DİĞER HABERLER

BKW Berlin Maratonu’nu Bekele kazandı

Bu yıl 43’üncü kez düzenlenen BKW Berlin Maratonu’nu, Etiyopya’lı atlet Kenenisa Bekele kazanırken dünya rekorunu kılpayı kaçırdı.

BKW Berlin Maratonu’nu Bekele kazandı

Bu yıl 43’üncü kez düzenlenen ve dünyanın en önemli yarışları arasında bulunan BKW Berlin Maratonu’nu, Etiyopya’lı atlet Kenenisa Bekele (34) kazandı.

42.2 kilometrelik mesafeyi 2 saat 3 dakika 4 saniyede bitiren Bekele, dünya rekoru ise kıramadı. Bekele, 40 bin euroluk para ödülünün sahibi olurken, 34 yaşındaki Kenyalı atlet Wilson Kipsang, sadece 9 saniye farkla yarışı ikinci sırada tamamladı.

Maratonun 30. kilometresinden sonra gruptan kopuşlar olunca, Bekele ile Kipsan uzun süre yarışı lider götürdü. Kipsang, 40. kilometreye kadar Bekele’nin önünde yarıştı. Maratonda üçüncülüğü ise Kenyalı diğer atlet Evans Chebet aldı. Chebet’in derecesi 2 saat beş dakika 31 saniye oldu.

YARIM MİLYON KİŞİ İZLEDİ

Bruma'nın kaç kilometre hız yaptığı ortaya çıktı

Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller’in startını verdiği 43. BMW Berlin Maratonu’na 41 bin 283 atlet katıldı. Berlin sokaklarında koşulan 42.2 kilometrelik maratona Berlinliler büyük ilgi gösterdi. Güzergâh boyunca yaklaşık 500 bin kişi yarışmacılara tempo tuttu.

Bekele, maratonu dünya rekoru kırarak kazansaydı ayrıca 120 bin euro daha ödül alacaktı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER