YAZARLAR

Bu futbol şampiyonluk getirmez!

Bu futbol şampiyonluk getirmez!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe’nin bu oyun düzeni ile şampiyon olma ihtimali yok. Aykut Kocaman inat edip bu sistemde devam ederse şampiyon Galatasaray olur. Bu kalitedeki oyuncularla 4-4-2 oynamaktan korkan bir teknik direktör olarak Aykut hoca ne hissediyor acaba? Cristian’ın çıkıp Caner’in girmesi ile takım 4-4-2 oynadı ve oyun bir anda değişti. Fenerbahçe kanatlardan etkili gelmeye başladı. İleride Sow ve Webo etkili oldu ve pozisyonlar buldu. Kuyt çıkar Mehmet Topuz girer diye bekliyorduk. Kuyt çok etkisizdi. Çok pas hatası yaptı. Mehmet Topuz oyuna girince mücadele dozu bir üst seviyeye çıkacaktı.

Biz değişiklik bekliyorduk ama bu şekilde değil!

Kuyt çıktı ama yerine Mehmet Topal girdi. Kanatta kim oynayacak? Maçın başında sol kanat oynayan Sow. Fenerbahçe elindeki en etkili forvetini kanatlara atarak ondan alacağı verimi düşürüyor. Aykut Kocaman’ın özellikle kötü performanslarına rağmen Cristian ve Kuyt ikilisine bu kadar sabretmesine anlam veremiyorum. Her iki oyuncuda takımın performansına ayak uyduramıyorlar. Kötü performans sergileyenler her maç onbirde oynamaya devam ederse diğer oyuncular forma için mücadele verirler mi? Kuyt çok kaliteli bir oyuncu. Birkaç maç dinlenmek ona iyi gelecektir. Bana göre kanat yerine gizli forvet gibi oynamalı. Gerekirse Sow ve Webo ile birlikte oynamalı. Bu üç oyuncu arasında değişikliklerde olabilir. Sağda Kuyt değil Krasiç ya da Mehmet Topuz oynamalıdır. Solda da Sow değil, Stoch ya da Caner oynamalıdır. Orta sahada ise Emre, Topal ve Meireles üçlüsünün tüm alternatiflerden daha verimli olacağını düşünüyorum. Hatta Salih bile gerektiğinde bu üçlüden birisinin yerine oynadığında onun mücadelesinin takıma daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Kalede de son haftalarda ciddi hatalar yapan Volkan bile dinlendirilebilir. Mert çok başarılı bir kaleci ve onun da daha çok forma bulması gerekir. Stoperde Egemen ve Yobo ikilisi görev alacaktır. Çünkü Bekir takımın ihtiyacı olan bir stoper değil. Çok hata yapıyor. Bazı maçlar çok iyi oynasa da genel olarak vasatın altında. Fenerbahçe önümüzdeki yıl Yobo’nun yerine genç ve sert futbol oynayan bir stoper almalı. Egemen bana göre yeterince mücadele ediyor.
Fenerbahçe’nin bir Luciano’ya ihtiyacı var.
Bir Lugano’ya ihtiyacı var.
Bir Uche’ye ihtiyacı var.

Defans oyuncuları biraz sert olacak ve geriden oyun kurabilecek. Fenerbahçe’de en büyük eksik bu.

Galatasaray’a bakıyorum rakibe pres en ileri uçta Burak ile yapılıyor. Orta sahada adım attırılmıyor. Bu oyun Galatasaray taraftarını memnun ediyor ve şampiyon olacaklarına inanıyorlar. Çünkü rakipleri iyi futbol oynamıyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş her hafta farklı bir oyun oynuyor. Fenerbahçe Aykut hocaya rağmen bana göre alabileceği en iyi puanı aldı. Fenerbahçe hangi dönemde bu kadar sıkıcı futbol oynadı? Saldıran, mücadele eden, rakibi korkutan, duran toplardan gol atan Fenerbahçe’ye ne oldu? Şu anda kullanılan kornerler gelişigüzel kullanılıyor. Duran toplarda organizasyon yok. Kısacası Fenerbahçe eskisi gibi değil. Taraftar bile eskiden olduğu gibi heyecanlı değil. Taraftarı takımın oyunu heyecanlandırır. Takımda iş olmayınca taraftarda sıkıcı futbol izleye izleye artık umursamaz oldu. Fenerbahçe’nin silkinebilmesi için öncelikle kendine güvenmesi ve kendi futbolunu oynaması gerekir. Kadronun hakkını veren bir oyun oynaması ve rakiplerine kendisini kabul ettirmesi gerekir. Bu sistem ve düzenle giderse kimse şampiyonluk beklemesin. Sezon sonunda üzülmek yerine şimdiden buna hazırlıklı olmak daha iyi. Fenerbahçe için kritik 4 hafta var. Trabzonspor, Beşiktaş, Bursaspor ve Antalyaspor maçları Fenerbahçe’nin kaderini çizecek. Bu maçların sonuçları şampiyonluk yolundaki beklentiyi belirleyecek. Yine bu süreçte Uefa kupası maçı oynayacak. Bu süreçten başarılı bir şekilde çıkabilirse sonrası kolay. Önemli olan bu maçları kayıpsız geçebilmektir.  Geçerse sorun yok, geçemezse bir çok kişi tası tarağı toplar. Demedi demeyin…

Yorumlar
TREND HABERLER