BASKETBOL

Beşiktaş'ta zoru başarmanın mutluluğu

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı'nın antrenörü Mehmet Can Öztürk, zoru başardıklarını söyledi.

Beşiktaş'ta zoru başarmanın mutluluğu
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) kümede kalmayı başaran Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı'nın antrenörü Mehmet Can Öztürk, zoru başardıklarını söyledi.
 
 
TKBL'nin son 7 haftasında takımın başına geçen ve siyah-beyazlı ekibe 6 galibiyet aldırarak, başarılı bir seri yakalayan Mehmet Can Öztürk, biten sezon ile ilgili Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesine açıklamalarda bulundu.

İlk geldiğinde takım içinde bir inançsızlık gördüğünü ve bunu düzeltmek ile işe başladığını belirten Öztürk, ''Takımın başına geldiğimde sadece 3 galibiyetimiz vardı. Ama bundan daha önemli olan takım artık inancını kaybetmiş gibiydi. İlk geldiğim günden itibaren oyuncularım ile tek tek görüştüm ve başarıya inanmalarını sağladım. Nitekim bunda da başarılı olduğumu görüyorum, tabii ki bu başarıda en önemli faktör oyuncularımdır. Çünkü sahada her şeyi yapan onlar. Kayseri KASKİ maçı ile herkese takımın gerçek gücünü gösterdik. Oyuncularım istedikleri zaman neler yapabileceklerini gördüler. Daha sonra zaten üst üste galibiyetler geldi ve işler yoluna girmiş oldu'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Can Öztürk, her maç bir yıldızın ortaya çıktığını kaydederek, şöyle devam etti:

''Oyuncularım gerçekten bu zor süreçte bana çok yardım ettiler ve takım içerisindeki uyumu iyi kurdular. Her maçımızda bir oyuncumuz yıldızlaştı. Yabancı oyuncularımızdan Hoffman ile Türk oyuncularımızdan Yasemin Horasan üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yaptılar. Candice Wiggins'in, Samsun deplasmanında yaptıkları ve Tuğba ile Esra'nın kritik anlarda sorumluluk aldıklarının unutmamak gerek. Biz gerçekten zoru başardık bunun için mutluyuz ama şunu da söylemek isterim ki Türkiye Kupası'na katılamayışımız ve play-off'da yer almayışımız beni gerçekten üzdü.''

Son olarak siyah-beyazlı taraftarlara teşekkür eden Öztürk, ''Bizi gerçekten hiç bir maçta yalnız bırakmadılar. Her zaman içeride ve dışarıda destek oldular. Özellikle içeride oynadığımız TED Kolejliler maçında onların desteği olmasa işimiz zordu. Gerçekten camiamızın büyüklüğü, bu 7 karşılaşmada bize çok büyük güç verdi. Onlara gelecek sezon daha iyi bir Beşiktaş seyrettireceğimize söz veriyorum'' şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER