YAZARLAR

Bu kadar komedi yeter!!!

Bu kadar komedi yeter!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Son günlerde açıkla üstüne açıklama, yorum üstüne yorumlar yapılıyor. Birileri birilerini suçluyor ama kimse hatanın kendi payını hiç araştırmıyor. Bu komediye taraftarın alet olmaması ise sevindirici tarafı…

Fenerbahçe ligde lider durumda ve gayet iyi de oynuyor. Hakem suçlamaları, kaleci suçlamaları gibi çirkin ve iğrenç taktikler denemelerine rağmen spor kamuoyu genel anlamda hemfikir gibi görünüyor. Olup bitenlerin Fenerbahçe Kulübü ile hiçbir bağlantısının olmadığını bal gibi bilmelerine rağmen Fenerbahçe’yi yıpratma gayretinde olanlar ise ayrı muamma. Fenerbahçe bileğinin hakkı ile, futbolcuların özverili çalışmaları sayesinde kayıpsız devam ediyor. Kaldı ki her maçta hakem hatası olabiliyor. Fenerbahçe maçında da oluyor, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon ve Bursa maçlarında da oluyor. Ligden düşmemeye oynayan takımların maçlarında olan olaylar daha vahimken kimse onları dinlemiyor. Fakat unutulan bir şey var. Sahada mücadele eden oyuncuların hakları yenmiş oluyor. Mücadeleleri ve alın terleri hiçe sayılıyor.

Tüm bu başarısız takımlar hakemler ve Fenerbahçe sayesinde mi bu durumdalar acaba?
Kendilerine dönüp baktılar mı?
Transferde mi hata yaptılar?
Teknik Direktör seçiminde mi?
Yönetimsel hatalar mı?

Kendi başarısızlıklarını başka takımların üzerinden ört bas etme zamanı bitti. O eskidendi. Şimdi taraftarlar her şeyi iyi biliyor. Galatasaray ligde 21 puan geriye düşerken bunda Fenerbahçe’nin payının olmadığını gayet iyi biliyoruz.
Beşiktaş’ın 19 puan geriye düşerken, Uefa kupasından elenirken Fenerbahçe ile uzaktan yakından alakası olmadığını da biliyoruz.

Bursa ve Trabzon’un puan kayıplarında da Fenerbahçe yok. Fenerbahçe rakipten fazla atıyor ve kaybetmiyor. Hakem hataları her iki tarafa da yansıyor. Fenerbahçe’nin aleyhine, rakiplerin lehine kararlar da veriliyor. Bunlara tek tek bakar ve sayarsak o zaman bu ligin vay haline…

Şunu belirtmekte fayda var. Galatasaray ve Beşiktaş şampiyonluğu kovalasaydı ve Fenerbahçe’nin aleyhine verilen kararlarla değil de kendi başarısızlıkları ile kaybeden bir Fenerbahçe olsaydı Fenerbahçe yönetiminin de uslu duracağını sanmıyorum. Onlarda kendi başarısızlıklarını başka bahanelerle telafi etmeye çalışacaklardı. Devir artık eski devir değil. Millet Şampiyonlar liginde çeyrek final, yarı final ve final diye koşarken biz hala hakemden, kalecilerden, federasyondan şikayet ederek taraftar kandırıyoruz.

Ne oldu kurumsallık anlamında dört dörtlük olan ve milyon Eurolar saçan Fenerbahçe avrupa kupalarında?

Ne oldu dünya yıldızlarını transfer eden Beşiktaş’a Uefa Kupasında? Ligde 19 puan geride ve nerede o yıldızlar?

Nerede gerçekleri tarih, tarihi Galatasaray diyen takıma? Ne ligde ne Avrupa’da var. Az daha zorlasa bir alt klasmana gitmeme mücadelesi verecek.

Ne oldu Ligde şampiyon olan Bursa’ya. Türkiye’yi temsil etti ve ilk deneyimiydi ama bu kadar da olmamalıydı değil mi?

Trabzonspor için söylenecek çok şey yok. Yabancı oyuncu konusunda çok ama çok büyük yanlış içindeler. Bu kadar hedefleri olan bir kulübün açıklamalarına daha dikkat etmesi ve hatayı önce kendinde araması gerekir. Artık çıtayı yükseltmenin ve hedefleri büyük tutmanın zamanı geldi ve geçiyor. Trabzonspor daha büyük oynamalı. Transferlerde daha seçici olmalı. O zaman bu açıklamaları yapma ihtiyacı duyacaklarını sanmıyorum.
Kalın sağlıcakla...

BU YAZIYI FACEBOOK'TA YORUMLAMAK İSTERSENİZ TIKLAYINIZ...

Yorumlar
TREND HABERLER