YAZARLAR

Biraz sabır, biraz da zaman

Biraz sabır, biraz da zaman

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]
Fenerbahçeliler uzun zaman sonra takımlarının Avrupa kupalarında olmasının heyecanını yaşadı. Shaktar maçını izleyenlerdeki heyecan hat safhadaydı. Yeni transferleri sahada görmek için sabırsızlanıyorlar, takımlarının nasıl bir futbol oynayacağını merak ediyorlardı.

Fenerbahçe maça çok da istediği gibi başlayamadı. Rakip takım, kontra atak sistemini en iyi oynayan takımlar arasında gösteriliyor. Kaleci ve defans oyuncularının topu sürekli en geride tutarak tek topla atağa kalkmaları onların oyun sisteminin bir parçası. Rakibi olabildiğince kendine çekip ileri uç elemanlarının hızından istifade etmeye çalışıyorlar. Fenerbahçe karşısında da bu sistem ilk yarıda tuttu. Fenerbahçe kalesi 3-4 tane gol pozisyonu atlattı. Volkan'ın kritik kurtarışı ilk yarıya damga vurdu. Shaktar oyuncularının da biraz beceriksizliği Fenerbahçe'yi ayakta tuttu.

İkinci yarıda ise Fenerbahçe daha derli toplu oynamaya, topa hakim olmaya ve gol pozisyonları bulmaya başladı. Fernandao çok istekliydi. Orta sahada Topal – Meireles değişikliği Fenerbahçe'ye ilaç gibi geldi. Meireles'in oyuna girmesi ile ileride daha etkili olan bir Fenerbahçe vardı. Diego ve De Souza'yı takımın en iyileri arasında gösterebiliriz. Sow biraz etkisizdi. Stoch ve Van Persie oyuna dahil olduktan sonra çok istekli göründüler ama onların aldıkları süre yeterli olmadı.

Genel olarak ilk yarıda rakibin üstün olduğu, ikinci yarıda rakibe bir pozisyon dışında pozisyon vermeyen bir Fenerbahçe izledik. Taraftarlar takımdan ve hocadan memnun ama zamana ihtiyaç olduğu ortak kanaatti. Oyuncuların gayretleri, arzuları ve oynamaya çalıştıkları oyun beğeni topladı. Biraz daha hızlı, biraz daha ne yaptığını bilen bir takım izleyebilmemiz için takıma zaman vermek gerekir. Bu oyuncuların takım olana kadar zamana ihtiyaçlarının olduğunu bilerek onlara sabır gösterilmeli. Kadro kaliteli, hoca becerikli, taraftar muhteşem... Fenerbahçe taraftarı yakın zamanda stres yapmadan rahat maç izleyecek. Bu ışığı gördüm. Deplasmanda da Fenerbahçe'nin tur atlayacağını düşünüyorum. Shaktar'a karşı kontra atak yemediğimiz sürece kalemizde gol görmeyiz. Deplasmanda bir gol bulmak çok da zor değil. İşte burada kaliteli ayaklar bireysel yeteneklerini devreye sokacaklardır. Ben Fenerbahçe'ye güveniyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER