BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın Devler Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

Beşiktaş, 2017-18 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde G grubunda yer aldı. Temsilcimizin rakipleri Monaco, Porto ve RB Leipzig oldu.

Beşiktaş'ın Devler Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

Fransa'nın Monaco şehrinde yapılan kura çekiminin ardından, Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu.

Monaco, Porto ve Leipzig ile eşleşen siyah-beyazlılar, eski futbolcusu Aboubakar ile bu kez rakip oldu.

Rakiplerimizi tanıyalım...

GRUBUN FAVORİSİ MONACO

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fenerbahçe'yi eleyip gelen Monaco, yarı finale kadar çıkıp büyük bir sürpriz yapmıştı. Monaco 1999-00 yılından sonra ilk kez Fransa Ligue 1 şampiyonu olarak bir başka önemli başarıya imza atan Monaco takımı ilk torbadan geldi.

Beşiktaş tarihinde ilk kez Monaco ile karşılaşacak. Monaco daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe ile toplam 8 maça çıktı ve bu maçlarda 4 galibiyet 1 beraberlik 3 yenilgi aldı. Monaco, Avrupa Kupalarında sadece Fenerbahçe ve Galatasaray ile mücadele etmişti.

Monaco

Falcao, Beşiktaş'a karşı oynadığı dört maçta üç gol attı. Falcao, Beşiktaş'a karşı A. Madrid forması altında bir gol ve Porto forması altında iki gol attı. Falcao geçen sezonda Fenerbahçe'ye karşı gol atmıştı.

PORTO'DA ABOUBAKAR VAR

Portekiz'in güçlü takımı Porto, yeniden Beşiktaş ile eşleşti. 2007-08 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi gruplarında Beşiktaş ile aynı grupta yer alan Porto sahasında 2-0, İstanbul'da ise 1-0 kazanmıştı. Porto, Beşiktaş'a karşı 2010-11 sezonunda bu kez UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında İstanbul'da 3-1 kazanmış sahasında 1-1 berabere kalmıştı. Beşiktaş, Porto karşısında oynadığı dört maçı da kazanamadı. (Porto, Türk takımları ile karşı karşıya geldiği sekiz Avrupa kupası maçında hiç yenilmedi)

PORTO

Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş forması giyen ve resmi maçlarda 19 gol atan Vincent Aboubakar, bu sezon Porto ile oldukça etkli oynuyor. Aboubakar yeni başlayan Portekiz Ligi'nde ilk üç haftada dört gol attı.

LEİPZİG

4. TORBADAN LEİPZİG GELDİ

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alan Alman takımı RB Leipzig, Beşiktaş'ın grubunda yer aldı. Geçen sezon Bundesliga'da 3.sırada yer alan Leipzig takımında Galatasaray'dan gelen Bruma yer alıyor. Bruma geçen sezon Vodafone stadında Beşiktaş'a bir gol atmıştı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER