FUTBOL

Beşiktaş'ın transfer listesi netleşti

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın zayıf karnı olan defans hattının komple değiştirilmesini istedi.

Beşiktaş'ın transfer listesi netleşti - Sayfa 1

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın zayıf karnı olan defans hattının komple değiştirilmesini istedi. Şampiyon Beşiktaş, sezon boyunca büyük sıkıntı yaşadığı kale ve savunmaya yapacağı takviyeler için dört koldan çalışıyor. Şenol Güneş’in savunmaya takviye yapacaklarını açıklamasının hemen ardından taarruza geçen Siyah-Beyazlı yöneticiler, işi şansa bırakmayarak alınacak oyuncularla ilgili girişimlerini sürdürüyor. Hürriyet'in haberine göre; Kartal’da öncelik kaleci, stoper, sağ ve sol bek bölgeleri. Fenerbahçe’nin milli yıldızı Gökhan Gönül’de resmi imza aşamasına gelen yöneticiler, diğer bölgeler için belirlenen birbirinden yetenekli oyuncular için anlaşma zemini arıyor.

Beşiktaş'ın transfer listesi netleşti - Sayfa 2

GÖKHAN'DA İŞLEM TAMAM Kartal’da sağ bek bölgesi ise müthiş bir isimle dolduruldu. 2007’den bu yana Fenerbahçe’nin formasını terleten ve 56 kez milli olma başarısı gösteren Gökhan Gönül ile her konuda anlaşmaya varan Beşiktaş’ın resmi açıklama için Türkiye Kupası Finali’nin tamamlanmasını beklediği, hafta içinde de resmi açıklamayı yapacağı öğrenildi. Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erecek deneyimli oyuncu için daha önceden teknik patron Şenol Güneş, “Gökhan Türkiye’nin tartışmasız en iyi sağ beki” açıklaması yaparak transferin sinyallerini vermişti.

Beşiktaş'ın transfer listesi netleşti - Sayfa 3

FRANSA'DAN BEDAVAYA STOPER Transfer görüşmeleri için Fransa’da bulunan yönetici Erdal Torunoğulları’nın, Lyon’un 31 yaşındaki Kamerunlu stoperi Henri Bedimo için girişimlerde bulunduğu belirtildi. L’equipe’in haberine göre Lyon’la sözleşmesi sona erecek tecrübeli savunmacının menajeriyle temasa geçen Torunoğulları’nın görüşmelerde prensip anlaşması sağladığı belirtildi. Nantes, Lille, West Bromwich ve Middlesbrough gibi takımlarında ilgilendiği belirtililen Bedimo, 49 kez Kamerun Milli Takımı’nın formasını terletti.

Beşiktaş'ın transfer listesi netleşti - Sayfa 4

BOYKO'NUN YERİNE OSPİNA Şenol hoca, Ukraynalı file bekçisi Denys Boyko’yu yeni sezonda takımda düşünmediğini yönetime resmen iletti. Tecrübeli çalıştırıcı, “Yetenekli ancak düşündüğüm düzeye ulaşamadı. Performans açısından bize katkı verecek başka bir kaleci almalıyız” diyerek isteğini yönetime sundu. Bu karar sonrası Arsenal’den ayrılacak Ospina ile yeniden temasa geçen Kartal, menacerini İstanbul’a davet etti. Copa Amerika dönüşü İstanbul’a gelmesi beklenen Ospina’nın bu kez Beşiktaş’ın teklifine hayır demeyeceği düşünülüyor.