BEŞİKTAŞ

Beşiktaş LASK Linz maçı sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş Avusturya'nın LASK Linz takımı ile karşı karşıya geldi..

Beşiktaş LASK Linz maçı sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Beşiktaş, Avusturya temsilcisi LASK Linz'i konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi Beşiktaş 1-0 kazandı..

Müsabakada Beşiktaş'ın tek golünü 6. dakikada Ryan Babel kaydetti. Siyah-Beyazlılar rövanş mücadelesi öncesi önemli bir avantaj elde etti.
Beşiktaş bir sonraki maçta 16 Ağustos Perşembe günü LASK Linz'e konuk olacak.

Beşiktaş - LASK Linz maçının fotoğrafları

Şenol Güneş'in tercihi Pepe Necip : Teknik direktör Şenol Güneş LASK Linz karşısına bir önceki turda oynanan B36 Torshavn maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik ile çıktı. B36 Torshavn maçlarında forma giyen Adriano sakatlığı sebebiyle Linz maçının kadrosuna dahil edilmedi. Adriano'yu son iki maçta orta sahada oynatan Şenol Güneş, Adriano olmayınca Pepe - Medel olarak düşündüğü stoper ikilisini Pepe - Necip olarak değiştirmek zorunda kaldı. Bir önceki turda iki maçta da forma giyen Fatih Aksoy ise Pepe'nin gelişiyle yedek kulübesine döndü. Defans hattının sağ ve solunu değiştirmeyen Güneş, beklerde de yine Gökhan Gönül ve Caner'e şans verdi. Medel'i yeniden orta sahaya çeken tecrübeli teknik adamın orta saha kurgusu Tolgay, Medel ve Oğuzhan'dan oluştu. Hücum oyuncularının B36 Torshavn maçlarındaki performanslarından memnun kalan Şenol Güneş, LASK Linz maçında da ileri uçta Babel, Lens ve Larin üçlüsüne yer verdi. 

Yedek kulübesi bir hayli zengin : Beşiktaş - LASK Linz maçında dikkat çeken bir nokta da siyah beyazlıların yedek kulübesi oldu. Tosic, Fabricio ve Talisca'nın ayrılığına rağmen Enzo Roco haricinde 3 Türk oyuncuyu kadrosuna katan ve henüz başka transfer yapmayan Beşiktaş'ın yedek kulübesi bir hayli kuvvetli konumda. Quaresma, Negredo, Enzo Roco, Vagner Love gibi isimler Linz maçının yedek kulübesinde yer aldı. Kadroda kendisine yer bulan diğer isimler ise genç oyuncular Utku, Fatih ve Dorukhan oldu. Dünya Kupası'nda forma giyen Quaresma ile yeni transferlerden Roco bu sezon ilk kez resmi bir maçta kadroya girmiş oldu. Hazır olmadıkları gerekçesiyle Vida, Atiba ve Gökhan Töre de kadroya dahil edilmedi.

Saha zemininde bozukluk : Siyah beyazlı ekibin LASK Linz'i ağırladığı karşılaşmada Vodafone Park zemininde olan bozukluklar dikkat çekti. Özellikle Kuzey Tribün tarafındaki yarı sahada yer kalenin, alanın büyük kısmında olan yıpranmalar göze çarptı.

Taraftarlar ilgi gösterdi : LASK Linz karşılaşmasında siyah beyazlı taraftarlar maça yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaşlı taraftarlar maçın başlama düdüğüne yakın kendilerine ayrılan yerlerin büyük kısmını doldurdu. Öte yandan 100'e yakın LASK Linz taraftarı da karşılaşmayı takip etti.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Tolga, Gökhan Gönül, Pepe, Necip, Caner, Tolgay, Medel, Lens, Babel, Oğuzhan, Cyle Larin.

LASK Linz: Schlager, Pogatetz, Michorl, Ullmann, Ramsebner, Trauner, Holland, Ranftl, Goiginger, Frieser, Tetteh

BEŞİKTAŞ : 1-0 :LASK Linz

93. dakika: Son düdük geldi. Beşiktaş, LASK Linz'i Ryan Babel'in tek golüyle 1-0 mağlup ediyor.

92. dakika: Beşiktaş atağında Babel, Love'dan aldığı pası sağ çaprazdan içeri ortaladı, top savunmaya çarptı ve Beşiktaşlı oyuncular elle oynama gerekçesiyle penaltı bekledi.

90. dakika: Maçın sonuna 4 dakikalık kayıp süre ilave edildi.

89. dakika: LASK Linz son bölümde geriye çekilip kontra ataklarla hücuma çıkmaya çalışıyor. Konuk ekip 1-0'ı kabullendi.

88. dakika: Oyuncu Değişikliği Cyle Larin Álvaro Negredo Sánchez

85. dakika: KAÇTI! LASK Linz bu dakikada çok tehlikeli geldi. Uzun süreli paslaşmaların ardından gelen sert şutu kaleci Tolga nefis bir şekilde çeldi.

82. dakika: Beşiktaş rakip yarı alanda bir süre paslaştı. Pozisyonun devamında son vuruş Quaresma'dan geldi ama kötü giden top tehlike arz etmedi.

81. dakika: Beşiktaş rakip yarı alanda bir süre paslaştı. Pozisyonun devamında son vuruş Quaresma'dan geldi ama kötü giden top tehlike arz etmedi.

80. dakika: Oyuncu Değişikliği Oğuzhan Özyakup Vágner Silva de Souza

78. dakika: LASK'ta günün etkili isimlerinden Samuel Tetteh, yerini Yusuf Otubanjo'ya bıraktı.

76. dakika: Maçta normal süreyle son 13 dakikalık dilime girilirken oyun temposu düşmeye başladı.

76. dakika: Beşiktaş'ın kontra atağa çıktığı sırada Oğuzhan rakip yarı alanda hızla hareketlenirken Trauner'in müdahalesi geldi ve hakem sarı kartı gösterdi.

74. dakika: Beşiktaş bu dakikalarda rakip yarı alana yerleşti ve kısa paslarla rakip savunmada boşluk aramaya başladı.

74. dakika: LASK atağında Reinhold Ranftl, sol kanattan çizgiye hareketlenirken yerde kaldı ve faul bekledi ama hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gördü.

71. dakika: Beşiktaş'ta Jeremain Lens kenara gelirken Ricardo Quaresma oyuna dahil oldu. Quaresma bu sezon Beşiktaş'la ilk resmi maçına çıktı.

68. dakika: KAÇTI! Beşiktaş'ta Caner'in içeri gönderdiği topa yükselen Pepe kafayı vurdu ama top az farkla dışarı çıktı.

67. dakika: LASK Linz'de Dominik Frieser, yerini Florian Jamnig'e bıraktı.

66. dakika: Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma oyuna girme hazırlıkları yaptı ve giyinirken taraftardan büyük bir alkış aldı.

63. dakika: Karşılaşmada ilk değişiklik LASK Linz'den gelecek.

62. dakika: Maçın ilk sarı kartı, Tolgay'a sert bir faul yapan Christian Ramsebner'e çıktı.

61. dakika: Beşiktaş, Caner Erkin'le ceza sahası dışından serbest vuruş kullandı. Caner'in doğrudan kaleyi düşündüğü top baraja çarptı.

60. dakika: Üçte ikilik dilim geride kaldı. Beşiktaş, LASK Linz kalesinde daha baskılı bir oyun ortaya koymaya başladı.

57.dakika: Caner'in soldan yaptığı ortada Larin topu ceza sahası içinde kontrol etti, yere indirmeden vurdu ama isabetsiz giden top kaleyi bulmadı.

53. dakika: Karşılaşmada her iki takım da şu ana dek oyuncu değişikliği yapmadı.

51. dakika: Caner Erkin'in soldan yaptığı ortada Larin topu ceza alanda indirdi, sol çaprazdan Oğuzhan'ın yakın mesafeden şutu az farkla auta çıktı.

48. dakika: Babel sol kanattan topla birlikte çaprazdan içeri girerken ikili mücadelede yerde kaldı fakat oyun devam etti.

48. dakika: İkinci yarının ilk şutu Tetteh'ten geldi. Uzak mesafeden gönderdiği sert şut auta çıktı.

48. dakika: İkinci yarı başladı.

47. dakika: Beşiktaş, LASK Linz karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapatıyor.

45. dakika: DİREKTEN DÖNDÜ! Üst üste köşe vuruşlarının ardından Tolgay Arslan orta mesafeden çok klas bir vuruşla önde olan kaleciyi avlamak istedi ama top direkten döndü. Bu pozisyon ilk yarının son pozisyonu oldu.

44. dakika: Beşiktaş bu kez sol kanattan Lens ile köşe vuruşu kullandı, onun ortası savunmadan tekrar kornere gitti.

42. dakika: Beşiktaş sağ kanattan köşe vuruşu kullandı, savunmadan dönen top köşe gönderinin dibinden taca çıktı.

40. dakika: Caner Erkin uzak mesafeden sol çizgide hareketlenen Babel'e uzun bir top gönderdi, Hollandalı oyuncu yetişemeyince top auta çıktı.

38. dakika: Avusturya ekibi, sağ kanattan Ranftl ile hücuma çıkmak isterken kendi yarı alanında Tolgay'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve atak başlamadan sona erdi.

37. dakika: İlk yarının sonlarına doğru Beşiktaş'ın baskısı artmaya başladı.

33. dakika: NET GOL KAÇTI! Beşiktaş ikinci gole yaklaştı. Sağdan yapılan ortayı Babel arka direkte kafayla çevirdi, Oğuzhan'ın kale önünden kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

32. dakika: LASK savunmasının az adamla yakalandığı anda Oğuzhan topu savunma arkasındaki Larin'e aktarmak istedi ama savunma ayak koydu.

30. dakika: LASK Linz yine tehlikeli geldi. Soldan kullanılan taç atışının ardından Tetteh ceza sahası içinde soldan pasını dışarı aktardı, Holland cepheden şutu gönderdi ama top az farkla yandan dışarı çıktı.

29. dakika: LASK Linz'de orta alandan savunma arkasına atılan ara pasında Goiginger sol çizgide topla buluştu ama önündeki iki Beşiktaşlı oyuncuyu geçemedi ve tehlike sona erdi.

27. dakika: Beşiktaş oyunun geri kalan süresinde %65'lik topa sahip olma oranıyla oynuyor. LASK genel olarak kontra ataklarla hücuma çıkmaya çalışıyor.

24. dakika: Caner sağ kanattan köşe vuruşu kullandı, etkili gitmeyen ortasında savunma topu ön direkte karşıladı.

23. dakika: Beşiktaş orta alanda kaptığı topla rakip sahada paslaşarak boşluk aradı. Son olarak Babel ceza sahası dışında topu rakibinden kurtarmak isterken savunmanın müdahalesi geldi.

20. dakika: Karşılaşmada 20 dakikalık bölüm geride kaldı. Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü sürerken Linz de bu dakikalarda etkili olmaya başladı.

18. dakika: TEHLİKE! LASK Linz gole çok yaklaştı. Goiginger topla beraber sağ çizgiye indi, pasını çıkardı ve kale önündeki Tetteh topa dokundu fakat istediği gibi dokunamayınca mutlak GOL şansı kaçtı.

16. dakika: AUT! Tolga Zengin aut atışını pas olarak kullandı ama top, Tetteh'in önünde kaldı. Onun ceza sahası dışından bekletmeden yolladığı şut az farkla auta çıktı.

15. dakika: Tetteh ile ikili mücadelede sakatlık geçiren Pepe'nin dudağı kanadı ve yıldız oyuncu kenara geldi fakat oyuna devam edebilecek.

13. dakika: LASK Linz maçına ilk 11'de başlayan Pepe, bu sezon siyah-beyazlı formayı ilk kez giyiyor. Deneyimli stoper Torshavn maçlarında yoktu.

12. dakika: Beşiktaş, Torshavn maçlarında olduğu gibi bu karşılaşmada da şu ana kadar sağlı sollu ortalarla GOL arıyor.

11. dakika: LASK adına Thomas Goiginger sol taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor. Topu uzaklaştıran Gökhan Gönül.

10. dakika: Beşiktaş atağında Cyle Larin ofsayta yakalandı. LASK takımından Dominik Frieser topu ceza sahasındaki takım arkadaşı ile buluşturmaya çalıştı, ancak yaptığı orta rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

9. dakika: Gary Medel topu eliyle kontrol ediyor.

7. dakika: Pepe faülü yapan oyuncu, Dominik Frieser rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

6. dakika: GOL! Beşiktaş takımından Ryan Babel kafa vuruşuyla golü atıyor.

5. dakika: BÜYÜK ŞANS! Bu pozisyon golle sonuçlanmalıydı. Cyle Larin tarafından yapılan kafa vuruşunda top direkten geri geliyor ve oyuncu büyük bir şansı harcıyor.

4. dakika: Ceza sahasına doğru Caner Erkin ortasını yapıyor.

3. dakika: James Holland topu eliyle kontrol ediyor.

2. dakika: LASK atağında Dominik Frieser kafa vuruşunu yaptı ancak top dışarı gidiyor. Maç Beşiktaş lehine kale vuruşu ile devam edecek. James Holland topu eliyle kontrol ediyor.

2. dakika: Serbest vuruş için topun başına gelen isim Reinhold Ranftl. Ceza sahasına doğru orta olarak kullandı.

1.dakika: Santra vuruşunu kullanan takım Beşiktaş.

1.dakika: Son kontroller yapıldı, hakem yardımcıları ile göz göze geldi ve karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER