DÜNYA KUPASI

Blatter'den Brezilya'ya eleştiri

Sepp Blatter, Brezilya'yı geciken 2014 Dünya Kupası hazırlıkları nedeniyle eleştirdi...

Blatter'den Brezilya'ya eleştiri
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Brezilya'yı geciken 2014 Dünya Kupası hazırlıkları nedeniyle eleştirdi... 
 
İsviçre'deki "24 Saat" gazetesine konuşan Blatter, "Şimdiye kadar hiçbir ülke dünya kupası hazırlıklarında geride kalmadı ama Brezilya, maçların oynanacağı 12 stadyumun 6'sı için son tarih olan 31 Aralık'a kadar 6 stadyumu tamamlamada başarısız oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Blatter, stadyumlardaki ertelemenin otel, havaalanı ve yol çalışmalarını da ötelediğini vurguladı.

Kendi FIFA başkanlığında, diğer ülkelere hazırlık süresi olarak en fazla 6 yıl verildiğini kaydeden Blatter, "Brezilya'nın turnuvayı almaya hak kazandıktan sonra 7 yıllık bir hazırlık süresi vardı" ifadesini kullandı.

Brezilya'nın hazırlıkların ciddiyetini geç fark ettiğini belirten Blatter, çalışmalara çok geç başlanıldığını savundu.

Blatter, Brezilya'dan ekonomik olarak daha kötü durumda olmasına ve 2010 Dünya Kupası için gerekli olan alanları sıfırdan yapmasına rağmen Güney Afrika'nın bile daha hazır bir görüntü çizdiğini ifade etti.

Üç statta (Açılış seremonisi ve Brezilya-Hırvatistan arasında oynanacak açılış maçının da yapılacağı stadyum bunlar arasında) çalışmaların nisan ortalarına kadar devam edeceğini aktaran Blatter, oyunların başlamasına kısa bir süre kala bu statların hazır olacağına dikkati çekti.

Blatter ayrıca, 2015 yılında FIFA başkanlığına tekrar aday olup, olmayacağıyla ilgili bir soruya da "Evet ya da hayır diyemem ama kendimi bırakmak için yeterince yorgun hissetmiyorum" değerlendirmesini yaptı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER