MAÇ ANLATIMLARI

Brezilya için psikologlar harekete geçti

Brezilyalı bazı milli futbolcuların 2014 FIFA Dünya Kupası'nda maçlar öncesi, sonrası ve penaltı kullanırken ağlaması ülkedeki psikologları endişelendirdi.

Brezilya için psikologlar harekete geçti
O Globo gazetesi, özellikle Şili maçındaki penaltı atışları sırasında kaptan Silva'nın yürekleri dağlayan halinden sonra konuyu masaya yatırdı.

Globo'nun, görüşlerine başvurduğu Brezilya Spor Psikolojisi Derneği Başkan Yardımcısı Joao Ricardo Cozac'a göre Silva'nın Şili maçındaki tavrı, "olağanüstü duygusal kırılma" göstergesi ve normal değil. Cozac, "Thiago Silva'nın top üstünde oturmuş, kendini diğer oyunculardan izole etmiş görüntüsü liderlik vasıflarına uymayan kötü bir tercihtir. Ona en fazla ihtiyaç duydukları bir anda, aksi yönde ağlayarak uzaklaştı. Bu kesinlikle olumlu ve üretken bir davranış şekli değildir, olağanüstü bir duygusal kırılmanın dışavurumudur" sözleriyle Silva'nın ruh halini analiz etti.

Flamengo'nun eski psikoloğu Paulo Ribeiro ise, ev sahibi ekip olmanın zorluklarından söz ederek takımın duygusal seyrinin bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

1970 şampiyonu Jairzinho da, "Tamam bir kere ağlarsın, ama her saat başı, her an ağlamazsın. Bu duygusal bir dengesizliktir. Kupaya ev sahipliği yapmak büyük sorumluluk gerektirir" sözleriyle Thiago Silva, Neymar, Julio Cesar, David Luiz, ve Wilian'a ağır bir eleştiri yöneltti.

Deneme 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER