BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ı Avrupa'da üç oyuncu sırtladı

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5 haftayı yenilgisiz tamamlayan ve grubunu lider tamamlamayı garantileyen Beşiktaş'ı 3 futbolcu sırtladı.

Beşiktaş'ı Avrupa'da üç oyuncu sırtladı
Siyah-beyazlıların bu sezonki Avrupa macerasında attığı tüm goller,  Cenk Tosun, Ryan Babel ve Anderson Talisca'dan geldi.
 
Cenk Tosun 5, Anderson Talisca 3, Ryan Babel ise 2 golle siyah-beyazlı  ekibin gol yükünü çekti ve Beşiktaş'ın tarihi başarısında en büyük rol oynayan üç  isim oldu. Talisca iki yıllık Beşiktaş kariyerinde siyah-beyazlı takım adına 6  kez Avrupa'da gol sevinci yaşarken, Babel toplamda 5 gol kaydetti.
 
Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın en golcü oyuncusu
Cenk Tosun, Şampiyonlar Ligi'nde de takımın en golcü oyuncusu  durumunda bulunuyor.
 
Geçen sezon Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda rakip fileleri  sadece 1 kez havalandırabilen siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon ise şu ana dek 5 kez  gol sevinci yaşadı. Monaco karşısında attığı penaltı golüyle Şampiyonlar Ligi'nde  5 gole ulaşan Cenk, bu organizasyonda 4 golü bulunan eski Beşiktaşlı futbolcu  Oktay Derelioğlu'nu geride bıraktı.
 
Cenk Tosun ve Quaresma gözünü hedefe dikti
Bu sezon ligde ve Avrupa'da attığı gollerle dikkati üzerine çeken Cenk  Tosun, Quaresma ile mevcut kadroda Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncu olarak  yer alıyor.
 
İki futbolcu da Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında şu ana dek 11  kez rakip fileleri havalandırdı. Siyah-beyazlı oyuncular, Leipzig karşısında  yarın 1 gol bulmaları halinde Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü ikinci oyuncusu 12  gollü Bobo'yu yakalayacak.
 
Beşiktaş'ta Avrupa kupalarında en golcü oyuncu sıralamasında 14 golü  bulunan Oktay Derelioğlu, ilk sırada yer alıyor.
 
Takımın diğer golcüleri
Mustafa Pektemek ve Oğuzhan Özyakup, ikişer kez rakip fileleri  havalandırırken; Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Necip Uysal ve Tolgay Arslan  birer kez gol sevinci yaşadı.
 
Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Gökhan  Töre ise 5 gol atmıştı.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER