SÜPER LİG

Beşiktaş'ın bileği aylardır bükülmüyor

Ligde de Avrupa'da da lider Beşiktaş'ın bileğini 98 gündür hiçbir takım bükemiyor.

Beşiktaş'ın bileği aylardır bükülmüyor

2015-16 sezonunda 17 resmi maça çıkan Kartal, sadece Trabzonspor'a mağlup oldu. Siyah-Beyazlılar, Avrupa'nın 6 büyük ligi baz alındığında sadece bir kez yenilen 7 takım içinde yer alıyor.

Akşam gazetesinin derlediği habere göre Skenderbeu zaferi ile Süper Lig'in ardından Avrupa Ligi'nde de zirveye oturan Beşiktaş'ın Şenol Güneş ile birlikte bileği bükülmüyor. Bu sezon Güneş yönetiminde 17 resmi maça çıkan Siyah-Beyazlılar, sahadan sadece bir kez boynu bükük ayrıldı. 22 Ağustos günü Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, 98 gündür yenilgi yüzü görmüyor.

İşte Gökhan Töre'nin bedeli

Bu sezon 17 maçta 11 kez sahadan zaferle ayrılan Kartal, 5 kez berabere kaldı. Adeta yenilgiyi unutan Siyah-Beyazlılar, bu istatistiği ile Avrupa'da da zirvede yer alıyor. Beşiktaş, Avrupa'nın altı büyük ligi baz alındığında resmi maçlarda sadece 1 kez yenilen yedi takımdan birisi.

ZİRVEDE BAYERN

Siyah-Beyazlılar'ın dışından Bayern, PSG, Porto, Leicester, Napoli ve Inter 1 kez yenildi. Bu 5 takım arasında Bayern Münih, 21 maç oynadığı için zirvede yer alıyor. PSG ise oynadığı 20 maç ile Alman ekibini takip ediyor. Siyah-Beyazlılar, 17 maçla üçüncü sırada yer alıyor. Bu müthiş performansı ile Kara Kartal, Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Manchester City gibi dev takımları geride bıraktı.

Beşiktaş'ta planlar alt üst oldu!

17 MAÇTA 36 GOL

Avrupa'nın zirvesinde yer alan Beşiktaş, 17 resmi maçta rakip ağlara tam 36 gol göndermeyi başardı. Yani Kara Kartal, maç başına 2.11 gol ortalaması tutturdu. Bu sezon her maçta gol atmayı başaran ve rakiplerin adeta korkulu rüyası olan Siyah-Beyazlılar, kalesinde ise sadece 15 gol gördü. 7 maçta ise rakiplerine gol atma şansı tanımadı. Beşiktaş, geçen sezon ise 17 resmi maçta 25 gol atabilmişti. Kara Kartal, bu maçların üçüncünden mağlubiyetle ayrıldı. 10 kez galibiyet elde etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER