YEREL HABER

Biber gazına sert tepki

Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, maç sırasında sıkılan bibergazına tepki gösterdi.

Biber gazına sert tepki
Posbıyık, dün Ereğli ilçesinde, Erdemir Stadı'nda, şampiyonluk hedefleyen Ereğli Belediyespor ile play-off hesapları yapan Erdemirspor karşılaşmasının ardından çıkan olaylarla ilgili düzenlediği basın toplantısında, maçın ardından çıkan olaylara tepki gösterdiğini söyledi.

Erdemirspor'un 90 dakika boyunca kazanmak için iyi futbol ortaya koyduğunu ifade eden Posbıyık, şöyle konuştu:

''Saha dışında hoş şeyler yoktu. Olmaması gereken olaylar vardı. Saha dışarısından belli bir grup sürekli olarak futbolculara saldırdı ve isim isim küfür etti. Bu grup Anadolu Otel'i önünde belediye başkanını döven aynı gruptur. Gaz sıkan komiseri alkışlıyorum ve kutluyorum. Çok güzel gaz sıkıyor. Futbolcular dayağı yemişler, şişeler atılmış sahada herkes küfür ediyor ve tribünlere müdahale yok. Bu gaz sıkma becerisinden dolayı komiseri Ankara'da iyi noktalara getirirler diye düşünüyorum. Son zamanlarda sesimi çıkarmıyorum. Herhalde ortaya çıkıp böyle kaba kuvvet ve şiddet kullanan insanlara karşı konuşmaya, bağırmaya ve haklarımızı aramaya başlayacağım. Ereğli ve ERDEMİR babalarının yeri değil. Ne Erdemir'i ne de Ereğli'yi teslim ettiririm. Biz Ereğli'de yetişenleri futbol takımımızda oynatmaya devam edeceğiz. Net olarak söylüyorum ki Ereğli Belediyespor olarak yolumuza devam ediyoruz. İlçede hiç kimse çıkıp da Bölgesel Amatör Lig ve 3. lige neden takım çıkmıyor demesin. Sevgi, barış, dostluğu bir araya getiremediğimiz sürece başarı olamayız. Allah herkesin yolunu açık etsin.''

Dün Erdemir Stadı'nda, şampiyonluk hedefleyen Ereğli Belediyespor ile play-off hesapları yapan Erdemirspor karşılaşmıştı. Erdemirspor'un 1-0 galibiyetiyle sona eren maçın ardından Ereğli Belediyespor oyuncuları ile tribündeki rakip takım taraftarları arasında küfürleşme yaşanmıştı.

Futbolcularla taraftarlar arasında çıkan arbedeye polis biber gazıyla müdahale etmiş, polisin, yüzüne biber gazı sıktığı futbolcular zor anlar yaşamıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER