VOLEYBOL

Biz kazanamazsak Fenerbahçe kazansın

Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nin Dörtlü Final'inde mücadele edecek VakıfBank'ta oyuncu Naz Aydemir Akyol, bu heyecanı üst üste 8. kez yaşayacak.

Biz kazanamazsak Fenerbahçe kazansın

Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe Grundig ve VakıfBank formalarıyla daha önce 7 kez Dörtlü Final'de yer alan tecrübeli oyuncu, İtalya'nın Montichiari kentinde 9-10 Nisan'da gerçekleştirilecek organizasyonda 8. kez yer alacak.

Avrupa voleyboluna Türk takımları son dönemlerde damga vururken, Naz da elde ettiği bu başarıyla DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi tarihine adını yazdırdı.

Organizasyondaki sürekliliği ile ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan VakıfBank oyuncusu, üst üste 8. kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olması konusunda işin sırrını bilmediğini belirterek, "Keşke sırrı bilsem de bu sayı 20-25'e kadar çıksa. Bence bu işin sırrı yok. İyi takımlar genelde Dörtlü Final'e kalıyor. Bu iyi takımlar da genelde bana emanet ediliyor diye düşünüyorum. Bunu Türk takımlarıyla başarıyor olabilmek benim için ayrı gurur." dedi.

Bireysel olarak yakaladığı başarıdan önce takımının şampiyonluğunu düşündüğünü vurgulayan Naz, "Tabii ki takım olarak birinci önceliğimiz yarı final. Kişisel olarak rekordan çok bunu düşünüyorum. Takım olarak cumartesi günü oynayacağımız maça odaklanmış durumdayız." ifadelerini kullandı. 

İlk Dörtlü Final heyecanını 19 yaşında yaşadı

Naz Aydemir Akyol, Avrupa voleybolunun en büyük organizasyonu Şampiyonlar Ligi'ndeki Dörtlü Final heyecanını ilk olarak Eczacıbaşı VitrA formasıyla 19 yaşında yaşadı.

Eczacıbaşı VitrA altyapısında yetişen Naz, takımıyla 2009'daki Dörtlü Final'de yer aldı. 

2009'dan bugüne üst üste 7 kez bu deneyimi yaşayan ve 8. Dörtlü Final mücadelesini İtalya'da yapacak tecrübeli oyuncu, kendisinin, kişisel rekorlardan çok oynadığı takımlar için elinden geleni yapmaya çalıştığını dile getirdi. 

İlk Dörtlü Final ile son organizasyon arasında fark görmediğini anlatan Naz Aydemir Akyol, "Hepsi aynı heyecandı. Benim için bunun birincisinden, üçüncüsünden farklı bir heyecanı yok. Her Dörtlü Final bambaşka havaya sahip. Bambaşka takımların birbirleriyle mücadele ettiği Dörtlü Final oluyor. Hiçbirini ayırt edemiyorum. Benim için aynı heyecan ilk günkü gibi geçerli." diye konuştu.

"En zorlusu bu sezonki olacak"

Fenerbahçe ve VakıfBank formalarıyla iki kez şampiyonluk sevinci yaşayan Naz, en zorlu mücadelenin İtalya'da olacağını dile getirdi.

Bu sezonki Dörtlü Final'de birbirini yenebilecek güçte ekiplerin yer aldığına dikkati çeken sarı-siyahlı oyuncu, şunları söyledi: "Değerlendirmek çok zor ama bu sezonu dikkate alırsak oynadığım Dörtlü Final'ler içindeki en zorlusunun bu olduğunu düşünüyorum. Birbirini yenecek güçte dört ekip var. Diğerlerinde ev sahipleri güçsüz takımlardan oluyordu. Elemelerde güçlü bir takım elenebiliyordu. Zorlu bir turnuva olacak. Muhakkak turnuvada dört takım birbirini yenip şampiyon olabilecek güçte."

"İki şampiyonluk özeldi" 

Fenerbahçe ve VakıfBank formalarıyla da 2012 ve 2013'te olmak üzere iki kez Avrupa'nın en büyük kupasını kazanma sevinci yaşayan Naz Aydemir Akyol, kendisi için en özel organizasyonların da bunlar olduğunu kaydetti.

Bütün Dörtlü Final organizasyonlarının kendisi için önemli olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, "Hepsinin hissiyatı benim için bambaşka. Hiçbirini ayırt edemem ama bugüne kadar iki şampiyonluk yaşadım. En özelleri onlardı." ifadelerini kullandı.

İlk maç Fenerbahçe Grundig ile olacak

VakıfBank, organizasyondaki ilk maçını Fenerbahçe Grundig ile oynayacak. 

Sarı-lacivertli takımla yapacakları karşılaşmayı değerlendiren Naz Aydemir Akyol, şöyle konuştu:
"Fenerbahçe çok güçlü ve iyi oyunculardan kurulu bir ekip. Ligde de sürekli karşı karşıya geliyoruz ve mücadele ediyoruz. 3-2 biten maçlar oynuyoruz. Onlar bizi, biz onları çok iyi tanıyoruz. Psikolojik, teknik ve taktik olarak her iki taraf için zor maç olacak. O gün kim bir şeyleri daha iyi yaparsa ibreyi kendine çevirerek maçı alıyor."

Şampiyonlar Ligi kupasını kendilerinin alamaması halinde Fenerbahçe Grundig'in kazanmasını istediğini anlatan Naz, "Bizim turdan çıkan takım kupayı alsın isterim. Biz kazanamazsak onlar kazansın. Sonuçta bir Türk takımı kazanıyor olacak. Diğer eşleşme de çok zorlu. Biz önce kendi işimize bakıyoruz. Umarım biz kazanır ve finali oynarız." diye konuştu.

"Çok iyi enerji yakaladık"

Sezon başında VakıfBank'ın başarılı olamayacağı yönündeki düşüncelere değinen tecrübeli oyuncu, bu sezon daha iyi enerji yakaladıklarını ifade etti.

Oturmuş ve kemikleşmiş bir kadroya sahip olduklarını anlatan Naz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benimle beraber Rasic, Kübra, Gözde ve Gizem takımda kaldı. Bu beş oyuncuyu başka kulüpler transfer etse ses getirir. Biz kulüpte kaldığımız için insanlar, yapılan transferleri yeterli görmedi. Sonuçta Hollanda Milli Takımı'nda Avrupa ikincisi olan iki oyuncumuz var. 2-3 yıl öncesinin Dünya Şampiyonası'nda en iyi oyuncu seçilen isim var. İnsanların söyledikleri bir kulağımdan giriyor birinden çıkıyor. Sahada oynayan biziz. Geçen yıllara göre bu sezon çok iyi enerji yakaladık. Şimdiye kadar çok iyi geldik ama en önemli viraj ve dönem bundan sonrası olacak"

Sporcu aile

Eski voleybol milli takım oyuncuları Alev ve Ali Aydın Aydemir'in çocuğu olan tecrübeli oyuncunun eşi Cenk Akyol da Spor Toto Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan formasıyla kariyerini sürdürüyor.

Aynı zamanda Almanya 1. Futbol Ligi'nde Borussia Dortmund forması giyen İlkay Gündoğan ile kuzen olan Naz Aydemir Akyol, bir araya geldikleri dönemlerde spordan fazla konuşmadıklarını söyledi.

Kendisinin basketbolu çok iyi bilmediğini, eşi Cenk Akyol'un da voleybol konusunda fazla bilgisinin olmadığını kaydeden Naz, "İkimiz de çok bilmediğimiz şeylerde birbirimizi eleştirmeyiz. Sadece kendimizce bildiğimiz şeyleri aktarabiliriz. İlkay ile bir araya geldiğimizde de hep eğlenceli ortam oluyor. Zaten spordan uzaklaşmaya çalışıyoruz. Birbirimizi sıkmak, yapacağımız en son şey olur." diyerek sözlerini tamamladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER