AVRUPA LİGİ

Beşiktaş Sporting Lizbon maçının sonucu ve özeti

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş Sporting Lizbon maçının sonucu ve özeti
Kötü başladığı maçta Sporting Lisbon karşısında geriye düşen Beşiktaş, ikinci yarıda toparlandı, Gökhan Töre ile beraberliği sağladı.. Galibiyet için bastıran Kartal, bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı, 1 puanla sahadan ayrıldı... 
 
BEŞİKTAŞ-SPORTİNG LİZBON MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI 
 
Lizbon ile 1-1 berabere kaldı. Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeledenin 16. dakikasında Brain Ruiz, Lizbon'u öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı bu skorla sona erdi: 0-1. Temsilcimiz Beşiktaş 61. dakikada Gökhan Töre'nin attığı golle oyunu eşitledi: 1-1. Kalan dakikalarda her iki takımda pozisyon bulsa da başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

Grupta oynanan diğer maçta ise Lokomotiv Moskova, Skenderbeu'yu Niasse ve Samedov'un golleri ile 2-0 yendi. H Grubu'nda 6 puana yükselen Lokomotiv, liderliğini sürdürdü. 4 puanlı Beşiktaş 2. sırada yer aldı. Lizbon 1 puanla 3. sırada, puansız Skenderbeu ise son sırada bulunuyor.
 
BEŞİKTAŞ-SPORTİNG LİZBON MAÇININ FOTOĞRAFLARI 

Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında deplasmanda Arnavutluk'un Skenderbeu ekibini 1-0 yenerek gruba iyi başlayan Beşiktaş, Sporting Lizbon karşılaşmasına istediği gibi başlayamadı.

BRYAN RUİZ SPORTİNG'İ ÖNE GEÇİRDİ

Orta sahada kontrolü sağlamakta zorlanan siyah-beyazlı takım, ilk bölümde rakip kalede etkili pozisyon üretemedi. Özellikle rakibinin geliştirdiği hızlı ataklarda savunmada zorlanan temsilcimiz, 16. dakikada Ruiz'in golüne engel olamayarak, 1-0 geriye düştü.

Daha sonra yaptığı hücumlarda ise hatalı pas ve yanlış tercihler nedeniyle önemli pozisyon bulamayan Beşiktaş, kalesinde de üst üste tehlikeli ataklar gördü. Siyah-beyazlı takım, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

GÖKHAN SKORU DENGELEDİ

İkinci yarıya da konuk takım önemli bir pozisyonla başladı. Carvalho'nun getirdiği topta Teofilo yine Tolga ile karşı karşıya kaldı ama Tolga yine başarılıydı. Baskıya atlatan temsilcimizin golü ise 61. dakikada geldi.

Beck ile başlayan atakta Sosa nefis bir topuk pası verdi, Gökhan Töre Avrupa kupalarındaki 5. golünü atarak skora dengeyi getirdi.

ÇOK GOL KAÇIRDIK

Siyah-beyazlı temsilcimiz, beraberlik golünün ardından başta Mario Gomez ve Atiba ile olmak üzere birçok gol pozisyonundan yararlanamadı.

1-1'lik sonuçla gruptaki ilk beraberliğini alan Beşiktaş, puanını 4'e çıkarırken, Portekiz ekibi ilk puanını aldı ve haftayı 1 puanla tamamladı.   
 
GELECEK MAÇLAR 22 EKİM PERŞEMBE
20.00 Lokomotif Moskova-Beşiktaş
20.00 Sporting Lizbon-Skenderbeu 
 
Beşiktaş: 1 - Sporting Lizbon: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Paolo Tagliavento, Matteo Passeri, Fabiano Preti (İtalya)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Hutchinson, Gökhan Töre, Sosa, Quaresma, Gomez

Sporting Lizbon: Patricio, Joao Pereira, Naldo, Figueiredo, Jonathan Silva, Mane, Carvalho, Aquilani, Matheus Pereira, Ruiz, Teofilo

Goller: Dk. 16 Ruiz (Sporting Lizbon)i Dk. 61 Gökhan Töre (Beşiktaş) 

 
ESKİ TAKIM ARKADAŞLARI BULUŞTU

Beşiktaş ile Sporting Lizbon arasında oynanan maçta eski takım arkadaşları hasret giderdi.

Geçen sezon İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Fiorentina'da birlikte forma giyen Alberto Aquilani ile Mario Gomez ve 2011-2013 yılları arasında Fulham'da birlikte forma giyen Bryan Ruiz ve Kerim Frei, karşılaşma öncesi birbirlerine başarılar diledi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Beşiktaş taraftarı, Sporting Lizbon karşılaşmasına ilgi göstermedi. Beşiktaş'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez sahaya çıktığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti. Karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izledi. Bu arada Portekiz'den gelen 50 kadar Sporting Lizbon taraftarı da kale arkası tribünde kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.

ABDULLAH GÜL DE İZLEDİ
Beşiktaş-Sporting Lizbon maçını 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi. Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala stada gelen Gül, müsabakayı protokol tribününden takip etti. Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yurt dışında bulunduğu için karşılaşmayı statta izleyemedi.

AZİZ YILDIRIM'A TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, Sporting Lizbon maçı öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi. Taraftarlar, dün bir basın toplantısı düzenleyen ve Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin hakemi Halis Özkahya'nın mücadelede kendilerini katlettiğini savunan Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlar yaptı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER