MİLLİ TAKIM

Bosna Hersek kadrosu belli oldu

Bosna Hersek Milli Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası aday kadrosu belli oldu.

Bosna Hersek kadrosu belli oldu
Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Safet Suşiç, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gelecek ay Galler ve Belçika ile yapacakları maçların aday kadrosuna, milli takıma veda eden Emir Spahiç'i de çağırdı. 

Suşiç, 10 Ekim'de deplasmanda Galler ve 13 Ekim'de evinde Belçika ile oynayacakları maçların 23 kişilik aday kadrosunu açıkladı. Aday kadroya, geçen ay milli takıma veda ettiğini açıklayan eski takım kaptanı Emir Spahiç'in de çağrılması dikkati çekti.

Aday kadroda İstanbul Başakşehirspor forması giyen Edin Vişça da yer buldu.

"ÇAĞRIMA OLUMLU YANIT VERECEK"

Suşiç, yaptığı açıklamada, Spahiç'in yaptığı çağrıya olumlu cevap vereceğini ve yeniden milli formayı giyeceğini söyledi.

Milli takıma veda kararı aldığında, Spahiç'in ihtiyaç duyulması durumunda yeniden dönebileceği seçeneğinin açık bırakıldığını belirten Suşiç, Kıbrıs Rum kesimine 2-1 mağlup oldukları maçta, Spahiç'in takım için gerekli bir oyuncu olduğunu gördüklerini ifade etti.

"Spahiç olmadan savunmamız daha kötü" diyen Suşiç, "Takımımızdaki iki genç stoper de Spahiç ile çok daha iyi oynuyorlar. Kıbrıs ile oynadığımız maçın ardından kendisini aradım ve milli takıma dönmesini istedim. Kendisine birkaç gün süre verdim. Son görüşmemizde milli takım formasını yeniden giyeceğini söyledi" diye konuştu.

Suşiç ayrıca, Spahiç'in milli takıma veda etmesinin ardından takım kaptanlığına getirilen Edin Dzeko'nun bu görevi üstlenmeye devam edeceğini de kaydetti.

Aday kadro şu isimlerden oluşuyor:
Asmir Begoviç, Yasmin Feyziç, Ratko Duykoviç, Ognyen Vranyeş, Ermin Biçakçiç, Toni Şunyiç, Emir Spahiç, Avdiya Vrşayeviç, Mensur Muyca, Seyad Salihoviç, Goyko Cimirot, Haris Medunyanin, Senad Luliç, Miralem Pyaniç, İzet Hayroviç, Goran Zakariç, Sanyin Prçiç, Anel Haciç, Tino Sven Suşiç, Muhamed Beşiç, Edin Dzeko, Vedad İbişeviç ve Edin Vişça.

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı, 6 Ekim'de Zenitsa şehrinde toplanacak. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER