YAZARLAR

Biz bitti demeden biter mi???

Sözün özü o ki; Biz bitti demeden bitmez lakin umarım söz hakkımız olur..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Futbolun en güzel unsurlarından biri sürprizlerle dolu olması. Tıpkı euro2008’de yarı final oynamamız gibi, hakeza euro2016’ya direk katılmamız gibi. Euro 2016’da başarılı olursak buda büyük sürpriz sayılacak. Biz milli takım olarak standatları olan bir milli takım değiliz. Gerek bizim, gerekse Avrupa’daki spor yazarı meslektaşlarımızın yorum yapmakta en zorlandıkları takım Türkiye.

Sıradan bir takımımız var ama sıra dışı bir tarzımız var!!

Düşününki milli takımımızın yıldızı Arda, Barcelona’da Hırvatistan milli takımının sıradan oyuncularından Rakitiç’in yedeği!! Düşününki biz stoper yetiştiremiyor olmamızdan mütevellit Mehmet Topal’ı defansın göbeğine çekerken, forvette 6 ayda sadece iki maça çıkmış Burak’ı oynatmayı planlarken. Hırvatistan Juventus’lu forvet Mandzukiç,Real Madrid’li Modriç , İnter’li Brozoviç, Barcelona’lı Rakitiç gibi orta sahalarda çıkacak karşımıza. Doğrusu işimiz zor. Caner,Ozan,Arda,Burak kendi takımlarında sezon boyunca düzenli forma giyemediler ve net bir şekilde maç eksikleri var. Hakan Çalhanoğlu şampiyonlar ligi hariç kötü bir sezon geçirdi. Oğuzhan Beşiktaş’taki kadar özgür ve rahat değil. Etrafında alıştığı oyuncular yok ve pas trafiğini istediği gibi sağlayamıyor. Ozan Tufan’ın kendi takımında 27 maç oynayıp sadece bir asistlik katkı sağladığını düşünürsek, milli takım adına beklentilerimizi ona göre planlayabiliriz. Defansımızın sağında ve solundaki oyuncularımız normalde ‘uçan bek’ diye adlandırılırken, Caner’in maç eksiği, Gökhan’ın moral bozukluğu performanlarını ne düzeyde etkileyecek göreceğiz. Defansın göbeğinde de işler iyi değil. Orjini stoper olmayan iki oyuncu ile kurdu defans tandemini Fatih hoca. Umarız onlarda başarılı olur..

Bu turnuvada Fatih Terim’in motivasyondan öte taktik,teknik açıdan performansına ihtiyacımız var. Her zaman iyiler kazanmaz. Ama zekiler her zaman kazanır.

Sözün özü o ki; Biz bitti demeden bitmez lakin umarım söz hakkımız olur..

Yorumlar
TREND HABERLER