MAÇ ANLATIMLARI

Brezilya Dünya Kupası'na 4'üncü olarak veda etti

Brezilya, şampiyonluk ümitleri ile başladığı Dünya Kupası'na, tarihinin en ağır yenilgileri ile 4'üncü olarak veda etti.

Brezilya Dünya Kupası'na 4'üncü olarak veda etti
Brezilya, Dünya Kupası'nı son 2 maçında toplam 10 gol yiyerek tamamladı. Brezilyalılar, üçüncülük maçında Hollanda'dan da fark yiyen takımlarını ıslıklarla protesto etti. Hollanda ise kadrosundaki 23 oyuncuya da süre veren ilk ülke olarak Dünya Kupası tarihine geçti.

Bu kupaya kadar, Sambacılar en farklı yenilgilerini, 1998 Dünya Kupası finalinde, 3-0 ile Fransa karşısında almıştı. Yarı finalde Almanya'ya 7-1 yenilerek tarihinin en büyük hezimeti ile karşılaşan Brezilya, 3.'lük maçında da, Hollanda'ya 3-0 yenilmekten kurtulamadı.  
 
Brezilya böylece, 1940 yılından bu yana ilk kez, topraklarında üst üste 2 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Maç sonunda Brezilyalılar, takımlarını ıslıklarla protesto etti.
 
Sadece son 2 maçında kalesinde 10 gol gören Brezilya, turnuva boyunca yediği toplam 14 golle, 1986 Dünya Kupası'ndan bu yana, en çok gol yiyen takım oldu. Hollanda ise kadrosundaki 23 oyuncuya da süre veren ilk ülke olarak Dünya Kupası tarihine geçti.
 
Teknik direktör Van Gaal, üçüncülük maçının son dakikalarında, kaleci Vorm'a da, Dünya Kupası'nda forma giyme fırsatı verdi. Van Gaal'in 1 numaralı kalecisi Cillesen ise Dünya Kupası'nda 2 kez oyundan çıkarılan ilk kaleci unvanını aldı. Hollanda'yı yenilgisiz Dünya üçüncülüğüne taşıyan Louis Van Gaal de, bu maçla milli takıma veda etti.

Manchester United'ın başına geçen Van Gaal'in yerine, bundan böyle milli takımı Guus Hiddink çalıştıracak. 
 
DÜNYA KUPASI 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER