YAZARLAR

Bırakın şu yattı yatmadı muhabbetini!!!

Bırakın şu yattı yatmadı muhabbetini!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Her maç sonrasında birilerini karalamak ne kadar basit hale geldi. Şunu söylemekten çekinmiyorum. Takımlar Fenerbahçe karşısına çıkarken daha motive çıkıyor ama Fenerbahçe şu anda Galatasaray’ın pozisyonunda olsa da bu değişmezdi. Fenerbahçe şampiyonluğa giderken onu engelleyip Trabzonspor’u şampiyon yapmak gibi bir niyetleri yok. Öyle olursa zaten ligimizi izlememizin anlamı olmaz. Her takım kendi işine bakıyor ve sahada elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyor. Hedefi olmayan takımlar daha rahat oynuyor ama rahatlık bazen lehte bazen aleyhte oluyor.

Bu sene Fenerbahçe ve Trabzonspor şampiyonluğu sonuna kadar hak eden iki takım oldular. Keşke iki kupa olsa da ikisine de birer tane versek. Fenerbahçe’li ve Trabzonspor’lu oyuncuların saha içerisindeki vermiş oldukları gayret takdire şayan niteliktedir. Trabzonspor’da Colman, Yattara ve Cale biraz daha diğer arkadaşlarına uyum sağlamış olsa Trabzonspor şu anda daha rahat ve inanmış bir durumda olurdu. Fenerbahçe’de ise kalecisinden, defansına, orta sahadan forvetine kadar inanmışlık söz konusudur. Taraftarı ile bütünleşmiş ve kaybetmeye tahammülleri asla yok.

Son haftalarda Fenerbahçe ve Trabzonspor’un rakipleri aynı olunca ona karşı oynamadı da buna karşı oynadı. O maçta asılmadı ama bu maçta asıldı. Neden iyi oynadılar. Sanki şampiyon mu olacaklar gibi sataşmalara şahit olmaktayız. Ben bunların faso fiso olduğuna inanıyorum. Bugün Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu oyuncular nasıl kendi başarılarına bakıyorlarsa diğer takımlarda kendileri için oynuyorlardır. Bireysel anlamda Fenerbahçe olmasın, Trabzon şampiyon olsun diyen oyuncuları duyduk. Söylemleri ile sahada ettikleri mücadele farklıdır. Arda Fenerbahçe yerine Trabzon şampiyon olsun derken Trabzonspor maçında oynamadı mı? Galatasaray takımı gayet iyi mücadele etti ama kaybetti. Trabzonspor mücadele gücü ile kazandı.

Bu tür konuşmalara girenlere seslenmek istiyorum. Lütfen ligimizi çirkin hale getirmeyelim. Şampiyonluk yarışının kızıştığı, heyecanın doruk noktaya çıktığı şu dönemlerde sahada gösterilen mücadeleye saygı duyulması ve oynana futboldan zevk alınması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar hakkında zanda bulunmak kolay ama her olaya iyi tarafından bakmak daha kolaydır. Yeter ki bakmasını bilelim.

Özellikle bu tür konularda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı site yazarımız Ferat Şahin abimi takdir ediyorum. Kendisi Trabzonspor’lu olmasına rağmen rakibe saygı duyan bir spor yazarıdır. Kendisini en çok da bu yüzden seviyorum herhalde. Ceza olayına gelince ise ben isim ve takım ayırt etmeksizin verilen ve indirilen cezaların eşit olmasından yanayım. Eminim ki aynı olay Sadri Başkan’ın başında olsaydı onunda cezası inerdi. Bana göre de bu ceza saçma bir ceza. O koltukta değil diğerinde oturuyor. Ne anladım ki o cezadan…

Yorumlar
TREND HABERLER