DÜNYA KUPASI

Brezilya'da polis grevi

Brezilya'da hükümet yaklaşan Dünya Kupası organizasyonu için diken üstünde.

Brezilya'da polis grevi
Brezilya'da hükümet yaklaşan dünya kupasında yapılacağı açıklanan protesto gösterileriyle nasıl baş edeceğini düşünürken bir yandan da polis grevini engelleme derdinde. 
 
Recife kentinde polislerin ücretlerin artışları için başlattıkları eylemler 4. gününe girdi. Salı gecesi 7 cinayetin işlenmesi kentte panik havasının hakim olmasına yol açtı. Dilma Roussef hükümeti kente iki uçak dolusu asker sevkiyatı yaptı.

Yerel hükümet polisleri görev yerlerine döndürmeye çalışırekn ücret artışı isteyen itfaiye birliklerinin de eyleme katılmasıyla Recife kentinde tamamen güvensiz bir ortam oluştu. Hükümetin askeri birlikleri sevk etme kararının ardından José Eduardo Cardozo "ne pahasına olursa olsun halkımızın güvenliğini garanti altına alma kararındayız. Bu nedenle ordu güçlerinin Recife'ye sevkini sağlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Folha gazetesi, Recife sokaklarından tek bir polis bile görünmediğini, işyerlerinin saldırı ve yağma korkusuyla kepenk kapattıklarını yazdı. Polisin yokluğunu fırsat bilen çeteler Salı gecesi birçok dükkanı yağmaladı, olaylar sırasında 7 kişi hayatını kaybetti.

Polis sendikası yerel hükümetin teklif ettiği yüzde 14'lük artışı yetersiz buluyor ve %50'lik bir artışta ısrar ediyor. Salı günü başlayan polislerin iş durdurma eylemi yerel mahkeme tarafından yasadışı ilan edildi ama polisler mahkemenin işbaşı yapma kararına uymayı reddediyor.

Kupanın oynanacağı 12 merkezden biri olan Recife'de14 Temmuz'da Fildişi Kıyısı-Japonya maçıyla resmi açılış yapılacak. Recife, İtalya-Kosta Rika ve Hırvatistan-Meksika maçları da ev sahipliği yapacak. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER