GALATASARAY

Beşiktaş'ın golünde kural hatası var mı?

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbide bir taraftarın golden önce sahaya girmesi "kural hatası" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Beşiktaş'ın golünde kural hatası var mı?

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbide bir taraftar Siyah beyazlıların golünden önce sahaya girdi.

Gomez'in golünden 5 saniye önce siyah beyazlı takımın yarı sahasına giren taraftar, orta noktada yere yattı. Ancak bu gol kural hatası tartışmalarını gündeme getirdi.

KURAL HATASI VAR MI?

Sosyal medyada yorum yapan bazı spor yazarları, hakemin kural hatası yaptığını ve taraftarın sahaya girdiği anda Mete Kalkavan'ın oyunu durdurması gerektiğini savundu.

Derbide sahaya giren taraftardan Kilis mesajı

TRT'de yayınlanan Stadyum'un sunucusu Ersin Düzen ise "FIFA kuralına göre taraftarın oyuna etkisi yoksa hakemin gol kararı vermesi doğru" şeklinde yorum yaptı. 

Futbol oyun kuralları kiabında da atağa bir müdahale olmadığı için golün iptalinin söz konusu olmadığı bilgisi yer alırken, yorumcular da aynı değerlendirmede bulundular.

Radyospor yorumcusu Bülent Yavuz: ''Kural hatası yok. Oyuna müdahale yok. Avantaj söz konusu. Hakem doğru yaptı." dedi.

Eski hakem Erman Toroğlu da: "Sahaya giren taraftarın oyuna müdahalesi yok, gol nizami" ifadesini kullandı.

Eski hakem Deniz Çoban da: "Gol atıldığı sırada oyun alanında bir üçüncü şahıs varsa, hakem oyuna bir etkisi var mı diye bakar. Yoksa gol kararı verir" ifadelerini kullandı.

MHK eski Başkanı Mustafa Çulcu da, herkesin merak ettiği pozisyon için şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sahaya giren şahsın oyuna müdahalesi varsa, oyunun durdurulması gerekir. Ancak derbide, Beşiktaş hücumdaydı ve seyirci çok ölü bir noktadan içeriye girdi. Tabii ki bu kabul edilemez bir hadise. Dördüncü hakem bunu önlemeliydi. Ama sahaya giriş esnasında şahsın oyuna müdahalesi olmadığı için arkası dönük olan orta hakem oyunu oynattı. Hakemin golü geçerli sayması doğru. Taraftar, topun bulunduğu, oyunun oynandığı bölgeye girmiş olsaydı mutlaka maç durdurulmalıydı. Dolayısıyla Mete Kalkavan'ın golü vermesi doğru bir uygulama oldu."

İŞTE FIFA'NIN O KURALI:



Beşiktaş'ın bu golü sosyal medyayı da ikiye böldü..

BEŞİKTAŞ DERBİ
(Not: Görüntü Lig Tv'den alınmıştır)
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER