MAÇ ANLATIMLARI

Beşiktaş'ı Quaresma sırtladı! İşte maç özeti

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş, 8. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor'u Quaresma'nın golüyle 1-0 mağlup etti.

Beşiktaş'ı Quaresma sırtladı! İşte maç özeti

Lider Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u Başakşehir Stadı'nda konuk etti, zaman zaman sıkıntılı geçen maçta ikinci yarıda oyuna giren Ricardo Quaresma takımını sırtladı, süper futbolunu golle süsleyip 3 puanı takımına kazandırdı...: 1-0.

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş, 8. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor ile karşılaştı.

Fenerbahçe kötü gidişe son verdiSpor Toto Süper Lig 8. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor'u Robin van Persie'nin frikikten attığı golle yendi.

Maç boyunca rakibine büyük üstünlük kuran Siyah-Beyazlılar, son pas ve vuruşlarda bir türlü istenen etkiyi sağlayamadı. Beşiktaş, 11. dakikada Çaykur Rizesporlu Deniz Kadah'ın direkten dönen topu sonrası derin bir oh çekti. 

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarının da tamamında topa hükmeden Beşiktaş, 45'te Olcay'ın yerine oyuna giren Ricardo Quaresma'nın golüyle sahadan galip ayrılmayı başardı.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor maçının 11'inde iki değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlı takımın ligde son oynadığı ve deplasmanda 2-1 kazandığı Eskişehirspor maçının kadrosunda yer alan Dusko Tosic ve Ricardo Quaresma'yı yedekler arasında oturturken, bu futbolcuların yerine İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan'a ilk 11'de yer verdi.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson oynarken, orta alanın sağında Gökhan Töre, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Olcay Şahan görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma şansı buldu.

Beşiktaş Çaykur Rizespor maçı fotoğraflarıSpor Toto Süper Lig'de 8. haftada Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı.

İSMAİL LİGDE İLK KEZ 11'DE
Beşiktaşlı futbolcu İsmail Köybaşı, bu sezon ligde ilk kez 11'de forma giydi. Teknik direktör Şenol Güneş'in, Dusko Tosic'in yerine sol kanatta forma verdiği İsmail Köybaşı, geride kalan 7 haftada sadece Fenerbahçe derbisinin son 9 dakikasında görev yaptı. İsmail Köybaşı, ligde son olarak geçen sezon 28 Aralık 2014'te Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasında Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanan ve siyah-beyazlıların 2-1 kazandığı maçta sahaya ilk 11'de çıkmıştı.

Q7 YEDEKLER ARASINDA
Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, Çaykur Rizespor karşısında yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlı ekibin ligde son oynadığı Eskişehirspor maçında sahaya ilk 11'de çıkan ve 45 dakika forma giyen Quaresma, Karadeniz temsilcisi karşısında yedekler arasında oturdu.

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi futbolcuların ısınmaları sırasında tecrübeli oyuncuya sevgi gösterilerinde bulundu. Bu arada Beşiktaş'ta Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun da yedek soyundu.

BAŞAKŞEHİR'DE İLK MAÇ
Beşiktaş, bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak ilk maçına çıktı. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, geride kalan 3 iç saha maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamıştı. Başakşehir'deki statta geçen sezon 3 iç saha maçına çıkan ve bunların 2'sini kazanıp birinde berabere kalan "Kara Kartallar", ligin 10. haftasındaki Kasımpaşa karşılaşmasını da yine burada oynayacak.

TRİBÜNLER YİNE DOLMADI
Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünleri dolmadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmalara beklenen ilgiyi göstermeyen siyah-beyazlı taraftarlar, Başakşehir'deki statta yapılan ilk maçta tribünleri yine boş bıraktı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Fenerbahçe derbisinde çirkin ve kötü tezahüratta bulunan siyah-beyazlı taraftarlara müsabakaya giriş yasağı vermesi de tribünlerin boş kalmasına sebep oldu. Karşılaşmayı, yaklaşık 7 bin Beşiktaş taraftarı izledi.

ORMAN AÇILIŞA KATILDI
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Küçükçekmece Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği'nin açılışına katıldı. Açılış töreni öncesinde kulübün televizyonuna açıklamalarda bulunan Fikret Orman, "Takımımıza desteğe ihtiyacımız var. İnşallah yeni stadımızla beraber de bu sorunumuzun çözüleceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Fikret Orman, siyah-beyazlı taraftarlara da seslenerek, "Her şey sizlerle daha güzel olacak. Desteğinizi bekliyoruz. Sezon sonunda Vodafone Arena'da şampiyonluğu kutlamak istiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.   

İLK YARIDAN DAKİKALAR

11. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Ahmet İlhan'ın sağdan ortasında Deniz altıpas gerisinde kafa vuruşunu yaptı ancak top üst direkten döndü.

29. dakikada Oğuzhan'ın savunma arkasına attığı topa ceza alanı içi sol tarafta son çizgide yetişen Olcay, bekletmeden pasını geriden gelen Oğuzhan'a aktardı. Sol çaprazda uygun durumda meşin yuvarlağı düzelten genç oyuncunun vuruşunda top savunmada Oboabona'ya çarparak kornere gitti.

33. dakikada Sosa'nın ceza alanı dışından plase vuruşunda kaleci Itandje soluna gelen topu çelmeyi başardı. Pozisyonun devamında Çaykur Rizespor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına golsüz eşitlikle girildi.  

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR  

63. dakikada Beşiktaş öne geçti. Seri çalımlarla ceza alanına giren Oğuzhan'ın kaptırdığı top Çaykur Rizespor savunması tarafından uzaklaştırılmak istenirken ceza alanı dışı sağ çaprazdaki Quaresma'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak yerden filelerle buluştu: 1-0 

67. dakikada Gökhan'ın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta ön direkte Hutchinson'un kafasından seken top arka direkteki Gomez'in önünde kaldı. Bu oyuncunun düzelterek yaptığı vuruşta ise meşin yuvarlak kaleci Itandje'dan kornere gitti.

69. dakikada Eren'in sol taraftan kullandığı köşe atışında ceza alanında yükselen Viera kafa vuruşunu yaptı ancak top kaleci Tolga'da kaldı.

73. dakikada Gökhan'ın ceza alanı yayı içinden vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

79. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe atışında ön direkte yükselen Hutchinson kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

90+1. dakikada ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Gomez, önce Oboabona sonra da kaleci Itandje'yi geçerek son çizgiye indi. Şut açısı kalmayan Alman futbolcu, pasını geriden gelen Quaresma'ya aktardı. Bu oyuncunun altıpas içinde vuruşunda Viera meşin yuvarlağı çizgi üzerinde kornere çeldi.

Müsabaka ev sahibi Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş: 1 - Çaykur Rizespor: 0

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gençerler

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Çaykur Rizespor: Itandje, Koray Altınay, Viera, Oboabona, Eren Albayrak, Robin Yalçın, Murat Duruer, Makiadi, Ahmet İlhan Özek, Deniz Kadah, Kweuke

Gol: Dk. 65 Quaresma

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER