş'ta resmi bir maça çıktı.

Beşiktaş'ın Antalyaspor'dan transfer ettiği ancak son iki sezonda farklı takımlara kiraladığı Ömer, siyah-beyazlı takımla son resmi maçını 2013-2014 sezonunda olmak üzere 17 Mayıs 2014'te oynamıştı.

Taraftar sahaya indi

Beşiktaş'ın golü sonrası bir siyah-beyazlı taraftar, sahaya indi.

Siyah-beyazlı takımın golünde büyük pay sahibi olan Quaresma'nın Galatasaray kale arkası tribününde bulunan taraftarlarıyla sevincini yaşaması sırasında bir Beşiktaşlı taraftar, sahaya inerek Portekizli oyuncuya sarıldı. Hemen müdahale edilen taraftar, tribüne gönderildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER